Posts Tagged ‘cari duit tambahan’

Secret’s Multiple Streamyx Of Income

Wednesday, October 22nd, 2008

Rahsia Multiple Streams of Income


Teknik kekayaan melalui pelbagai jenis sumber pendapatan
——————————————————————————————
oleh code7, Admin RahsiaEbiz.Com

Salam sejahtera…
Anda apa kabar ?

Saya doakan senantiasa sihat walafiat dan dilimpahi rahmat yang melimpah ruah sentiasa. Moga hidup ini akan bertambah gembira dengan lebih banyak senyuman dan doa yang baik itu menjadi bekalan untuk semua.

Saya sejak akhir ini agak sibuk sikit dengan pelbagai ‘event’ yang masih belum selesai-selesai lagi. Namun di kesempatan ini saya terpanggil untuk menulis sedikit sebanyak mengenai pandangan-pandangan mereka yang telah berjaya dalam perniagaan dan menjadi jutawan yang hebat di Malaysia.

Sepertimana kata-kata Azizi Ali :

” Untuk menjadi seorang jutawan dengan cara yang lebih bijak adalah dengan adanya ‘multiple streams of income’. Ini bermakna wang kita yang masuk ke dalam kita punya akaun biar datang dari banyak aliran pendapatan. ” – Azizi Ali, Jutawan Hartanah

Konsep multiple streams of income ( MSI ) ini sememangnya telah dipraktikkan oleh ramai para jutawan dan billionaire seluruh dunia. Ini bermakna kalo nak kaya cepat mesti mempunyai banyak sumber pendapatan. Ia menggandakan kekayaan itu secara lebih pantas dari mempunyai 1 sumber pendapatan sahaja.

Sebagai contoh Jutawan Hartanah, Azizi Ali mempraktikkan MSI :

Saya sendiri di mana saya masih seorang juruterbang saya mendapat gaji saya setiap bulan tetapi saya juga mendapat royalti daripada hasil penulisan buku saya serta saya juga mendapat hasil daripada sewaan rumah saya. Saya juga mendapat dividen daripada beberapa pelaburan saya yang lain.

Sekiranya anda masih bekerja dan makan gaji, maka ia adalah satu ‘stepping stone’ untuk dapatkan pelbagai peluang dan ruang dengan kerjaya tersebut untuk dapat gaji selamat setiap bulan. Kalo orang gomen sure dapat kemudahan pinjaman bank dengan begitu mudah, kemudahan perubatan, elaun manakala agensi sektor swasta juga mempunyai kelebihan yang lebih kurang sama dan mungkin lebih bergantung kepada keadaan.

Dgn makan gaji kita leh invest sebahagiannya untuk bisnes ebiz. Belajar untuk mengembangkan pengetahuan mengenai perniagaan dengan lebih sistematik melalui kelas, seminar, personal coach, buku, ebook, software, tools, marketing dan sebagainya.

Praktikkan konsep MSI dengan makan gaji + ebiz internet. Ia menjadi lebih praktikal untuk anda. Sbb ebiz begitu flexible, tak terhad waktu pejabat dan tidak memerlukan modal yang besar. Apabila anda sudah membuat duit beribu ringgit dalam masa seminggu dengan ebiz, saya sarankan anda beli property/hartanah kerana ia memberi pulangan yang jauh lebih besar.

Saya lihat bidang hartanah merupakan bidang yang cukup berpotensi, ini saya lihat sendiri kerana family saya juga menjalankan perniagaan hartanah di 8 lokasi di Malaysia dan nilainya jutaan ringgit. Walaupun ibu bapa saya sudah pencen tetapi mereka memiliki aset yang besar dan setiap bulan menanti bayaran sewa yang lumayan tanpa perlu bersusah payah lagi. Itu tidak termasuk award dan pencen kerajaan yg mmg banyak setiap bulan.

Sebab itu konsep MSI yang dijelaskan oleh Mentor Jutawan Azizi Ali saya benar-benar memahaminya. Bagi saya Ebiz ini merupakan bisnes yang menguntungkan dgn modal permulaan yang kecil, dan apabila kita sudah dpt passive income yang stable melebihi duit makan gaji maka apa salahnya ‘diversify’kan portfolio bisnes anda dengan bidang yang lebih serius seperti hartanah. Ada juga bidang lain spt pelaburan stock, unit trust dan sebagainya. Begitu juga bidang agriculture spt ternak kambing, lembu, burung unta dan sebagainya byk sokongan daripada agensi kerajaan.

