tua bukan sebarangan tua

Tua bukan sebarangan tua. Tua yang bermanfaat kepada ramai orang. Inilah dia yang dinamakan kelapa tua yang mendapat permintaan ramai orang terutama peniaga bazar ramadhan.

petikan gambor :

“Kelapa tua dapat sambutan menggalakkan: CHE Hanipah Che Mat, 53, menjual lebih 10,000 biji kelapa tua dalam tempoh lima hari sepanjang Ramadan di tepi Jalan Peramu-Pekan dekat Kampung Peramu, di Kuantan. Permintaan terhadap kelapa tua semakin meningkat di sepanjang Ramadan ini, sekali gus membolehkannya membantu suami menambah rezeki. Lebih 10,000 biji kelapa dijual dalam tempoh lima hari lalu dengan harga RM1 setiap biji, selain orang ramai dan beliau juga mempunyai pelanggan tetap di kalangan peniaga bazar Ramadan.”

Begitulah caranya nak cari duit raya. Sekurang-kurangnya mereka yang mempunyai kebun kelapa akan memperolehi pendapatan sampingan dari hari-hari biasa yang dilalui.

Permintaan di bulan ramadhan dah tentu meningkat naik seiring dengan peniaga segera yang muncul merebut peluang keemasan cari duit secara sambilan.

Kelapa banyak kegunaannya termasuklah tempurung kelapa yang mempunyai khasiatnya yang tersendiri untuk dijadikan arang kelapa. Maklumat lanjut kena cari dalam google…

sekian terima kasih.  :mrgreen:

(Visited 85 times, 1 visits today)

Tags: , , ,

2 Responses to “tua bukan sebarangan tua”

  1. arm says:

    💡 kelas kan… makcik tua ittew!!! dekat 10k dahla dia dapat… sepanjang 5 hari meniaga… kalau camtu sebulan 60k jadiknya… kayanya makcik.. bolelah jadik menantu makcik nih.. 😆

  2. abdfatah says:

    meh kita berniaga santan kelapa…. hari-hari boleh jual tanpa segan silu sebab ada permintaan untuk santan kelapa…

Leave a Reply

CommentLuv badge