Posts Tagged ‘cara berniaga’

Seringkali berlaku keluhan resah para peniaga. Tak laku?

Friday, August 16th, 2013

Resah gelisah aje nampak?

Kenapa?

Bisnes tak laku ke?

Ada formulanya jika nak redakan keresahan dek kerana tidak laku atau tidak laris dengan menggunakan cara simple, tapi power untuk menjual dengan banyak dan membuatkan anda tersenyum puas hati.

Pendek kata dengan TeknikStp akan membuatkan anda tidak menang tangan.

Seringkali berlaku situasi berikut. Cukup sentap sekali dalam urusan mana mana perniagaan. Antaranya adalah…

-Persaingan.

-Perang harga.

-Produk tak laku.

Kalau ini antara benda yang menghantui bisnes anda, dengan demikian rupa artikel kali ini akan memberikan sedikit pencerahan dan meredakan keresahan berkaitan 3 perkara tersebut.

Kawan saya ni namanya Faisal dan telah memulakan misinya untuk
kongsi cara menjual supaya customer pilih kita, dan bukan pesaing.

Ia dikongsi melalui bengkel SimpleTapi Power (STP)- cara melonjakkan jualan dengan Facebook, Power Point dan handphone.

Cukup mudah dan melegakan kepada para peniaga tegar online.

Alhamdulillah, Misi beliau selama 1 tahun ini berjaya melahirkan lebih dari RM5 juta jualan secara total dari peserta bengkel (yang saya ketahui).. dan tidak termasuk jualannya sendiri.

Boleh lihat siapa antara mereka di sini:

Klik sini Teknik Simpel Tapi Power.

Tahun ini beliau tutup bengkel ini. Sebab beliau pula menuntut ilmu sepanjang tahun ini utk ‘top-up’ ilmu. Tapi permintaan tak henti-henti dari orang utk sambung bengkel STP ni.

Maka pada kelas terakhir Bengkel STP, beliau panggil cameraman untuk merakam bengkel tersebut dengan kualiti tinggi.

Ia seolah-olah anda berada dalam bengkel tersebut.

DVD ini sedang dibuka jualan untuk bantu redakan keresahan para peniaga tegar… Boleh tengok di sini:

DVD Teknik STP

Jangan menunggu paparan berikut terkeluar >>>

close

p/s- beliau sempat cetak 300 copy saja.

Sy agak2, ia akan habis cepat juga.

RM 12 Ribu Hanya Melalui Facebook? Adakah HyperFanPage Scam?

Thursday, February 16th, 2012

Buat Duit Dengan HyperFanPage

Bukan mudah nak buat duit online. Buat duit online sama aje cabaran dengan dunia perniagaan nasi lemak. Perlukan kekuatan dan ketahanan mental dan fizikal. Lebih lebih lagi semangat juang yang tinggi. Jika tidak usaha anda tinggal sekerat jalan. Macam cinta kasih sayang yang tinggal sekerat. Apa kes dengan nasi lemak? Nasi lemak online ka?

Salam sejahtera sahabat-sahabat pelawat setia blog abdfatah..

Sahabat online sekalian, saya mahu anda cuba jawab soalan ini..

Berapa kerapkah dalam sehari anda melayari facebook?

Berapa jamkah yang anda habiskan untuk melayari facebook?

Bila anda bermain facebook, apakah yang selalu anda lakukan?

Secara puratanya, kita akan melayari facebook sekurang-kurang 1 atau 2 kali sehari… 3 jam akan diperuntukkan untuk melayari facebook, dan kebiasaannya kita menggunakan facebook untuk mencari rakan, bersosial bersama rakan, berdating, chat dan bermain game…

Rupa-rupanya selama ini kita hanya menghabiskan waktu dengan perkara yang tak berfaedah… Ohh, betapa ruginya kita.. Sahabat, pernahkah kita terfikir nak jana pendapatan melalui facebook?

