Posts Tagged ‘kerja sambilan’

Nak Cari Duit Dengan Mudah? Lagu Mana Caranya?

Friday, December 5th, 2014

Baiklah…

Kena caranya memang mudah cari duit.

Tak kena gayanya memang sudah cari duit…

Sama ada online atau offline.

Susah jugak tu kalo nak fikirkan nak cari duit dengan mudah. Kalo atas kertas memang tip top dah tentunya perancangan begitu begini begitu begini… kan?

1. Mula mula kena siap sediakan mental dan fizikal.

2. Mohon jangan tamak haloba yang teramat sangat.

3. Jangan mudah putus asa.

4. Jangan mudah terpedaya dengan skim cepat kaya.

5. Kena usaha dengan bersungguh sungguh.

6. Kena sabar jika nak simpan dan kumpul duit untuk masa depan.

7. Buat bisnes sambilan.

8. Buat kerja sambilan.

9. Kena rajin cari ilmu tambah ilmu.

10. Jangan malas jangan asyik tido aje.

Itu aje dulu untuk kali ini. Moga usaha anda untuk cari duit dengan cara mudah akan dapat dipermudahkan dengan jayanya. Teruskan berusaha untuk tingkatkan ekonmi keluarga dan merancangkan kewangan masa depan dengan lebih tersusun.

Doa. Usaha. Ikhtiar. Tawakal…

sekian. terima kasih.

Perniagaan Sambilan Makan Gaji Seiring

Monday, November 17th, 2008

Kerabu Pucuk Paku Mat Over

Perniagaan sudah tentunya banyak cabaran yang perlu ditempuhi oleh sesiapa sahaja yang berani berdepan dengan segala cabaran yang mendatang. Makan gaji still dapat menampung keperluan semasa setiap bulan. Kalo makan gaji dan buat perniagaan secara sambilan sudah tentunya boleh meningkatkan sumber pendapatan yang sedia ada.

Ada yang bekerja sambil berniaga. Ada yang berniaga sambil bekerja. Kerja makan gaji tetap berjalan seperti biasa dan perniagaan juga berjalan seiring sam maju. Bagaimana mahu bekerja sambil berniaga? Sudah tentunya kita boleh membahagikan tugasan perniagaan tersebut kepada sesiapa yang mahu dan sedang mencari kerja. Anda boleh membuka peluang pekerjaan kepada mereka yang berminat.

Jika tidak mahu mengambil pekerja orang yang sembarangan sudah tentunya anda boleh meminta bantuan dari rakan rakan yang ada anak buah mereka untuk bekerja dengan anda. Cukup mudah. Kerja tetap anda terus berjalan tanpa apa-apa kerenah sehingga anda betul-betul bersedia untuk berniaga sepenuh masa dan membina empayar perniagaan anda sendiri.

Jangan pulak nanti terkejar sana sini. Kerja entah ke mana… perniagaan pulak entah ke mana. Siapa yang rugi? Sudah tentunya kedua-duanya akan menjadi rugi… hilang kerja daaa… duit berniaga hilang daaaa…

Sekiranya anda berkehendakkan perniagaan yang boleh anda pertimbangkan pada masa lapang secara online. Mungkin juga anda boleh pertimbangkan perniagaan online di sini yang begitu mantap sekali panduan yang boleh anda ikuti.

Bekerja pun masih boleh untung. Rugi tak kalo lepaskan peluang. Kerja tetap sekalipun masih berpeluang buat duit secara sambilan. Cuba tengok di sini… tengok lah jangan tak percaya.

Jika anda takut kehilangan kerja anda. Inilah peluangnya untuk anda menimba pengalaman dalam perniagaan online secara sambilan tanpa menjejaskan kerja harian anda sebelum anda berhajat untuk berhenti kerja.

Psst : Tidak ada jaminan untuk perolehi keuntungan dalam masa yang singkat.

Sebelum tu dengar dulu sekejap lagu kerabu pucuk paku.

kerabu pucuk paku pun okey jugak untuk mulakan perniagaan anda…

contest top commentator begin

Wednesday, November 21st, 2007

assalamualaikum…

Apa khabar semuanya? Moga sihat walafiat hendaknya. Hari ini baru boleh update sedikit makluman berkaitan dengan blog yang tak seberapa ini. Maklumlah sibuk sedikit yang tersedikit dengan tambahan pendapatan bulanan. Bulan depan baru dapat elaun bulanannya… hahahaa…

Kerja jangan tak kerja bagi mereka yang bekerja. Jangan asyik duk kejar skim cepat kayap je yang mengkayakan dalang skim cepat kaya aje. Kena tahu apa taktik yang dipergunakan oleh mereka untuk memperdayakan ramai orang.

Syamsulariff a.k.a vangardx loves to invite all of you out there to join a contest top commentators in his lovely and informative blog. You get extra money if you want to join the contest. For the top commentators you can get it an amount RM50.

So sorry my broken english typing here…

Okeh laa buat makluman anda semua yang ingin menyertai pertandingan top komentator tersebut dipersilakan ke sana dan menerjah dengan sepenuh minatnya di sana dan main kejar-kejar untuk mendapatkan tempat teratas top komentator di blog beliau tersebut.

Apa yang akan anda perolehi adalah sebagaiamana yang telah diterangkan dengan panjang lebar dalam blog beliau yang akan meningkatkan lagi tambahan bandwitdh sekiranya beliau berjaya mengheret ramai pelawat menjenguk blog beliau. Sudah tentunya sham sudah bersedia dengan segala persediaan yang rapi.

Jom kita jenguk kat sana. Kita serbu ramai-ramai…!

P/S ; Tak dapat top takpe laa asalkan dapat top pengunjung blog okeh lagi daaa…

Info menarik berkaitan kuih apom : berapa banyak dah dapat hasil dari aktiviti perniagaan kuih spamm hari ini?