Posts Tagged ‘perniagaan internet’

RajaKamil.biz Dengan Pertandingan Hujung Tahun 2009

Friday, October 30th, 2009

Hari ini mau cerita pasal satu pertandingan hujung tahun 2009 yang dijalankan oleh encik raja kamil dalam blog beliau di rajakamil.biz yang hangat dengan Perniagaan Internet masa kini.

Beliau juga telah menerbitkan ebook terhangat masa kini berkenaan panduan afd. Saya sendiri jugak telah sedikit sebanyak menghasilkan pendapatan dengan Buat Duit Dengan Adsense.  Itulah dia cara buat duit mudah dengan afd. Anda boleh dapatkannya untuk anda mula menjana pendapatan dengan afd untuk tambah pendapatan dengan adsense.

Bukan sekadar anda boleh buat duit mudah dengan afd secara online. Beliau jugak telah mendedahkan berkenaan Buat Duit Mudah secara online dengan menggunakan mudah.my. Anda tentunya mengenali laman web mudah.my yang terpopular masa kini.

Cukuplah tu…

Cerita berkenaan pertandiangan yang dijalankan oleh rajakamil adalah berkenaan “Bagaimana blog Raja Kamil dapat membantu saya dalam dunia perniagaan internet”. Anda tentunya tertanya-tanya bagaimana beliau dapat membantu anda membina perniagaan internet anda dengan jayanya. Adakah dengan begitu mudah sekali secara percuma? Mungkin tidak. Segalanya memerlukan bayaran untuk sedikit masa yang diperuntukkan.

Beliau bagitau jika anda menulis sedikit entry sekitar 100 p.p untuk memenangi carta pertandingan tersebut. Lebih 100 p.p lagi bagus… Entry yang terbaik sudah tentunya menjadi pilihan rajakamil.biz.

Jangan lupa sertai pertandingan tersebut…

Opsss… hampir terlupa. Nama lagi pertandingan maka entry terbaik pilihan rajakamil akan menjadi pemenang hadiah ngetopnya itu. Sudah gerenti ada yang mahu mengetahui apakah dia hadiah lumayan yang telah diwar-earkan oleh beliau.

Mari kita geledah apakah hadiah lumayan yang beliau mahu berikan kepada pemenang yang berjaya tersebut? Sila layari : Pertandingan hujung tahun 2009.

Jumlah hadiah yang beliau sediakan berjumlah  RM6424.

Jangan risau … tidak cukup dengan itu beliau juga akan membuat cabutan bertuah untuk post anda. RM200 untuk cabutan bertuah tersebut.

Memang menarik. Berbaloi-baloi….

Strategi Pelancaran Semula Produk/Servis

Thursday, August 27th, 2009

Strategi Pelancaran Semula Produk/Servis Sebagai Pemangkin Jualan
oleh Zamri Nanyan

Selepas beberapa ketika, produk anda mungkin akan mengalami tahap tepu  di mana anda mungkin boleh melihat bahawa produk anda telahpun dipasarkan di mana-mana sahaja di Internet, atau pun di sebaliknya, di mana produk anda tidak dapat dijual langsung kerana terdapat persaingan yang hebat.

Dalam erti kata lain, produk anda telahpun melalui zaman kegemilangannya dan sekarang ianya menuju ke zaman kejatuhan. Perkara ini tidak mustahil walaupun produk anda merupakan produk yang berkualiti tinggi dan mempunyai permintaan yang tinggi suatu masa dahulu.

Hendak dibuang daripada pasaran, terasa sayang. Hendak diteruskan jualan, jualan pula tidak memberansangkan. Rakan JV atau affiliate anda yang dahulunya gah mempromosikan produk anda ini sekarang tidak lagi mempromosikannya.

Jadi, anda tentu perlukan cara baru untuk membangkitkan semula minat orang ramai terhadap produk anda.

Disebabkan telah hampir habis strategi pemasaran dilakukan oleh anda semasa mempromosikan produk anda tersebut, maka ianya logikal untuk anda mencuba cara yang lain.

Di dalam contoh ini, salah satu cara yang berkesan ialah dengan melancarkan semula produk anda tersebut.

