Posts Tagged ‘cara bayar hutang’

Jangan cari pasal dengan Nuffnang | Buat duit dengan nuffnang

Wednesday, February 2nd, 2011

Ada blog… Ada traffik… Ada iklan… Ada advertiser..

Iklan apa? Iklan nuffnang.

Namun jangan cari pasal dengan nuffnang.

Yer… jangan sekali kali anda mencari pasal dengan nuffnang.

Persoalannya… Kenapa masih gagal menjana pendapatan melalui Nuffnang?

Aku dah buntu dengan nuffnang. Macam mana nak buat lagi? Masih tercari cari jawapan kepada persoalan yang berkecamuk ini. . .

Pernahkah anda terfikir kenapa masih ramai yang gagal menjana duit menggunakan blog? Tidakkah anda teruja dengan blog RedMummy yang telah mendapat liputan meluas dalam media cetak dan internet dengan menjana wang secara sambilan dengan blog.

Salah satu sebab musabab yang pasti berkemungkinan dek kerana information overloaded. Banyak sangat maklumat-maklumat buat duit yang anda ketahui sampai melimpah ruah banyaknya.

Ada pula sesetangah orang yang langsung tidak membeli apa-apa panduan dan mencuba sendiri.

Anda berada dalam kategori yang mana satu?

Jika anda berada di salah satu kumpulan di atas dan sudah berjaya menjana duit di blog, tahniah saya ucapkan. Jika belum, mari saya beritahu kenapa gagal?

Ada beberapa sebab kenapa gagal menjana duit di blog:

# dengan informasi yang terlalu banyak (information overloaded) menjadikan kita tak tahu hendak bermula dari mana. Masalah ini terjadi kerana terlampau banyak produk yang menceritakan perkara yang sama. Semuanya nampak lebih kurang sama menyebabkan kita keliru untuk bermula.

# tanpa produk lansung juga boleh menyebabkan kegagalan. Dengan hanya mencari di enjin carian Google kita juga boleh pelajari pasal buat duit di internet. Masalahnya informasi yang ada tidak disusun dengan rapi dan terdapat teknik-teknik rahsia yang tidak didedahkan dengan percuma

Terdapat beberapa cara PANTAS menjana duit di blog…

Jadi, mulai sekarang jangan biarkan diri anda terkapai-kapai sendirian tanpa blog yang boleh menjana duit pantas secara online.

Cara Pantas Buat Duit Online dengan Nuffnang.

Jaga-jaga dengan 6 Senjata Rahsia Nuffnang yang telah terdedah kini.

Rahsia sulit sudah terbongkar.

Hutang kad kredit? Kenapa perlu elakkan?

Wednesday, May 19th, 2010

Duit plastik atau duit tunai atau duit kad kredit?

Hutang kad kredit anda semakin bertambah? Hutang kad kredit memang sukar untuk anda lupuskan lantaran ia semakin bertambah dari sehari ke sehari sekiranya anda terabai atau terlupa atau sambil lewa. Maka hutang kad kredit akan mencengkam sehingga ke akhir hayat.

Adakah anda mahu berada dalam situasi sedemikian rupa tanpa sebarang usaha atau cara untuk melupuskannya dan hidup dengan aman lagi tenteram tanpa hutang kad kredit lagi?

Jawapannya ada di sini untuk anda menggunakan teknik kurangkan hutang kad kredit terbongkar.

Adakah Kakitangan Awam Kaki Hutang???

Tuesday, August 18th, 2009

Adakah ia benar? Gerenti tidak benar sama sekali. Jika berhutang sekalipun biarlah berpada-pada jangan terperangkap dengan hutang keliling pinggang.

Akhbar tempatan baru-baru ini mendedahkan bahawa keadaan ekonomi kini semakin parah, bukan akibat kemelesetan ekonomi, tetapi adalah akibat kegagalan dalam pengurusan kewangan peribadi.

Dan yang lebih parah, ianya melibatkan terus kepada kakitangan kerajaan. Laporannya adalah seperti berikut:

=============

KUALA LUMPUR 8 Ogos – Sebahagian besar daripada 1.2 juta orang

kakitangan awam di negara ini berhutang, menyebabkan ada di

antaranya membawa pulang hanya 40 peratus sahaja daripada gaji

mereka setiap bulan.

Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Di Dalam Perkhidmatan

Awam (CUEPACS), Omar Osman mendedahkan, ada dalam kalangan

kakitangan awam memperoleh pendapatan boleh guna yang sedikit,

malah ada yang mencapai tahap teruk.

”Ada kes di mana mereka yang berumur 50 tahun belum habis membayar

hutang, malah lebih teruk lagi ada yang kehabisan bayaran gratuiti

kerana menjelaskan pinjaman,” katanya kepada Utusan Melayu

Mingguan, baru-baru ini.

===============

Lihat…? satu pendedahan yang amat menakutkan.. Usia pencen sepatutnya dimanfaatkan untuk berehat setelah penat bekerja selama ini. Bak kata orang
usia yang sepatutnya hanya menuai hasil. Tetapi sebaliknya pula yang berlaku.

Duit pencen habis begitu sahaja? Duit KWSP pun tidak bertahan lama.

Itulah… Sepatutnya semasa tempoh bekerja manfaatkan sepenuhnya simpanan wang anda, sebagai dana persaraan. Malah kerajaan Malaysia telah berbesar hati menyediakan KWSP sebagai salah satu “force saving” dalam mendidik rakyat dalam menyimpan. Cuma masih ramai yang tidak ambil
endah akan keberkesanannya. Namun, mungkin ramai yang belum
menggunakan kelebihan ini kerana kekurangan ilmu atau mudah kata
tidak tahu apakah kelebihan KWSP yang sebenar.

