Posts Tagged ‘program affiliate’

Cerita kelentong pakar affiliate??? Kenapa?

Saturday, November 14th, 2009

Hehehe… ayat tergempak sikit… Jangan marah yer…

Entah yer atau entah tidak. Adakah anda mempunyai pengalaman yang cukup perit dengan affiliate? Sudah tentunya anda akan kecewa sakan menunggu dan menunggu hasil yang tidak kunjung tiba dengan nama program affiliate. Adakah program affiliate program yang akan kelentong? Join free kemudian buat promosi dan dapat duit free. Begitu mudah sekali?

Eh takkan nak tunggu komisen jer…?

Bagaimana dengan program affiliate clickbank? Pakar affiliate mana sekalipun kena ada strategi yang tersendiri untuk maju ke hadapan. Kenapa perlu kelentong untuk dapat komisen affiliate? Kelentong yang bagaimana?

Hasilnya akan menjadi kelentong lantaran anda tidak mempunyai strategi yang mantap untuk mengungguli carta super affiliate…

Formulanya cukup mudah katanya… Katanya kena promosi …

Kata pakar affiliate anda kena promosi… promosi dan promosi.

Kata pakar affiliate anda kena buat review…

Kata pakar affiliate anda kena beli produk tersebut dahulu…

Namun demikian jika promosi bagai nak rak… produk review takder ( macam saya ler… review lintang pukang … keh keh keh). Beli produk pun tidak… apa akan jadi? Anda memang sah akan menjadi mangsa kelentong pakar affiliate untuk ke sekian kalinya atau untuk berulang ulang kali…

Saya sendiri sekadar fokus untuk affiliate tempatan biasa aje laa. Ada hasilnya dapat ler sedikit komisen. Kalo takder kena tunggu lagi dan lagi jika ada komisen…

Semua orang suka dan gembira jika boleh menghasilkan pendapatan yang lumayan dengan affiliate tempatan atau affiliate luar negara. Affiliate luar negara sudah gerenti kiraannya dalam bentuk duit dollars.

So… bagaimana mahu menghindari penyakit cabaran kelentong pakar affiliate ini? Mari kita telusuri rentetan peristiwa pakar affiliate masa kini.

===============Pakar Affiliate Berkata…..===========

Kenapa Anda Perlukan Program Affiliate

oleh Zamri Nanyan

Mempromosikan produk affiliate merupakan satu
cara termudah untuk menjana pendapatan pertama
anda di internet. Ini kerana anda tidak perlu
mencipta produk anda sendiri dan kebanyakan
program affiliate sudahpun menyediakan bahan
promosi yang anda boleh guna terus. Ini
semestinya menjadikan hidap anda mudah.

Sekiranya anda ingin mencipta produk untuk
dijual, mungkin anda boleh lakukannya apabila
anda sudah mempunyai sedikit pengalaman di
dalam pemasaran affiliate.

Kenapa?

Kerana sekiranya anda mempunyai produk sendiri,
anda juga perlu mempunyai kemahiran mempromosikan
produk. Sekiranya anda gagal mempromosikan produk
anda, tak kiralah sehebat mana pun produk anda,
anda mungkin akan gagal menjana sebarang
pendapatan atau jualan.

Itulah sebabnya saya katakan bahawa bermula
dengan mempromosikan produk orang lain dan
mendapat komisyen jualan daripada produk
tersebut adalah salah satu cara terbaik untuk
mendapat wang pertama anda di internet. Selepas
anda menjadi affiliate, terpulang kepada anda
untuk mencipta produk anda sendiri kerana pada
masa ini, anda sudahpun tahu bagaimana untuk
mempromosikan produk anda (berdasarkan
pengalaman anda mempromosikan produk orang lain).

Jadi, sekiranya anda ingin menimba pengalaman
menjadi affiliate, anda perlu serba sedikit
tahu jenis-jenis program affiliate yang terdapat
di internet. Ini penting kerana anda mungkin
perlukan strategi yang berbeza sekiranya anda
mempromosikan produk affiliate yang lain jenisnya.

Secara ringkasnya, terdapat 3 jenis program
affiliate.

1. Pay-Per-Sale (Dibayar berdasarkan jualan)
2. Pay-Per-Lead (Dibayar berdasarkan jumlah
pelawat ke laman web)
3. Pay-Per-Click (Dibayar berdasarkan klik
ke laman web yang diiklankan di laman web anda)

Selepas anda kenali jenis program yang anda
ingin sertai, barulah anda mula menyusun
strategi untuk mempromosikan produk affiliate
tersebut.

Sebagai contoh, anda perlukan laman web untuk
mempromosikan program pay-per-click tetapi untuk
program pay-per-sale, adalah lebih efektif untuk
anda menggunakan pemasaran email untuk
mendapatkan hasil yang optimum.

Mengenai Penulis

Zamri Nanyan adalah seorang usahawan internet
sepenuh masa yang dihormati. Beliau juga pakar
dalam mempromosikan produk affiliate tempatan
dan luar negara. Program “Pakar Affiliate”
beliau merupakan perkongsian ilmu pemasaran
berdasarkan pengalaman beliau dan jutawan
internet Malaysia, Patric Chan.

Dapatkan “Pakar Affiliate” dengan segera di sini sekarang untuk mencungkil ilmu pemasaran berharga ini.

Congratulations! You’ve made a sale! | Saya Dapat Hari Ini RM500. RM50 je

Monday, March 2nd, 2009

Nota pemberitahuan bayaran komisen dari mana-mana penyedia affiliate tempatan atau luar negara memang sentiasa ditunggu-tunggu setiap bulan bagi mereka yang menyertai program affiliate.  Pelbagai cara promosi yang boleh digunakan untuk menghasilkan jualan yang menguntungkan. Bagaimanakah cara promosi yang anda lakukan? Apa jua cara promosi yang anda lakukan terpulanglah kepada usaha yang anda lakukan. Jika anda malas untuk berusaha sudah tentu jawapannya agak cukup mengecewakan diri anda sendiri…

Jangan biarkan diri anda diselubungi misscall dan misscommision.

