Posts Tagged ‘labur silver’

Kami bantu anda cara MUDAH dan SELAMAT mulakan Pelaburan Silver

Saturday, August 20th, 2011

Pelaburan Silver

Berita terkini Pelaburan Silver

Kami bantu anda cara MUDAH & SELAMAT mulakan Pelaburan Silver

Terhangat dengan satu pendedahan cara untuk melabur dalam silver.

Untuk kawan-kawan yang belum ada buat simpanan silver , mesti tanya, “Kenapa perlu aku beli silver?”

Berbaloikah pelaburan silver ini untuk aku?

Tatkala beliau mula bercerita pasal kepentingan menyimpan dalam silver maka bersuara seorang kawan beliau :

“Tak cukup ke simpan duit dalam ASB atau unit trust? Simpanan jugak kan? Confirm ada dividen tiap-tiap tahun. Tak payah nak risau harga jatuh ke atau rumah kena rompak.”

Aku pun rasanya akan melontarkan soalan yang sama dengan kawan dia tu. Kenapa nak simpan silver lagi sedangkan simpanan sedia ada dah ada?

Ini adalah jawapan yang biasa diterima. Memang tak boleh nafikan yang duit ASB masih dikira simpanan, pelaburan silver tak memberi dividen dan turun naik harga silver memang menggerunkan poket masing masing untuk memulakan pelaburan silver .

Sebab no. 1 kawan-kawan kena menyimpan dalam silver ialah kerana kadar hutang lapuk bertrillion dolars yang ditanggung oleh negara-negara barat yang kononnya dilabel negara maju. Dan ‘champion’ penghutang paling banyak adalah tidak lain dan tidak bukan: Amerika Syarikat.

Jom cek sini berapa hutang Amerika sekarang: google: US Debt Clock

Terkejut tak bila tengok hutang negara ‘KAYA’ USD14 trillion?

Negara kaya pun banyak hutang? Berapa banyak mereka telah berhutang?

“Lah, apa pulak kena mengena hutang diaorang dengan rakyat Malaysia? Apa kena mengena simpanan silver dan hutang piutang mereka?”

Contoh mudah : Jika aku suka sangat berhutang, tatkala aku tak ada tunai sudah tentunya aku akan mohon kad kredit. Gerento lebih banyak hutang jadinya.

Jika aku suka sangat berbelanja sakan ikut suka hati kemudian aku buat bayaran minimum aje tiap2 bulan. Lepas satu2 kredit kad dah maximum aku mintak kat bank lain. Belanja sakan lagi. Bayar minimum sahaja lagi.

Aku Belanja sakan dan aku bayar sikit sikit?

Sampai bila aku nak macam tu, kan?

Sampai satu hari, takde bank yang akan approve kad kredit. Boleh jadi bankrup aku kalo ada banyak banyak kad kredit yang tak boleh nak bayar. Belanja sakan tak hingat dunia. Bayarnya tak boleh? Anda bagaimana?

Beza Amerika dengan pengguna kad kredit tersebut yang boros adalah Amerika BOLEH CETAK DUIT untuk konon-konon tunjuk kaya. Amerika dah cetak 9 trillion dollars untuk berbelanja.

Sekarang lagi senang, mana pakai mesin cetak lagi, tinggal masukkan masukkan command:
‘masukkan 1 trillion dalam bank’ lepas tu tekan ‘Enter’.

Lambakan duit inilah INFLASI SEBENAR. Bukannya kenaikkan harga. Kenaikkan harga barang hanyalah simptom untuk inflasi.

Contohnya zaman Jepun dulu, duit daun pisang berlambak-lambak tapi takde nilai. Harga barang tinggi sebab duit dah semakin banyak.

Bila kepercayaan terdapat sistem matawang terhakis, manusia akan berpusu-pusu cari silver untuk melindungi harta.

Kejadian ni dah jadi berulang-ulang kali dalam sejarah.

Contoh: Dinasti Yuan, Weimar Germany, Zimbabwe.

Cuba kawan-kawan google ‘hyperinflation’.

Bila semua orang berpusu-pusu menukar wang kertas yang cepat sangat susut nilai kepada silver ,harga sudah tentu akan melambung. Selagi kerajaan dunia tak berenti mencetak lagi banyak duit, selagi tu la silver akan naik harga.

Bukan silver je yang naik harga, SEMUA barang akan terus naik harga.

“Kalau kita beli insurans sebagai pelindung kereta, Kita KENA juga beli dan buat pelaburan silver sebagai pelindung harta.”

Lihat dan tengok bagaimana dengan kesedaran untuk menyimpan silver dalam diri anda? Sudah kesedaran masih kurang untuk menyimpan dalam bentuk silver. Untuk yang ada kesedaran pun, mereka tercari-cari cara memulakan pelaburan silver.

Ebook kajian kes panduan silver ini bakal membantu anda untuk membuka minda berkenaan kepentingan silver untuk masa depan kewangan dan harta benda anda. Ebook ‘Pelaburan Fizikal di Malaysia + Kajian Kes Tukar Ganda Silver’ akan mendedahkan kaedah terbaik untuk memulakan pelaburan silver.

Kami bantu anda cara MUDAH dan SELAMAT mulakan Pelaburan Silver

pelaburan silver

Pelaburan Silver