Eh boleh buat duit ke dengan platform facebook nih? Pernahkah anda terfikir untuk buat duit dengan facebook masa kini.

Dilembaran laman blog yang tidak seberapa ini saya nak bagitau  pada anda bahawa rakan saya Affendi Hussin baru sahaja mendedahkan rahsia sebenar beliau buat duit RM 12 ribu melalui facebook…

Klik sini untuk bukti jelas hyperfanpage bukan scam

Ianya adalah panduan lengkap dengan pelbagai teknik, tips, tricks dan strategi untuk buat duit dari facebook.. Bukan 1, bukan 5 bukan 10.. Tetapi 23 video yang sangat lengkap mengajar step-by-step cara nak buat duit di facebook… Kalau anda masih tak percaya, jom kita lihat sendiri apa yang beliau nak buktikan….

Sudah terbukti jelas hyperfanpage bukan scam

Ikhlas, abdfatah malik

Buat Duit Dengan HyperFanPage

Sukar untuk dipercayai? Kenapa perlu perniagaan borong?

Saturday, January 28th, 2012

Perniagaan borong yang perlu anda ketahui…

Keuntungan perniagaan borong yang perlu anda ketahui adalah anda bakal menjana keuntungan sehingga 5 angka sebulan…

Bagaimana saya boleh membina perniagaan borong saya sendiri?

Biar saya sambung lagi cerita menarik ini untuk anda… ini kerana anda bakal mengetahui rahsia bagaimana taukeh besar memborong sendiri dari Vietnam tanpa perlu menggunakan Orang Tengah dalam usaha memborong produk pilihan untuk perniagaan mereka dan seterusnya buat duit setiap hari.

Inilah masanya untuk anda melakukannya sendiri tanpa melalui orang tengah. Takkan nak biarkan orang tengah kaut keuntungan dengan sewenang wenangnya untuk menjana lebihan pendapatan dengan perniagaan borong masa kini?

Jika mereka boleh membina perniagaan borong mereka yang tersendiri bagaimana pula dengan anda? Sudah tentunya anda tidak mahu ketinggalan juga.

Jangan terlepas peluang ini selamanya jika anda tidak bertinda hari ini. Ini bukan calang calang perniagaan yang mudah. Nama lagi perniagaan borong… Sudah tentunya ada cabarannya yang tersendiri. Risiko untung dan rugi adalah adat dalam perniagaan. Tidak cuba try test anda tidak akan tahu setakat mana kemampuan anda dalam bidang perniagan borong yang bakal anda jalankan…

Mana nak dapat maklumat tersebut?

Sila klik laman sesawang berikut untuk info selanjutnya :

Perniagaan borong masa kini.

Tips dan cara berniaga nasi lemak

Saturday, January 7th, 2012

Kerja hari hari kah? Sudah tentu ada kerja yang perlu dibereskan. Itu adalah rutin yang perlu dilakukan setiap hari. Kerja utama yang perlu diutamakan.

Tak ada kerja lain kah? Berniaga secara sambilan ke?

Ada… dah tentu perlu ada kerja sambilan untuk menampung keperluan harian yang semakin mencabar masa kini. Tapi… berniaga nih untuk mereka yang minat berniaga laaa… yang tak minat kalo memang takleh tahan daaaa…

So bagaimana cara cara untuk berniaga ini dilakukan. Secara skemaaanya soalan tersebut ditujukan kepada mereka yang sudah lama atau baru ak terlibat dalam dunia perniagaan.

