Posts Tagged ‘cari duit lebih’

Apesal hang tak menabung dari dulu lagi…?

Saturday, August 17th, 2013

Apesal hang tak menabung dari dulu lagi…?

Tentu terkesima seketika. Maknanya menabung dari kecik lagi… Menabung nih memerlukan satu disiplin yang kukuh dalam minda dan sanubari. Maka dengan demikian rupa kena tetapkan matlamat untuk perbaiki pemikiran simpanan 10% …

Percayalah… Selalunya kita akan gagal. Gagal untuk menabung dengan jayanya. Namun dengan kegagalan itu kita harus bangkit kembali mendisiplinkan diri kita agar rezeki itu hadir dengan berjemput tanpa tersangka sangka rezeki mengalir dengan derasnya.

eco03-246x300

Mungkin di kala ini, apabila kita simpan duit, kita niatkan,

– Menyimpan untuk kecemasan

Niat ibarat doa. Dengan izin Allah, apabila kecemasan berlaku, kita terpaksa mengorbankan saving 10% kita. Yang sebaiknya adalah,

“Menyimpan untuk membina kekayaan. Agar kekayaan harta semakin meningkat tiap hari.”

Niat = doa. Maka, oleh sebab itu, niat yang tepat dan betul. Dengan izin Allah, ia jadi kenyataan. Simpan walau 10 sen tiap hari.Ini adalah impak konsisten menyimpan … walau sedikit.

10 sen x 30 hari = RM3
RM3 x 12 = RM36
RM36 x 36 = RM1296

Sejak sahabat saya mengenal guru bisnes saya, di kala itu beliau terjerumus dengan sindiket simpan 10% tiap pendapatan. Mula-mula liat juga. Dengan izin Allah, apabila dah biasa, jadi tabiat. Beliau mula tukar niat daripada simpan untuk kecemasan, kepada kekayaan harta semakin meningkat tiap hari.

Apabila direnung, hati beliau bermonolog,

“Di mana duit simpanan aku sejak beberapa tahun yang lalu?”

Tiada istilah lambat. Apa yang penting adalah memulakan tabungan apabila telah terima ‘ketukan’.

Ia adalah antara tip dalam ebook Sistem Menjemput Rezeki. Bagaimana simpanan 10% tiap pendapatan kita ‘menjemput’ rezeki daripada perspektif yang lain.

eco03-246x300Dapatkan info selanjutnya di sini –> Sistem Menjemput Rezeki

Nak Rezeki Laju Biar Kena Caranya…

Friday, August 16th, 2013

Di Sebalik Tabir 9 Formula Pantas Seru Rezeki

rezeki

Perhatian: Artikel ini ditulis oleh penulis jemputan iaitu Cikpuan Insyirah Azhar. Beliau adalah penulis ebook motivasi ketuhanan best-seller. Dalam artikel ini, beliau mempersembahkan diari motivasi menjadi seorang penulis ebook.

Kisah Si Penakut Terbitkan Ebook

Alhamdulillah, ebook ini telah dilancarkan pada 10 Disember 2012. Ia adalah karya berani yang saya berjaya terbitkan. Ebook ini juga adalah hasil penangan Coaching Penulisan Ebook yang Tuan Aqif anjurkan.

Dahulu, saya adalah seorang yang penakut terbitkan ebook. Saya pernah buat ebook, tetapi ketika itu jahil ilmu penulisan ebook. Oleh sebab itu, saya telah ditembak dengan kata-kata negatif tentang ebook saya, yang tidak berjaya mendapat tempat di hati pembaca.

Impaknya, saya mempunyai mental block untuk terus maju. Alhamdulillah, dengan menyertai Coaching Penulisan Ebook bersama Tuan Aqif, saya telah berjaya memecahkan mental block yang selama ini tertanam dalam diri saya.

Rekod Kurang 6 Jam, Ebook Terhasil

Oleh sebab obsesi memberi, setelah tamat coaching, saya dapatkan buku kecil khas untuk sumbat ilham penulisan. Saya membuat keputusan, saya perlu pecahkan mental block untuk terbitkan ebook.

Lantas, ketika berjalan pulang ke rumah, saya tulis derasan idea yang menjengah di fikiran kurniaan Tuhan. Tanpa berlengah, jari jemari sesak menari-nari di atas papan kekunci untuk merealisasikan sebuah impian.

Tanpa sedar, Alhamdulillah kurang 6 jam setelah coaching tamat, saya telah berjaya siapkan sebuah ebook, iaitu 9 Formula Pantas Seru Rezeki.

9 Formula, Formula Amalan Peribadi

Ebook 9 Formula Pantas Seru Rezeki, adalah ebook formula amalan peribadi yang saya amalkan. Dalam menyusuri kehidupan yang penuh dengan cabaran, nikmat kekayaan adalah sesuatu yang ramai antara kita impikan.

