Posts Tagged ‘cara nak kurus’

Nak Kurus Dengan Gaya Diet Kamikaze?

Sunday, November 29th, 2015

Macam mana nak kurus eh? Macam macam produk dah ada dekat pasaran masa sekarang.

nak kurus gaya diet kamikaze

Kena pandai pilih laa produk apa, sistem apa. Kena buat research. Kena tanya orang itu ini begitu begini untuk kepastian dan kesahihan.

Jangan terkena produk yang akan membahayakan tubuh badan dah laa… Sakit sengsaranya adalah diri kita sendiri.

Sesalpun dah tak guna dah kalo dah menjadi mudarat kepada diri kita. Elok elok aje tubuh badan sehat walafiat bertukar jadi sakit tak keruan dek kerana teruja nak kurus cepat. Tak gitu?

Misi obesiti kepada kurus. Kena ada usaha laa.. Usaha yang berterusan. Setakat azam tahun baru bila masanya akan menjadi kurus slim yang diharap-harapkan tersebut. Nak kurus bukan sekadar target atas kertas. Target dan tampal dekat pintu semata-mata. Kena berusaha gigih untuk kurus. Takleh kurus tahun ini boleh lagi cuba tahun depan.

Jangan sekali kali berputus asa. Obesiti tiada belas kasihan kepada target yang berputus asa untuk kurus.

Apa yang penting adalah bersenam dan sehatkan tubuh badan dengan kawalan pemakanan yang sistematik dan tersusun.

Ada sorang mamat tu dia ada buat tips untuk kurus dengan nama diet kamikaze. Nak kurus pun kena guna diet kamikaze eh?

Klik sini untuk info kurus gaya diet kamikaze.

Teknik Bakar Lemak Pantas – Diet Kamikaze

Sunday, May 4th, 2014

Bagaimana untuk bakar lemak dengan mudah?

Persoalan yang cukup menarik sekali. Terkadang terasa rimas dengan lemak yang berlebihan yang hadir tanpa diundang…

Sememangnya akan menjadi satu masalah apabila berat badan kita majoritinya terdiri daripada lemak.

Cukup sukar jika anda mahu hapuskan lemak yang anda miliki ketika ini. Mana mungkin ia boleh dihapuskan terus. Ini kerana ia akan sentiasa bertambah jika anda tidak mengawal dengan sebaiknya.

Mungkin anda pun ada masalah sedemikian rupa. Tak gitu?

Sebab itulah hari ini saya nak share dengan anda teknik bagaimana kita dapat menjadikan diri kita sebagai mesin pembakar lemak yang hebat.

Wah… menjadi mesin pembakar lemak? lagu mana caranya tu…?

Dan beliau telah sudi untuk dedahkan tip tersebut dalam ebook beliau.

Mungkin anda tertanya-tanya apakah isi kandungan ebook tersebut?

Boleh dapatkan ebook tersebut dengan segra jika berminat…

Jika anda berminat mengetahui lebih banyak lagi mengenai teknik bakar lemak pantas ini saya menjemput anda ke laman web berikut:

Klik sini untuk info Teknik Bakar Lemak Pantas – Diet Kamikaze

Akhir kata dari saya, ini merupakan satu revolusi dalam negara kita di mana proses menurunkan berat badan tiada yang mustahil untuk dilakukan dengan jayanya.

Dah penat asyik kena perli setiap hari….???

Monday, June 25th, 2012

Cara Nak Kurus

cara nak kurus

Ini fakta yang terpenting buat anda sekalian.

Mahu kurus? Tak mahu gemuk? Klik Info Diet Kamikaze…

Aduhai, satu fakta yang mengejutkan yang telah diperolehi daripada World Health Organization (WHO) dan juga Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) berkenaan mereka yang OBES!

1. WHO : Kadar Obesiti di Malaysia adalah pada
ranking ke-6 daripada 48 buah negara di Asia.. Fuuhhh!

2. KKM : 30% penduduk Malaysia mengalami masalah
Berat Badan Berlebihan manakala 30% lagi mengalami
masalah Obesiti!… Fuuhhh!

Fuuhhhhh… fakta menarik untuk kita bincangkan, kan?

Jom kita ulas sikit mengenai fakta tersebut..
Kenapa?

Betul ke tidak fakta ni? boleh dipercayai ke? atau WHO dan KKM saja je nak menakutkan kita..

Oklah, untuk membuktikannya, mudah saja! Kita boleh je ambil contoh di sekeliling kita.. Sebagai contoh kakak kita, mak cik pak cik kita, jiran kita, atau kawan-kawan kita..