Tidak salah mencuba MSI ini, saya juga sedang menceburi bidang hartanah, web design company, event management yang mana musim sekarang ni masih dalam perayaan. Apa yang penting adalah anda perlu kreatif untuk menjana lebih banyak kekayaan dengan pelbagai sumber. Ini bukan bermakna tamak, tetapi bagaimana anda gunakan nikmat dan anugerah ini dengan sebaiknya tanpa membazir atau membiarkan begitu sahaja.

Moga tips kekayaan ini dapat memberi idea yang lebih baik untuk anda praktikkan. Apabila kita lebih kreatif maka hasilnya sudah tentu lebih hebat.

Yang penting jgn lupa untuk berani mencuba dan memperbaiki mana-mana kekurangan yang ada. Jika anda perlukan tips yang lebih advanced dalam arena Ebiz saya sarankan anda baca mengenai rahsia produk yang paling menguntungkan di internet. Ia berkaitan konsep Low Cost – High Profit yang disarankan oleh jutawan internet Malaysia spt Irfan Khairi, Patric Chan, Sen Ze dan banyak lagi.. Idea mereka ini usah dipandang ringan, ia membolehkan masa depan kita berubah sekelip mata…

Sekian dulu dari saya, terima kasih kerana sudi membaca 🙂

Sahabat setia anda,
Code7 aka Fahmy
Webmaster Softhands & RahsiaEbiz

===========================

Nak tambah lagi pendapatan ? Sila ke ruangan bicara panduan perniagaan ebay terlaris masa kini.

Cari Duit Mudah : Panduan Ternakan Itik Telur

Wednesday, June 18th, 2008

 

Photobucket

Mau dapatkan itik telur ke? Anda boleh mendapatkan panduan ternakan itik telur di sini.

Cara Ternakan Itik Telur

 

 

Usahawan Telur Masin

 

Panduan Ternakan Itik Telur

 

Jika anda ketemu akan telur masin di bazar ramadhan tatkala mahu memborong makanan yang sedap mata memandang. maka telur masin bukanlah asing lagi untuk mendapatkannya. telur masin memang cukup popular di medan jualan bazar ramadhan. namun bagi pakcik sebolku telur goreng sebekas di pasar ramadhan menjadi tanda tanya kepadanya sehingga membuat satu pertandingan carian telur goreng di bazar ramadhan. saya pula tertanya-tanya ada tak mereka yang membuat jualan TELUR BAKAR dalam satu bekas? Mungkin anda boleh mulakannya bisness TELUR BAKAR tatkala ramadhan menjelang tiba nanti.

 

Wah… dah dekat nak puasa pulak. cepatnya masa berlalu pergi. datang pula ramadhan yang bakal menjelma tiba tak lama lagi. pejam celik pejam celik… hadir lah kembali ramadhan yang mulia tersebut.

 

haaa… inilah dia cabaran telur goreng sebekasnya itu.

 

Jika anda mahu memulakan perniagaan telur masin sudah tentunya anda memerlukan banyak-banyak-banyak telur untuk dihasilkan sebagai telur masin.

 

Jadi, anda boleh menternaknya sendiri atau memborongnya dari kebanyakan penternak itik telur dengan harga yang berpatutan. Lebih baik menternaknya sendiri untuk jangka masa panjang demi masa depan perniagaan anda. Untuk perniagaan kek ke? Perniagaan roti canai ke? Perniagaan restoran masak telur cili api ke? dan segala angkatan bahan makanan yang berasaskan telur. hohohohooo……

Maka bantuan istimewa dari pakcik donald trump…. eh bukan donald duck… eh itik serati… eh… yer laaa tu namanya itu. hahahahahaa…

 

Maka sudah tentunya anda memerlukan suatu panduan yang kukuh untuk memulakan perniagaan itik telur atau panduan penternakan itik telur. kalo takder itik telur… maka tiada lah akan berhasil apa jenis perniagaan telur masinnya yang mahu diusahakan itu. dan ia terlebih dikenali sebagai telur asin. hahahahaa…. Lebih kurang aje laa tu, namun rasanya tetaplah dengan tahap kemasinan yang maksima..

 

itik telur? lagu mana nak ternak itik telur?

 

sudah tentunya anda akan tercari-cari bagaimana cara dan panduan ternakan itik telur untuk menambahkan pendapatan secara sambilan atau sepenuh masa.

 

Photobucket

 

Telur masin wikipedia

Panduan membuat resepi telur masin

err kenapa ya…? kalo takder telur masin tak boleh ke?