tukang urut elektronik

assalamualaikum…

Apo khabar semuanya? moga sihat dan ceria selalu hendaknya…

Kali ini citer berkenaan jurujual lagi… dah banyak ketemuan dah sebenarnya. Apa yang menariknya di sini adalah semangat mereka terus berusaha untuk mendapatkan sedikit duit poket untuk menampung kehidupan yang mendatang…

“Ko beli apo tu? Kenapa mainan katak tu yang ko beli? Takder mainan lain ke ko nak beli?”

“Eh nih bukan permaianan untuk kanak-kanak bang. Ini alat pengurut lenguh-lenguh badan elektronik. Sihatkan urat-uratan yang lenguh-lenguh tatkala bekerja tak tentu masa. Asyik melengkor aje tatkala boss tak ada…”

Inilah dia caranya untuk anda memperolehi pendapatan secara sambilan dengan pergi dari satu tempat ke satu tempat yang lain untuk mencari sedikit wang bagi meneruskan kehidupan. Mereka tetap berusaha untuk mendapatkan walau sedikit wang dan pengalaman biarpun menda yang dijual itu tidak laku. Frame gambar? Alat permainanan kanak-kanak atau pisau serbaguna yang boleh dijual kepada sesiapa yang berminat.

Namun hakikatnya mereka tidak ada duit dalam poket mereka. Oleh itu jika anda mahukan sedikit wang poket dan tidak mahu membiarkan poket anda kosong… ada baiknya anda meneliti tawaran ini untuk mendapatkan duit poket anda sendiri. Anda boleh jual buku motivasi kewangan. Ada berani?
Untung-untung dapat untung yang lumayan walaupun dengan hanya berjalan kaki… Dari mengheret kotak barangan elektonik yang tidak dimahukan orang yang boleh dibeli di pasaraya yang terdekat… Beg sandang penuh dengan barangan untuk dijual ke sana ke mari.

Kalo minat nak jadi jurujual tak apa. Jangan buat secara terpaksa sudah laa. Terpaksa jadi jurujual itu yang tak nak.

Apa yang saya respek dan tabik spring ialah semangat berusaha mereka itu yang saya cukup teruja. Sudah tentunya mereka telah berlatih dengan cara yang tersendiri dan diberikan panduan bagaimana berdepan dengan penolakan demi penolakan. Memang perit kalo ramai yang mengatakan TAKNAK! Asyik tak nak aje? Memang taknak!

Saya pun mengatakan taknak jugak walaupun harganya memang harga patut untuk jualan frame gambar atau katak pengurut elektronik.

Ada cop sirim ke?

Saya pun nak try cuba jugak cara jurujual tersebut namun bukan alat permainan entah apa-apa yang tidak dimahukan orang. Cuma buku panduan terhangat di pasaran yang boleh dimiliki oleh mereka yang mahukannya. Jika tidak mahu sekarang mereka boleh menghubungi saya lain kali dengan menyediakan kad nama…

Kalo encik mahu… encik boleh menghubungi saya jika ada kelapangan masa dan wang yang secukup rasa sekiranya encik tidak mahukan poket encik kosong lagi sekali…

Kalo jual buku poket kosong memang mereka akan menyatakan mereka tak ada duit. Untung-untung dapat jugak buat demo untuk beli buku tersebut dengan jayanya tatkala mereka pening duk mikir duit takder poket pulak kosong… hahahaha…

Nampak menarik, kan? Jadinya…Kepada mereka yang telah sedia menjadi jurujual terjah menerjah dari satu lokasi ke lokasi yang lain tersebut… Cuba anda fikirkan siapa yang taknak poket mereka kosong????

Dan supaya poket mereka tidak kosong lagi??? Anda boleh mendapatkan maklumat bagaimana untuk berjimat dalam kadar yang berpatutan untuk meneruska kehidupan seharian anda selagi hayat masih ada.  Maka cara penjimatan yang maksima ini memang sepatutnya anda miliki dengan seberapa segera untuk menyelamatkan ekonomi anda dari menjadi gawat dan tidak menentu…

sekian terima kasih…

(Visited 42 times, 1 visits today)

Tags: , , , ,

10 Responses to “tukang urut elektronik”

  1. Afzai Afandi says:

    Sebenarnya, bukan senang nak jadi jurujual seperti mereka tu..Selain darpada kena tebalkan muka, yg penting kesabaran dan usaha berterusan untuk terus berjaya. Kalau aku sendiri mungkin tak sanggup..

    Jadi pandang positif utk adaptasikan dalam karier kita sendiri.

    p.s. Lamanya blog ngko beraya Fatah…kesian kat awek cun tu “nak ucapkan Selamat hari Raya”

  2. abdfatah says:

    sambung sekali dengan hari raya haji pulok. tapi kena ada update dari hafreze dari blognya pula jika nak relate kan kpd raya haji nanti… hihi… 20 hari lagi. dah dekat dah tu… pejam celik hari raya haji dah lepas ni…

  3. Noorizam says:

    abdfatah: terima kasih dengan sumbangan ikhlas anda. semoga dimurahkan rezeki.

    🙂

  4. abdfatah says:

    erkkk… makasih dan sama-sama. moga maju jaya hendaknya…

  5. deennasour says:

    ai bro,,
    kenapa bila masuk blog bro ni laptop saya jadi lembab?
    berat sgt dgn duit ker?? 😀
    erm,,mmg respek kat jurujual ni,,
    bukan nak tebalkan muke jerk,,
    cakap mn mesti manis dan lancar,
    dan ada plak yg main hafal apa nak ckp,,
    baik beli buku cmner nak buat duit pakai blog,,
    tak pyh nak terjah2,,
    hehehe,,
    nak jugakla buku tu,,

  6. abdfatah says:

    entah laa lembabp semacam je. ada magnet agaknya. saya sendiri nak skrol pun nampak terpaksa juga… terhangguk jadinya…

  7. deennasour says:

    tau tak per,,kalau tak dah 50 kali saya komen,,kelembapan itoo menyebabkan saya jai siput plak,, 😎

  8. randavi says:

    yelah bro, blog ko nih terstak-stak.

  9. abdfatah says:

    nampaknya lari lintang pukang kalo lombab macam nih. blog lain okeh je saya skrol. nak skrol pun satu hal… terhangguk-hangguk… tak tau laa apa yang tak kena. nak kena buang semua iklan dalam blog ini agaknya… baru lajuuuuuuuuu…

    ada sapo2 yang boleh bantu tak? cuba teka dan pemenangnya akan mendapat super car craze dari petronas… hahahaa… nanti gua skrol blog yang lain nak tengok perbezaannya…

  10. selipakba says:

    aku pernah kerja macam ni..
    bermula dari bawah,dan sekarang ,tanpa sebarang sijil dan kelayakan akademi,aku menjawat jawatan Area Sales Manager untuk east coast.pada aku,itulah bidang untuk korang belajar untuk buat sales,ilmu yg korang dapat tu x de kat mana2 universiti.

Leave a Reply

CommentLuv badge