Posts Tagged ‘cari duit dengan blog’

Jangan cari pasal dengan Nuffnang | Buat duit dengan nuffnang

Wednesday, February 2nd, 2011

Ada blog… Ada traffik… Ada iklan… Ada advertiser..

Iklan apa? Iklan nuffnang.

Namun jangan cari pasal dengan nuffnang.

Yer… jangan sekali kali anda mencari pasal dengan nuffnang.

Persoalannya… Kenapa masih gagal menjana pendapatan melalui Nuffnang?

Aku dah buntu dengan nuffnang. Macam mana nak buat lagi? Masih tercari cari jawapan kepada persoalan yang berkecamuk ini. . .

Pernahkah anda terfikir kenapa masih ramai yang gagal menjana duit menggunakan blog? Tidakkah anda teruja dengan blog RedMummy yang telah mendapat liputan meluas dalam media cetak dan internet dengan menjana wang secara sambilan dengan blog.

Salah satu sebab musabab yang pasti berkemungkinan dek kerana information overloaded. Banyak sangat maklumat-maklumat buat duit yang anda ketahui sampai melimpah ruah banyaknya.

Ada pula sesetangah orang yang langsung tidak membeli apa-apa panduan dan mencuba sendiri.

Anda berada dalam kategori yang mana satu?

Jika anda berada di salah satu kumpulan di atas dan sudah berjaya menjana duit di blog, tahniah saya ucapkan. Jika belum, mari saya beritahu kenapa gagal?

Ada beberapa sebab kenapa gagal menjana duit di blog:

# dengan informasi yang terlalu banyak (information overloaded) menjadikan kita tak tahu hendak bermula dari mana. Masalah ini terjadi kerana terlampau banyak produk yang menceritakan perkara yang sama. Semuanya nampak lebih kurang sama menyebabkan kita keliru untuk bermula.

# tanpa produk lansung juga boleh menyebabkan kegagalan. Dengan hanya mencari di enjin carian Google kita juga boleh pelajari pasal buat duit di internet. Masalahnya informasi yang ada tidak disusun dengan rapi dan terdapat teknik-teknik rahsia yang tidak didedahkan dengan percuma

Terdapat beberapa cara PANTAS menjana duit di blog…

Jadi, mulai sekarang jangan biarkan diri anda terkapai-kapai sendirian tanpa blog yang boleh menjana duit pantas secara online.

Cara Pantas Buat Duit Online dengan Nuffnang.

Jaga-jaga dengan 6 Senjata Rahsia Nuffnang yang telah terdedah kini.

Rahsia sulit sudah terbongkar.

Download Majalah IM ke 13 | Buat duit dengan blogging

Monday, May 18th, 2009

Majalah IM kembali lagi dengan santapan pengisian ilmu yang dan informasi yang berguna untuk tatapan pembaca setia yang semakin mendapat sambutan yang menggalakkan. Pengisian minda kali ini berkaitan dengan dunia blogging masa kini. Bukan sekadar membuat blog malahan memperkukuhkan sumber kewangan anda dengan dunia blogging.

“Apa kes dunia blogging bleh buat duit ke dengan blog? Jangan nak mengarang cerita karut buat duit dengan blog, siapa yang nak percaya???”

Bagi mereka yang sudah biasa dengan blog dan buat duit dengan blog sudah tentunya tersenyum simpul dek leteran sedemikian rupa…

Kali ini Majalah IM menemuramah tokoh problogger tempatan yang bernama encik rohaizad yang telah berjaya menghasilkan pendapatan dengan menggunakan blog. Namun demikian blog bagaimanakah yang anda perlu fokuskan untuk memperolehi pendapatan yang anda harapkan. Sudah semestinya blog yang mempunyai pilihan niche yang tersendiri bukan jenis blog yang mempunyai pelbagai informasi dimuatkan dalam satu blog. Blog niche yang tersendiri lebih menguntungkan dan berbaloi-baloi…

Antara isi kandungan yang selebihnya…

-kupasan berkenaan pemilihan niche yang bersesuaian bukan niche campur aduk dalam satu blog.
-platfom niche berbayar dan percuma.
-domain name mengetengahkan perihal sumber trafik yang boleh anda kaut.
-kata kunci yang berkaitan dengan blog.
-pemilihan dot com atau mana-mana dot pilihan hati.
-gunakan trademark niche anda sendiri jangan duk gatal nak tiru trademark orang lain.