Namun, kadang-kala, akibat obses dengan kekayaan, kita lupa pada Tuhan. Lantas, mencari lubang-lubang yang mungkin menjerumuskan kita mengamalkan ilmu khurafat. Nauzubillahi min zalik.

Oleh sebab itu, saya terbitkan ebook ini. Sebaik-baik kehidupan adalah dengan kembali kepada Allah. Jika ingin kaya, sedekah dan berniaga, jika ingin bahagia, bersyukur. Itu adalah antara perkara yang ramai antara kita terlepas pandang.

Ebook ini adalah olahan formula, selama saya hidup di universiti kehidupan. Ia adalah formula terbaik yang Allah beri panduan, untuk mencipta kekayaan dunia dan Akhirat. Ia bukan sekadar tulisan, malah boleh menarik diri kita disayang Tuhan

Derasan Testimonial Yang Luar Biasa

 Tidak pernah saya sangka, ebook ini akan menginspirasikan ramai orang. Sejak ia dilancarkan pada 10 Disember 2012, Alhamdulillah, saya telah menerima puluhan testimonial yang luar biasa.

Walau ia kelihatan seperti karya jalanan, tetapi dengan izin Allah, ia terkesan pada hati ramai insan.

Ramai yang memberi respon, ebook saya telah memberi cahaya dalam hidup mereka. Ada kehidupan keluarga yang berubah, setelah membaca ebook 23 muka surat saya.

Adapun, peroleh rezeki tidak diduga dalam masa 3 hari, apabila mula amalkan salah satu daripada formula dalam ebook ini. Subhanallah.

Alhamdulillah, di kala ini, lebih 100 orang yang telah mendapatkan ebook ini. Dengan mendapatkan ebook ini, pembeli akan mendapat akses ke group tertutup di Facebook, bertujuan untuk menginspirasikan orang lain yang telah mengamalkan formula itu. Sebuah perkongsian yang tidak ternilai.

Seandainya ingin ‘merasa’ perkongsian dalam group itu, dapatkan ebook 9 Formula Pantas Seru Rezeki, formula akhir zaman disayang Tuhan.

Klik sini untuk dapatkan Ebook 9 Formula Pantas Seru Rezeki – Insyirah Azhar

Mahu Menang RM100 Dengan Google Search?

Saturday, March 31st, 2012

Google Dan Menang Rm100

Aku nak citer pasal satu contest dari blogger popular masa kini. Blog denaihati. Mahu google dan menang rm100 ? Macam mana tu? Mudah aje ia bukan berkaitan dengan anjuran tokei google. Namun ia adalah inisiatif dari blog denaihati yang sememangnya suka menghargai pelawat blog denaihati. Apa hadiahnya untuk google dan menang rm100 ?

Hadiahnya RM100 sahaja.

Hanya untuk 20 entry pertama.

Aku tak ada peluang nampak gayanya untuk google dan menang  rm100 tersebut disebabkan kepopularan blog yang mendapat perhatian ramai tersebut. Tapi takper laa jika tidak termasuk dalam senarai pemenang ,sekadar menumpang join sekaki aje laa akan cabaran contest mudah oleh blogger laman  blog denaihati yang budiman tersebut.

Caranya mudah aje. Senang kekacang sangat untuk google dan menang rm100.

Bukak laman sesawang google search dan buat carian 5 entry terbaik yang telah dihasilkan oleh blog denaihati dengan kata kunci serta catatan keputusan carian yang terpapar di google dan menang rm100 untuk search tersebut.

  • Mula mula sila buat blog post dengan tajuk gaya bebas pilihan hati
  • Kemudian buat jelajahan carian entry yang berkualiti dari blog denaihati yang berada dalam senarai to ten muka depan di enjin carian Google.com.my.
  • Kemudian lagi sila senaraikan 5 entri blog Denaihati tersebut berserta backlinks dan jumlah result carian untuk entri tersebut.

Antara entry pilihan aku dalam carian top ten search google.com.my adalah sebagaimana berikut….

1. Earth Hour Malaysia 2012  —->>> About 17,900,000 results (0.22 seconds)

2. Seminar WordPress —–> About 24,600,000 results (0.33 seconds)

3. bila marah apa nak buat —–> About 7,520,000 results (0.32 seconds

4. sikap buruk pemandu malaysia —-> About 381,000 results (0.29 seconds)

5. semak keputusan spm —-> About 414,000 results (0.32 seconds)

Itulah dia antara entry dari blog denaihati yang telah diselongkarkan dari google search yang mesra alam tersebut. Sila bertindak segera untuk google dan menang rm100 dengan secara santainya.