“Pelancaran Semula” produk bukanlah perkara yang asing lagi di dalam strategi pemasaran. Di antara cara yang dilakukan oleh peniaga ialah dengan melakukan satu atau perkara yang berikut:

1. menukar label atau penampilan produk

Jika produk anda ialah sebuah ebook, mungkin anda akan menukarkan ebook cover, banner atau keseluruhan laman web jualan. Menukarkan produk digital ke produk fizikal juga adalah salah satu daripadanya.

2. menulis semula surat jualan

Walaupun produk yang dijual adalah sama tetapi cara penyampaian di dalam surat jualan dilakukan dengan cara berlainan untuk menarik minat pasaran yang berlainan ataupun mensasarkan lagi pasaran yang sedia ada.

3. merombak kembali struktur komisyen

Sekiranya anda mempunyai komisyen jualan affiliate, pada masa inilah penstrukturan semula komisyen boleh dilakukan. Mungkin sebelum ini komisyen sebanyak 30% daripada hasil jualan tidak menarik minat ramai pemasar atau rakan niaga anda, tetapi jika anda naikkan kominsyen sehingga 60%, besar kemungkinan ianya akan membangkitkan semula semangat mereka untuk mempromosikan produk anda.

4. menambah isi kandungan produk

Kebanyakan pembeli akan berasa lebih gembira sekiranya isi kandungan
produk yang anda jual bertambah lebih banyak daripada produk sebelumnya. Jika ebook yang anda jual dahulu cuma 100 mukasurat dan sekarang anda menjualnya dengan tambahan 75 mukasurat, mereka akan berasa bahawa anda telah menambah nilai produk tersebut walaupun apa yang anda lakukan mungkin cuma menambah beberapa bahagian yang perlukan penghuraian yang lebih terperinci daripada dahulu.

5. menilai semula harga produk

Memberikan lebih banyak kandungan produk anda dengan mengekalkan harga sekarang (atau menurunkan harga) dapat juga menarik minat bakal pembeli terdahulu yang ingin mendapatkan produk anda tetapi masih ragu-ragu tentang harga dan kandungan produk anda. Dengan mengatasi masalah ini, anda mungkin memenangi semula hati bakal pembeli terdahulu.

Dari sini, anda boleh lihat bahawa pelbagai cara boleh dilakukan untuk memulakan semula proses pelancaran semula produk anda yang sedia ada sekarang.

Proses pelancaran yang biasanya anda lakukan sebelum ini bolehlah diaplikasikan semula seolah-olah produk yang anda akan lancarkan semula ini adalah produk baru.

Di antaranya ialah mengadakan peraduan jualan terbanyak bagi agen jualan anda, mencari rakan niaga yang baru, membeli iklan di laman web tertentu, melakukan joint-venture dan proses pra-pelancaran dan sebagainya.

Mengenai Penulis

Zamri Nanyan mula berkecimpung di dalam perniagaan Internet sejak tahun 2003. Internet juga memberikan Zamri kebebasan untuk meluahkan fikiran beliau, menambah ramai kenalan dari serata dunia dan menjana pendapatan pada masa yang sama. Beliau berasa puas sekiranya dapat membantu lebih ramai orang membongkar rahsia menjana pendapatan melalui Internet. Lawati laman web beliau di http://www.TheFourWeekstoFreedom.com/?aff_id=2592 untuk mengenali Zamri Nanyan dengan lebih dekat.

==============================

*nota: Anda dibenarkan untuk menyalin, menyebar dan meletakkan artikel
ini di blog atau laman web anda selagi anda tidak mengubah isi kandungan
artikel ini dan keterangan mengenai Zamri Nanyan di atas tidak dibuang.
Anda juga dibenarkan untuk mengubah link “TheFourWeekstoFreedom”
kepada link affiliate anda untuk menjana pendapatan sampingan daripada
artikel ini.

=========================

Personal Coaching Perniagaan Internet

Sunday, March 29th, 2009

Assalamualaikum coach,

Ini dia cerita seorang coach semakin popular. Siapa dia coach perniagaan internet ini?  Otai internet …? Mungkin anda terbayangkan coach bola sepak? Coach bola jaring? Atau mana-mana coach yang mengendalikan mana-mana jenis sukan tanah air atau antarabangsa.