Kita mulakan sekarang tips dan panduan perniagaan nasi lemak. Ini dinamakan tips pusing modal. Ada kesebelasan utama tipsnya… macam team bolasepak pulak dah…

Ini tips berniaga nasi lemak yang perlu anda patuhi jika mahu ler :

Mula mula :

Ada 11 cara dan strategi menjual Nasi Lemak yang boleh dapat untung.
1. Delivery Order

Anda perlu merekabentuk iklan ringkas bagi tujuan untuk pengedaran di kawasan anda sahaja. Dalam iklan tersebut, perlulah diterangkan mengenai servis penghantaran juadah pagi seperti Nasi Lemak, kuih muih dan sebagainya dalam masa 10 – 30 minit. Anda perlu sasarkan di setiap kawasan rumah anda dengan penghantaran serendah RM1.00 dan untuk kuih muih janganlah terlalu mahal berbanding dengan tempat lain. Sasarkan target hanya dikawasan anda dahulu. Pelbagaikan jenis Nasi Lemak anda dan yang paling penting sambal anda perlulah mempunyai 2 jenis untuk kepuasan pelanggan anda samada yang pedas, kurang pedas dan berperasa masam sedikit.

Tetapkan masa penghantaran anda untuk kawasan kejiranan mungkin seawal 7 – 8 pagi sebab ini adalah masa yang sesuai untuk mereka yang keluar berkerja dan bagi mereka yang baru bangun tidur tetapi menghadapi masalah untuk keluar untuk sarapan. Sudah pasti dengan kehadiran anda akan memudahkan segala kemahuan pelanggan anda. Servis anda dalam bentuk SMS atau telefon. **** banyak lagi strategi yg boleh dilakukan**** 2B Con’t….

Satu cara yg menarik perhatian adalah bagaimana dia boleh sampai 10 minit yg dijanjikan, memang tepat! Dia kata, esok sebelum penghantaran, petang ni dia survey dgn basikal jalan yg perlu dilalui.

Jadi, pakcik tu survey jln short cutnya utk mudah dia sampai ke rumah setinggan, rumah teres dan flat yg berhampiran. Esoknya dia tidak perlu mencari jalan utk terus sampai kesitu.. maka pengantaran memang tip top!

PENGIRAAN PERLU BETUL

Dalam perniagaan anda perlu mempunyai sasaran jika tidak segala apa yang anda usahakan akan menjadi sia-sia sebab ianya secara tidak langsung akan memotivasikan diri anda untuk mencapai sasaran tersebut. Setiap cara, anda perlu sasarkan 10 bungkus jualan dan jika dilihat dengan kemampuan anda tidak mustahil untuk menjual 10 bungkus untuk setiap strategi yang diberikan dan setiap strategi ini juga boleh melebihi 10 bungkus jualan jika anda lebih bertenaga dari saya, katanya..

10 bungkus setiap cara, bermakna anda berjaya menjual 110 bungkus dalam sehari, 110 x 5 hari utk yg fulltimelah (tolak sabtu & ahad) = RM550 (5 hari) x 4 = 2200 (sebulan) Ini hanya yang biasa-biasa saja, untung pun biasa juga tapi boleh melebihi 100 bungkus tidak sampai sehari.

2. Siang Malam Jaga Pintu

Saya pun pelik juga apa yg dimaksudkan dengan Siang Malam Jaga Pintu. Rupanya siang dan malam pun dia boleh dapat hasil dari cara tersebut. Sasaran yang dimaksudkan adalah JAGA a.k.a Security Guard. Dia buat macam ni, Dia saja saja sembang dengan orang tu, dia sembang time dekat dekat nak lunch tghari. Apa yang diborak pun saya tidak tahu cuma dia bagi saja iklan ringkas tadi, Iklan penghantaran Nasi Lemak untuk setiap JAGA. Headline, ORDER SAJA!

Betul juga, JAGA tidak perlu susah payah nak kuar, jln jauh untuk beli Nasi Lemak, dengan ORDER SAJA pakcik tu datang dgn motor tiga tayar untuk deliver pada semua JAGA di shoping complex, tukang jaga REST ROOM dan macam macam jenis JAGA.

Dengan cara yang kedua ni saja boleh melebihi 10 bungkus, fikir punya fikir  masuk akal juga caranya…

Peniaga nasi lemak : Nasi Lemak Camam (NLC)

Kita sambung untuk lain post akan datang… cukuplah dulu untuk kali ini.