Cara tulis blog pulak telah dibahagikan kepada 10 point penting yang perlu anda ketahui. kemudian habis 10 point tersebut kuar iklan panduan cinta. Ingatkan ada sambungan lagi..

Sambungan yang seterusnya pula adalah berkaitan dengan jenis-jenis blog. Banyak jenis blog yang anda boleh wujudkan dengan menggunakan kreativiti anda yang tersendiri. Kupasan berkenaan jenis blog semasa yang sedia ada seperti blog peribadi, autoblog, video blog, niche blog, news blog.

Blog paling hangat adalah politik blog, blog hiburan,

Macam mana nak buat duit dengan blog?

Kupasan berkenaan buat duit medium pengiklanan seperti adsense, program affiliate, rundingcara, resume kredibiliti profail blog anda dan jugak sebagai speaker undangan memberikan sedikit idea mantap untuk memperkukuhkan sumber kewangan online. Dari situ anda sudah nampak jelas peluang buat duit dengan blog.

Informasi berkaitan senarai gedung idea untuk kemas kini blog pula anda bleh ketahui dengan menggunakan medium google trends. Popular sakan pakcik trends nih. Lagi satu adalah auntie flickr yang boleh anda kembangkan lagi idea-idea untuk blog anda. Lokasi idea yang seterusnya adalah download.com. Banyak idea yang boleh anda ketengahkan melalui blog orang lain. Baca dan ambil point yang penting kemudian garapkan idea penulisan anda yang tersendiri. Anda juga bleh mendapatkan sedikit sebanyak idea penulisan menggunakan platform forum. Banyak coretan idea yang bleh anda gunakan untuk kemaskini blog.

Dah panjang lebar… Cukuplah untuk kali ini sebahagian citer menarik berkenaan buat duit dengan blog. Jika anda mahu mendapatkan maklumat selanjutnya bleh datang menjenguk MajalahIm edisi ke 13 dengan temuramah ekslusif bersama encik rohaizad berkenaan dunia blogging sambil buat duit..

Download segera Majalah IM ke 13 punya episode.

contest top commentator begin

Wednesday, November 21st, 2007

assalamualaikum…

Apa khabar semuanya? Moga sihat walafiat hendaknya. Hari ini baru boleh update sedikit makluman berkaitan dengan blog yang tak seberapa ini. Maklumlah sibuk sedikit yang tersedikit dengan tambahan pendapatan bulanan. Bulan depan baru dapat elaun bulanannya… hahahaa…

Kerja jangan tak kerja bagi mereka yang bekerja. Jangan asyik duk kejar skim cepat kayap je yang mengkayakan dalang skim cepat kaya aje. Kena tahu apa taktik yang dipergunakan oleh mereka untuk memperdayakan ramai orang.

Syamsulariff a.k.a vangardx loves to invite all of you out there to join a contest top commentators in his lovely and informative blog. You get extra money if you want to join the contest. For the top commentators you can get it an amount RM50.

So sorry my broken english typing here…

Okeh laa buat makluman anda semua yang ingin menyertai pertandingan top komentator tersebut dipersilakan ke sana dan menerjah dengan sepenuh minatnya di sana dan main kejar-kejar untuk mendapatkan tempat teratas top komentator di blog beliau tersebut.

Apa yang akan anda perolehi adalah sebagaiamana yang telah diterangkan dengan panjang lebar dalam blog beliau yang akan meningkatkan lagi tambahan bandwitdh sekiranya beliau berjaya mengheret ramai pelawat menjenguk blog beliau. Sudah tentunya sham sudah bersedia dengan segala persediaan yang rapi.

Jom kita jenguk kat sana. Kita serbu ramai-ramai…!

P/S ; Tak dapat top takpe laa asalkan dapat top pengunjung blog okeh lagi daaa…

Info menarik berkaitan kuih apom : berapa banyak dah dapat hasil dari aktiviti perniagaan kuih spamm hari ini?