Yer laa nama lagi coach bola sepak. Tengok aje rancangan realiti tv sukan bola sepak masa kini dan lain-lain jenis sukan yang ada coach masing masing. Atau anda sudah tentu mempunyai pengalaman berdepan dengan pelbagai kerenah dan perangai coach sukan antarabangsa atau dalam negara. Coach sukan banyak ragam jugak, begitu jugak dengan para pemainnya. Pelbagai kerenah yang anda boleh ketahui dan dengar cerita perihal coach pasukan sukan.

Biarkan aje coach sukan tersebut terjerit-jerit di padang mengarahkan itu ini untuk mendapatkan seberapa banyak mata ganjaran sekalipun.

Itu cerita coach sukan. Coach yang saya nak ceritakan ini pulak berlainan sedikit. Beliau telah berjaya memperolehi sejumlah pendapatan yang agak memberangsangkan dan mengujakan sesiapa yang mendengar cerita berkenaan beliau. Pelajar IPTA pulak tu tatkala beliau melipatgandakan pendapatan yang beliau mahukan. Sebabnya mudah aje laa… Buat sedikit tindakan dan penyelidikan untuk menghasilkan lebihan wang ke dalam poket anda, maka anda akan memperolehi sebuah cerita yang menarik untuk anda ikuti dalam usaha anda untuk mendapatkan duit secara online.

Kenapa? Tak percaya ke? Mari kita tengok bukti pendapatan beliau yang telah dihasilkan. Bukti sahih pendapatan internet beliau yang sudah terbukti.

Tidak cukup lagi dengan bukti tersebut beliau telah juga menghasilkan pendapatan yang lumayan dengan pendedahan ekslusif dalam Affiliate A Plus yang menunjukkan bagaimana cara untuk menghasilkan keuntungan yang berasaskan A Plus. Jika usaha cara A plus sudah tentunya hasilnya A plus plus jugak. Tak gitu?

Nak tambah lagi? Sudah tentunya beliau akan memberikan satu lagi sumbangan yang cukup bermakna kepada mereka yang sedang tercari-cari peluang untuk menghasilkan pulangan yang menguntungkan dengan menggunakan medium internet masa kini. Apa pulak bantuan yang beliau mahu berikan kepada anda? Tidak cukupkah dengan Affiliate A Plus yang telah beliau hasilkan?

Beliau dengan suka citanya telah menyediakan bantuan personal coaching perniagaan internet kepada anda. Bantuan dari A-Z sehingga anda berjaya menghasilkan pendapatan yang anda inginkan dengan menggunakan internet sebagai sumber pendapatan secara sambilan atau sepenuh masa. Siapa kata dalama ekonomi gawat anda tidak boleh buat duit? Beliau sedia membantu anda dengan personal coaching menjana wang dari keselesaan rumah anda. Ekonomi gawat siapa yang nak nolong diri anda kecuali diri anda sendiri mencari peluang untuk meraih pendapatan yang anda inginkan. Perniagaan Internet memang berbaloi jika kena caranya…

Itu dia cerita coach ammar zahar dengan kejayaan beliau dalam perniagaan internet.

sekian terima kasih

Ketahui Rahsia ClickBank Lubuk Emas Online

Saturday, February 14th, 2009

Apa itu clickbank? Anda tentunya mengenali apakah dia clickbank tersebut.

Apakah pula rahsia clickbank malaysia? adakah ia satu klon clickbank? Bukan… ia bukan clickbank Professor Doktor Klon. Ia adalah suatu panduan yang akan membantu anda menjana kewangan dengan secara lebih tersusun dan yang terpenting adalah ia merupakan satu pakej pasang-siap.

Mari kita lihat sedikit cerita berkenaan produk rahsia clickbank ini yang dikatakan jualan 200 pertama terhangatnya sold out dalam tempoh 24 jam. Kemudian jualan rahsia clickbank masih lagi berterusan. Ini adalah peluang untuk anda membuat duit dengan clickbank dengan lebih mudah secara pasang-siap.

Cerita seterusnya berkenaan khasiat rahsia clickbank kepada poket kewangan anda sebagaimana berikut. Sila baca sehingga ke perenggan terakhir dan nilaikannya sendiri :

Baru-baru ini Gobala Krishnan dan Zamri Nanyan telah melancarkan produk “Rahsia ClickBank” dan anda boleh melihatnya di sini:

Rahsia ClickBank Malaysia

Saya menulis ulasan ini untuk memberitahu apa sebenarnya produk ini, dan bagaimana anda akan mendapat manfaat daripada produk Rahsia ClickBank ini.