Paling mudah jom kita lihat kakak kita, apa yang terjadi selepas mereka berkahwin. Badan naik!

Pinggul semakin besar! dan bila dah ada anak 1 pulak, makin besar dan makin besar.. Apatah lagi bila anak dah 2 nanti..

Pak Cik Mak Cik kita pulak tak payah cakap, Yang Pak Ciknya perut semakin ke depan.. sama je macam abang kita 4 bulan selepas berkahwin, semuanya boleh jadi GENG PERUT dah

Tak nak cerita pasal jiran kita atau sahabat-sahabat kita lagi.

Kita lihat yang paling dekat iaitu kita sendiri, saya jamin sewaktu anda membaca artikel ini anda sedang duduk, betul tak?

Ok, lihat perut anda sekarang.. berlapis tak?

Kalau tak ada berlapis-lapis lemak yang dapat dilihat.. saya ucapkan tahniah TAPI..

Kalau belapis-lapis macam kena Pam, saya terpaksa katakan bahawa dalam tempoh setahun dua lagi, anda juga akan tergolong dalam golongan 30% yang dikatakan oleh KKM tadi.. Menakutkan bukan? Rupa-rupanya kita sendiri yang akan menyebabkan peratusan obesiti itu akan meningkat dalam tempoh beberapa tahun akan datang TANPA kita sedari… Fuuhhhhh.. (nasib baik TERbaca artikel ni)

Apakah masalah kegemukan ini membahayakan? Dan tentulah membahayakan kesihatan kita.. Penyakit banyak datang, contohnya
darah tinggi, kencing manis dan sakit jantung.

Ni penyakit utama yang membawa maut di Malaysia, puncanya daripada KEGEMUKAN dan juga makanan!Addooiiiiyaii

Makanan, memang sah lah dari makanan, betul tak?
Makanan orang Malaysia maksud saya..

Ermm… tak perlu saya ceritakan betapa sedapnya makanan orang Malaysia.. Kalau tak letak gula,tak letak santan, kalau tak goreng berendam dalam minyak… bukan makanan Malaysia lah namanya, anda perlu bersetuju dengan saya ni..

Yang sedap itulah yang meningkatkan kemungkinan kita hinggap masuk ke dalam komuniti orang Obes dan berberat badan berlebihan..

Perlu ubah!
Wajib ubah cara makan kita!

Cuba cara masakan yang tidak menggunakan minyak contohnya dengan cara Merebus, Memanggang atau mengukus!

Kan mudah tu, ada alternatif lain kan.. Ubah tabiat makan, kalau selama ni kita suka makan ayam goreng waktu makan tengahari, cuba alternatif lain.. cuba ayam panggang.. sedap juga, ayam juga tu, betul tak?

Cuma bezanya ialah ayam goreng direndam dalam minyak, ayam panggang pula.. tiada minyak..

Walaupun nampak simple je, TAPI manfaatnya sangaaaattttlah banyak. Sayur pula, makan sayuran yang direbus atau
ulam-ulaman.

Air pula, kurangkan air gula.. Jangan bila nak makan je pergi order, “Sirap Ais satu!” takpun, “COKE satu!”

Gula banyak tu.. cuba untuk elakkannya OK. Ia boleh dielak sebenarnya, cuma samada anda mahu atau tidak sahaja!

Nampak tak? Bagaimana nak kuruskan badan.. Mudah je, mulakan daripada pengambilan makanan, ubah tabiat makan! Bukan tak boleh pun, boleh aje sebenarnya.. Kerja simple 🙂

Tak payah susah-susah pergi ke Slimming Centre untuk kuruskan badan, Mahal tu… Treatment 1 bulan memanglah kurus boleh turun 2-4 kg TAPI kalau tak buat treatment, adooiii.. berat naik 8 kg pulak! Adooiiiyyaii kecewa lagi! dah lah mahal, berat naik pulak, rasa
macam tertipu je.. Bayar kurus, tak bayar jadi gemuk balik! Ciss…

Ni saya ada jumpa Program kuruskan badan TANPA Produk yang mungkin boleh membantu kita semua kekal sihat dan slim sentiasa.

Program ini telah membuktikan bahawa kita juga mampu kuruskan badan tanpa ke Slimming Centre dan Tanpa Produk! Lebih jimat dan lebih murah.. kan itu lebih baguss!

Try rujuk sini untuk klik info diet kamikaze Okay…!

Semoga info ni dapat membantu anda!

Itulah dia info berkaitan dengan Cara Nak Kurus.

Cara Nak Kurus