Posts Tagged ‘mesotropin review’

Bagaimana Nak Bina Badan Yang Tegap Lagi Macho?

Sunday, January 18th, 2015

Nota Info Diet :

Soalan: Admin, macam mana nak besarkan otot?

bina badan

Jawapan:

Bukan mudah nak besarkan otot. Tapi ia tidak mustahil dengan cara dan teknik yang betul.

Apa yang admin nyatakan disini ‘ringkas’ sahaja. Kalau nak cerita keseluruhan 4 hari 3 malam tak sudah.

Ok, secara asasnya diet dan workout la.

Pertama sekali adalah cara anda workout. Pembesaran otot atau dikenali sebagai muscle hypertrophy akan berlaku apabila pengumpalan protein dalam sel2 otot.

Latihan bebanan (workout) menyebabkan microtrauma (koyak kecil di serat otot). Badan akan bertindak balas terhadap kerosakan dengan meningkatkan jumlah kemasukan protein ke dalam otot. Ia akan berterusan sehingga dua hari selepas latihan bebanan. Tanpa koyakkan pada sel otot, mustahil otot kita dapat membesar.

So untuk memastikan otot terkoyak, berat bebanan mestilah melebihi 70% daripada berat maksimum yang mampu anda angkat.

Bebanan besar dengan banyak set (8-12 ulangan, 3 hingga 6 set) menunjukkan hipertrofi yang baik. Beban kerja yang lebih tinggi berkesan mencipta microtrauma disebabkan masa tambahan di bawah ketegangan dan jumlah serat yang direkrut. Bebanan tinggi dengan banyak set menunjukkan peningkatan dalam produksi testosteron dan hormon tumbesaran (growth hormone).

Kedua adalah diet. Admin lihat kat malaysia susah sangat nak cari diet yang banyak protein. Semuanya lebih kepada karbohidrat.

Tanpa cukup protein, sel2 otot yang koyak tidak dapat dibaiki oleh protein sepenuhnya. Dan kemasukkan protein juga akan terhad. So sebab itulah protein sangat penting untuk membina muscle.

Maka whey protein sangat membantu anda dalam membesarkan saiz muscle anda.

Lagi satu admin nak tambah, Hipertrofi tidak dapat dilihat pada peringkat awal sehingga minggu ke 6 menurut kajian yang dijalankan oleh Philips pada tahun 1997. Dengan andaian diet yang baik dan latihan yang betul, boleh dapat penambahan otot diantara 2 hingga 5 kg selepas 12 minggu.

So setakat ini ok tak penerangan admin? Harap korang faham. Kalau dah faham boleh LIKE ya Jika anda merasakan artikel ini bermanfaat untuk dirianda dan juga orang lain, jangan lupa klik butang “Share” dan like page ini.

Terima kasih.

Laman fanpage mesotropin :

Like juga fanpage: Mesotropin HQ

Laman info diet mesotropin :

Now everyone can have big & lean muscle

 

Boleh order dekat website ini :

MeSotropin – Produk Bina Badan

Bleh jenguk dekat fanpage mesotropin untuk mendapat review berkaitan dengan produk mesotropin dan testimoni produk mesotropin untuk membina badan dan mendapatkan badan ketul ketul.