Rahsia Clickbank ialah produk yang direka khusus untuk rakyat malaysia.

Anda juga mungkin tahu sehingga pertengahan tahun 2008, Clickbank telah menutup pendaftaran keahlian kepada rakyat malaysia.

Sesetengah daripada kita menemui teknik jalan belakang untuk mendapatkan akaun ClickBank. Hatta terbitnya sebuah ebook daripada Gobala yang diberi nama “Chapter-M” beberapa tahun lalu yang mengajar anda bagaimana melakukannya.

Sekarang peluang terbuka luas untuk rakyat malaysia. Clickbank pula telah menjadi topik yang panas untuk dibincangkan.

Di dalam Rahsia Clickbank, Gobala dan Zamri bercakap mengenai bagaimana menjana wang daripada trafik yang sedikit dan tanpa menggunakan sebarang blog. Berdasarkan penerangan mereka, kebanyakan “super affiliate” yang menghasilkan banyak wang di Clickbank tidak bermula hanya dari blog untuk mempromosikan produk dan menghasilkan jualan.

Mereka menggunakan strategi yang berlainan yang membolehkan mereka mendapat komisyen ClickBank semaksimum mungkin. Strategi-strategi mereka diceritakan di dalam Rahsia Clickbank:

-menggunakan landing pages.

-pra jualan.

-strategi mencari target trafik.

Strategi lain :

-Bagaimana mencari produk Clickbank yang memberikan pulangan yang lumayan.

-Bagaimana membina senarai email.

-Bagaimana hendak mempromosikan produk berkaitan untuk memaksimakan jualan.

Walaubagaimanapun, ini sebenarnya hanyalah sebahagian kecil daripada keseluruhan produk. Bahagian utama dalam Rahsia Clickbank ialah laman web affiliate pasang siap yang boleh digunakan terus walaupun anda tidak mempunyai pengalaman dalam sebarang pemasaran internet. Laman web tersebut direka secara profesional dan kandungannya amat berkesan untuk menghasilkan jualan. Ulasan produk yang ditulis dengan baik juga direka khas untuk tujuan jualan.

Menurut kata mereka… apa yang anda perlukan hanyalah masukkan ID Clickbank anda.

Melihat kepada laman web yang disediakan, saya boleh katakan yang saya agak terkejut. Reka bentuknya amat bagus dan ulasan produknya dilakukan secara profesional. Menurut surat jualan Rahsia Clickbank, anda boleh menggunakannya untuk menjana wang walaupun penguasaan Bahasa Inggeris anda sangat teruk – perkara penting ni! Orang kata lebih kurang the english broken.

Saya juga telah melihat di sesetengah forum dan keseluruhan responnya juga agak bagus. Surat jualannya mengatakan harganya mungkin akan naik tidak lama lagi. Jadi saya cadangkan agar anda mendapatkan Rahsia ClickBank anda daripada link ini secepat mungkin:

Order Panduan Rahsia Clickbank Sekarang

Jika anda tidak mahu membuat kerja untuk keseluruhannya mereka juga menyediakan perkhidmatan dimana mereka memberikan anda web hosting dan melakukan kerja kerja pemasangan untuk anda. Mereka juga akan menyelaraskan reka bentuk web dengan domain anda dan memasukan ID clickBank anda apabila diperlukan.

Secara keseluruhannya, saya rasa Rahsia Clickbank ialah pakej yang terbaik setakat ini. Saya yakin yang anda akan menggunakannya dengan efektif untuk menjana wang daripada Clickbank – jika anda menggunakan Laman web pasang siap mereka dan mengikut langkah demi langkah yang diberikan. Dapatkan Rahsia ClickBank dari sini:

Rahsia ClickBank for Malaysia

Dengan harga yang berpatutan yang boleh anda miliki kemudian menjana pendapatan dengan clickbank adalah begitu mudah untuk anda pelajari dan laksanakannya. Luangkan sedikit pelaburan dan sedikit sebanyak usaha yang berterusan dengan tulang empat kerat anda. Anda juga boleh meraih kejayaan kewangan dengan clickbank.

Sekian terima kasih.