Sekian terima kasih.

Google Dan Menang Rm100

Jangan cari pasal dengan Nuffnang | Buat duit dengan nuffnang

Wednesday, February 2nd, 2011

Ada blog… Ada traffik… Ada iklan… Ada advertiser..

Iklan apa? Iklan nuffnang.

Namun jangan cari pasal dengan nuffnang.

Yer… jangan sekali kali anda mencari pasal dengan nuffnang.

Persoalannya… Kenapa masih gagal menjana pendapatan melalui Nuffnang?

Aku dah buntu dengan nuffnang. Macam mana nak buat lagi? Masih tercari cari jawapan kepada persoalan yang berkecamuk ini. . .

Pernahkah anda terfikir kenapa masih ramai yang gagal menjana duit menggunakan blog? Tidakkah anda teruja dengan blog RedMummy yang telah mendapat liputan meluas dalam media cetak dan internet dengan menjana wang secara sambilan dengan blog.

Salah satu sebab musabab yang pasti berkemungkinan dek kerana information overloaded. Banyak sangat maklumat-maklumat buat duit yang anda ketahui sampai melimpah ruah banyaknya.

Ada pula sesetangah orang yang langsung tidak membeli apa-apa panduan dan mencuba sendiri.

Anda berada dalam kategori yang mana satu?

Jika anda berada di salah satu kumpulan di atas dan sudah berjaya menjana duit di blog, tahniah saya ucapkan. Jika belum, mari saya beritahu kenapa gagal?

Ada beberapa sebab kenapa gagal menjana duit di blog:

# dengan informasi yang terlalu banyak (information overloaded) menjadikan kita tak tahu hendak bermula dari mana. Masalah ini terjadi kerana terlampau banyak produk yang menceritakan perkara yang sama. Semuanya nampak lebih kurang sama menyebabkan kita keliru untuk bermula.

# tanpa produk lansung juga boleh menyebabkan kegagalan. Dengan hanya mencari di enjin carian Google kita juga boleh pelajari pasal buat duit di internet. Masalahnya informasi yang ada tidak disusun dengan rapi dan terdapat teknik-teknik rahsia yang tidak didedahkan dengan percuma

Terdapat beberapa cara PANTAS menjana duit di blog…

Jadi, mulai sekarang jangan biarkan diri anda terkapai-kapai sendirian tanpa blog yang boleh menjana duit pantas secara online.

Cara Pantas Buat Duit Online dengan Nuffnang.

Jaga-jaga dengan 6 Senjata Rahsia Nuffnang yang telah terdedah kini.

Rahsia sulit sudah terbongkar.

Buat Duit Dengan Kumpul Kertas Untuk Duit Segera

Wednesday, March 10th, 2010

Bagaimana hari ini? Moga anda semua sihat dan ceria selalu hendaknya dengan kehidupan seharian masa kini. Sihat tubuh badan mental dan fizikal itu penting untuk kesinambungan kerja harian kita.

Terutama sekali bab cari duit seharian. Kalo tak kerja dan tak buat kerja apa-apa dah tentunya tak ada duit yang masyuk. Nak harapkan siapa kalo duit dah tiada dalam poket. Siapa yang nak nolong? Sudah tentunya diri sendiri yang perlu lakukan sedikit ikhtiar untuk cari duit dan perhabiskan duit.

Habiskan duit memang mudah. Dannak cari duit pun memang mudah jika kena caranya. Caranya ada di sekeliling anda. Cuba anda perhatikan hanya berada di rumah dan anda boleh fikirkan apa yang boleh anda buat untuk cari duit secara sambilan…

Contoh mudah yang seringkali anda lihat adalah mengumpul kertas dan menjual semula ke kilang pemprosesan kertas untuk kitar semula. Gerenti anda akan dapat duit segera punya. Tak segera pun dapat cepat. Tak cepat pun dah tentunya anda yang malas nak kumpul kertas tersebut.

Sedikit aje? Cubalah dulu untuk kumpul beberapa kilogram dalam seminggu. Dapat sekilo purata rm10.00 ( andaian harga..) sehari. Jika 10 kilo seminggu dah berapa? Jika andaian untuk setahun hanya kumpul kertas dan hantar ke kilang aje, dah berapa yang anda dapat?

Setiap kali dapat duit hasil jualan ke kilang kertas kitar semula yang anda lakukan tersebut anda kumpul dan tabungkan. Anda kumpul kertas dan kumpul duit dalam tabung. Sedikit sedikit lama-lama jadi berkepul-kepul.

Susah sangat ke nak kumpul kertas terpakai? Kotak terpakai yang ada di sekitar rumah anda? Kumpul dan menang!

sekian terima kasih. selamat mencuba…

Related post :

Buat duit dengan kertas

Related info :