Situasi satu :

sila lihat bukti di sini :    http://jangankliksini.com

Sukar nak percaya tetapi itulah REALITINYA.

Dipaparkan diatas ialah Transaksi TERKINI akaun maybank saya .
Setiap hari saya mengutip purata RM300 – RM600 sehari terus ke Akaun Maybank saya.

Tertekan dengan masalah kewangan yang membelengu diri, saya nekad untuk mencuba menyertainya melalui emel yang dihantar oleh seorang kenalan memandangkan risikonya amat rendah (iatu modal Cuma RM50)

Pada hari pertama saya Join saya dapat SMS dari upline yang menyatakan dia telah menyusun downline dibawah ID saya dan saya menyemak akaun maybank saya. Alhamdulillah, hari pertama sahaja saya dah balik modal!!!!

Kini saya tidak lagi teragak – agak nak berbelanja takut bajet lari, hutang PTPTN masa saya belajar dulu pun dah dapat saya settlekan.

Terdpat beberapa orang downline saya yang telah berjaya mendapat beratus – ratus ringgit malah mencecah ribuan ringgit di bawah group saya.

http://jangankliksini.com

So, kepada Anda yang berminat untuk menyertai kami di  http://jangankliksini.com

sila aktifkan ID anda segera melalui laman web berikut:

http://jangankliksini.com

DALAM RANGKAIAN SAYA ANDA BOLEH PILIH

PLAN A – JADI NETWORKER YANG  AKTIF SEPERTI SAYA
ANDA AKAN MENJANA SEHINGGA RM51,900 BAGI SATU AKAUN

PLAN B – ‘SLEEPING PARTNERS’

JOINT DAN DUDUK DIAM-DIAM, TAPI MASIH BOLEH DAPAT INCOME..TUNGGU LIMPAHAN DARI UPLINE

SETIAP HARI SAYA MENERIMA PURATA 6 – 10 PENYERTAAN BARU UNTUK DISUSUN DAN DIATUR. IA BERGANTUNG SECEPAT MANA ANDA BERTINDAK UNTUK MENDAFTAR DAN SISTEM AKAN SUSUNKAN DIBAWAH ID ANDA UNTUK SEGERA ANDA BALIK MODAL DAN BINA NETWORK ANDA.

http://jangankliksini.com

untuk pertanyaan email saya di abdfatah75(at)gmail.com

( harap maaf saya tiada kaitan dengan program tersebut yang telah menyepam emel saya setiap hari … )

======================

Situasi kedua :

Bagi sesiapa yang menyertai apa-apa jua program affiliate sudah tentunya akan tersenyum melebar tatkala nota pemberitahuan bayaran komisen menerjah ke kotak emel anda. Setiap bulan pastinya anda tidak akan ketinggalan untuk mendapat mesej berikut jika terdapat jualan yang terhasil :

Congratulations! You’ve made a sale!

New Sale Notification – RahsiaKambing Affiliate Program
Payment Notification – RahsiaKambing Affiliate Program

Apa bezanya kedua-dua situasi di atas?

Buat Duit Online : Super Affiliate Course

Monday, May 26th, 2008

Bagaimana perkembangan program affiliate anda sekarang? adakah menjadi perhatian yang terhangat masa kini? adakah anda telah berjaya menjalankan misi affiliate anda dengan kemas dan tersusun atau………….. adakah anda sedang kecewa dengan apa yang telah anda lalui dengan program affiliate tersebut?

saya cadangkan anda dapatkan sedikit semangat dari team flarebiz berkenaan affiliate, mereka telah berjaya menjadikan program affiliate sebagai sumber pendapatan mereka. jangan tengok aje… pergi jenguk dan baca panduan istimewa tersebut.

apa cerita pula dengan super affiliate yang akan menggandakan lipatan kewangan anda melalui program affiliate? maka jawapannya adalah dengan menggunakan teknik dari super affiliate.

anda akan mengetahui berkenaan rahsia sebenar yang tersembunyi bagaimana untuk buat duit online dengan program affiliate dengan jayanya sebagimana berikut :

-cara nak dapatkan 6 angka dengan blog affiliate

-cara yang menguntungkan dengan blog niche affiliate.

-cara penggunaan ppc sebagaimana ppc percuma yang sedia ada.

-cara penggunaan landing page yang lebih berkesan.

-cara mendapatkan muka depan google dan menarik traffik yang banyak.

-cara yang orang ramai paling suka adalah dengan cara auto-pilot income.

tanpa sebarang usaha yang banyak. siapa suka angkat keyboard.

dan…. banyak lagi yang akan diterangkan dengan lebih lanjut.

auto-pilot income memang ramai yang suka. sebabnya memang mudah kalo kena caranya dan lebih-lebih lagi kalo mana-mana affiliate yang menyediakan tools in a box. sebagaimana internet streamyx in a box.

alahai…. takper laaa asalkan ia berkesan dan memaksimakan keuntungan untuk program affiliate yang anda sertai.

Haaaa….. banyak benda yang kita boleh pelajari untuk memaksimakan keuntungan dari program affiliate yang kita minat atau kita mahu bina untung yang banyak atau sekadar menunggu duit affiliate masyuk secara tetiba aje….

sekian terima kasih.

dapatkannya segera :

 

super affiliate blogger
Super Affiliate Blogger – WordPress Affiliate Marketing Solution