Buat Duit Mudah dalam Masa Seminggu

Tuesday, August 19th, 2008

Rahsia usahawan internet. Buat duit mudah dalam masa seminggu dengan perniagaan internet.  Memang gempak betul…

Jangan silap faham… Begini ceritanya jika anda nak tahu berkenaan dunia perniagaan internet pada masa sekarang. Anda sendiripun tahu berkenaan masa dan ruang dalam internet bergerak begitu pantas sekali dan ramai yang terkejar-kejar nak cari duit cepat dan nak cari duit segera. Pendek kata semuanya nak cepat dan segera.

Sesungguhnya anda cukup bertuah tatkala anda sedang mencari duit lebih dan juga petua nak cepat kaya dengan segera. Cara nak kaya dengan mudah bukan sebarangan mudah. Mana mungkin untuk menjadi kaya dengan segera sebagaimana mawardee clickbank atau labanon rahsia 10k sekadar memberikan contoh terdekat dan terkini dengan rahsia newbie membongkar segalanya berkaitan dengan cari duit dengan lebih mudah tanpa perlu bersusah payah sebagaimana mereka yang sebelumnya.

Berapa lama mereka mengambil masa tersebut? Sudah tentunya mereka terpaksa bekerja keras dan bersungguh-sungguh serta SERIUS dalam usaha mereka untuk menjana pendapatan yang lumayan melalui internet. Maka langkah-langkah ke arah kejayaan sebagaimana yang telah mereka dapat anda perlu ikut dan teladani dengan jayanya…

Kenapa dan bagaimana anda boleh mendapatkan duit dengan lebih mudah melalui internet? Paling kurang dalam masa seminggu? Boleh menghasilkan pendapatan dengan lebih mantap lagi untuk hari-hari yang seterusnya. Kenapa? Masih sukar untuk dipercayai…? Anda boleh mempercayainya sekiranya anda boleh melakukannya untuk membina masa depan dengan perniagaan internet. Bukan omongan kosong. Malahan telah terbukti….

Anda juga mempunya panduan perniagaan internet dalam format dvd yang boleh anda pelajari dengan mudah. Pendek kata semuanya dah mudah dan senang… pelajari dan aplikasikannya dengan jayanya… Maka dengan cara dan strategi yang betul dan berkesan anda boleh meraih pendapatan beribu-ribu ringgit. AWAS! Sekiranya tersilap langkah…. padah jadinya. Angka ribu-ribu memang menjadi buruan apatah lagi angka juta-juta.

Anda mahu tahu rahsia mereka yang telah berjaya menghasilkan pendapatan dari perniagaan internet mereka? sila dapatkan segera rahsia usahawan internet. Kenapa dengan rahsia usahawan internet? Apa yang istimewanya rahsia mereka yang ingin dibongkarkan tersebut?

Jom kita jenguk Rahsia Usahawan Internet. Buat duit dengan report percuma. Dapatkan 25sen segera.  Sekiranya anda berjaya mendapatkan 200 orang. Berapa anda akan dapat?  Sudah tentunya anda akan dapat RM50. Banyak jugak tu…

Bagaimana pula kisah newbie yang bakal dibongkarkan untuk anda memperolehi pendapatan dengan cara yang lebih berkesan dalam masa seminggu? Nampak begitu mudah sekali perkiraannya untuk buat duit dengan dunia perniagaan internet, betul tak?

Sekiranya mereka boleh melakukannya dengan cara yang betul dan berkesan tanpa membuang masa dan membuang duit anda begitu sahaja dengan hasilnya hampir tiada langsung. Maka apa yang perlu anda lakukan untuk berubah dan melaksanakan misi perniagaan internet anda…? Jawapannya yang boleh anda  perolehi adalah dari panduan rahsia newbie.

Dunia perniagaan internet masa kini sekiranya anda tersilap langkah padah yang dapat…. maka panduan rahsia newbie yang bakal dilancarkan akan memberikan jawapan kepada persoalan bagaimana mahu memulakan perniagaan internet dengan lebih mudah dan berkesan. Jangan lupa dapatkan rahsia newbie di pasaran internet tidak lama lagi…

Sesambil mencari informasi secara talian ada baiknya anda menjenguk koleksi grafik yang menarik ini untuk kegunaan masa depan perniagaan internet anda.

Itulah dia Rahsia usahawan internet dan rahsia newbie yang berjaya dalam perniagaan internet mereka.

sekian terima kasih.