Antara sebab itulah, satu ebook panduan KWSP disediakan kepada umum. Semoga ebook sebegini akan memberikan manfaat buat semua. Malah, pada kali ini ianya disediakan dengan harga mampu milik.

Boleh dapatkan disini:

Panduan KWSP mantap.

Pastinya satu panduan yang memberikan satu perkongsian ilmu yang bermanfaat untuk semua untuk merungkai misteri caruman kwsp.

Kenapa anda memerlukan KWSP?

ikhlas,

abdfatah

Mahu bayar hutang segera! Ada cara tak?

Monday, May 4th, 2009

Hutang keliling pinggang. Atau duit keliling pinggan.

Kes ahlong nih. Serius parah kalo citer penangan ahlong.

Selesaikan hutang dengan segera. Serius takder cara yang cepat dan segera.

Maaf aku bukan pakar untuk selesaikan hutang. Mungkin AKPK boleh membantu…

Anda boleh mencuba selesaikan dengan gaya panduan bebas hutang yang sedikit sebanyak akan membantu anda selesaikan hutang anda.

Persoalan yang cukup menarik berkenaan hutang adalah untuk membuat pembayaran dengan samada segera atau cepat atau dengan begitu mudah sekali. Sekali terjebak dengan hutang anda gerenti sukar untuk menelah bagaimana gelapnya masa depan anda biarpun anda boleh hidup seperti biasa, senyum seperti biasa, ketawa seperti biasa dan sebagainya secara biasa-biasa. Namun hutang masih bermaharajalela bagaimana nak membayarnya.

Nih petikan email yang aku dapat.

Soalan ini, saya dah tanya pada kawan-kawan saya, semuanya
menjawab akan bayar hutang terlebih dahulu. Sebenarnya ia
adalah konsep yang salah.

Konsep yang betul adalah:

1. Menerima gaji
2. Mengasingkan untuk simpanan
3. Perbelanjaan diri sendiri/keluarga
4. Hutang

Inilah konsep yang betul yang harus Abdfatah amalkan.
Seperti pesanan Pak Kiai didalam buku Petunjuk Jalan Kekayaan
oleh Dato Chef Li,

“Anda tidak akan kaya sekiranya tidak menyimpan. Simpanlah
sebahagian pendapatan anda”

Jika sekiranya duit depan mata sudah gerenti hutang anda akan dapat diselesaikan dengan begitu mudah sekali. Tidak lagi akan merisaukan diri anda untuk memikirkan persoalan hutang keliling pinggang lantaran duit keliling pinggang depan mata.

Woww! Duit depan mata? Siapa yang tidak mahu…????

Salah satu cara untuk selesaikan hutang menggunakan platform internet medium online adalah menggunakan kepakaran orang lain untuk membantu anda keluar dari kemelut kewangan yang melanda diri anda buat masa kini. Namun harus anda perlu ingat adalah ia tidak akan datang bergolek atau datang melayang. Segalanya memerlukan usaha yang berterusan untuk mengukuhkan sumber kewangan.

Apa yang penting adalah tindakan untuk selesaikan hutang anda dengan cara yang bijak. Membuat pelaburan yang bijak dan menguntungkan untuk melipatgandakan keuntungan yang maksima. Keuntungan yang berapi biarpun ekonomi gawat.

Panduan vcc yang anda boleh pelajari selok belok untuk menambahkan pendapatan sampingan anda.

Panduan vcc untuk melupuskan hutang. Boleh ke?

Panduan bisnes ebay ( duit depan mata ) secara online.

Personal coaching bisnes ebay.

Personal coaching duit adsense.

Personal coaching tutorial menjana pendapatan dengan blogging.

DuitMania punya cerita yang tersendiri.

Nampaknya hang menceritakan cara untuk mengeluarkan wang lebih bukan cara untuk mengurangkan hutang. Namun fikirkan sekali lagi adakah ia berbaloi atau tidak dengan pelaburan yang akan anda keluarkan biarpun anda hutang keliling pinggang. Pilihan adalah terpulang kepada budi bicara anda sendiri. Membiarkan hutang terus bermaharajalela atau menjadikan duit anda bertambah berlipat kali ganda dari hutang anda miliki. Nak kejar duit atau nak dikejar hutang?

Sekadar perhiasan. Mintak izin yer pakcik noorizam. Meh laa tengok duit depan mata. Duit depan mata dot com pulak lepas nih.

Sudah tentunya pelbagai cara mungkin anda akan gunakan untuk bebas dari hutang. Hutang tetap wajib dibayar biarpun tidak dituntut.

Bagaimana Cara Nak Mintak Hutang?

Monday, December 1st, 2008

Bulan disember telah menjelma. Tahun 2009 start bulan depan. Bulan ini sudah tentunya ramai yang tertunggu-tunggu untuk mendapatkan gaji bagi mereka yang berjaya dalam operasi program affiliate masa kini. Tahniah kepada mereka yang telah berjaya mendapatkan komisen masing-masing setiap bulan. Bulan ini sekali lagi seperti sebelum sebelumnya anda akan menerima laporan terkini ke kotak emel anda sama ada banyak atau sikit, itu adalah rezeki mengikut kadar yang telah anda usahakan. Biarpun ada yang terkecewa dengan promosi yang berganda-ganda bagai nak rak. Namun usaha perlu diteruskan. Jangan kecewa bagai nak rak.

Anda tentunya pernah berhutang dan memberi hutang kepada sesiapa? Atau hutang anda masih belum selesai sehingga kini? Apakah jalan penyelesaiannya yang telah anda ambil? Apakah cara-cara yang anda gunakan untuk mintak balik duit anda yang diberikan hutang tersebut?

Duit anda… maka orang yang meminjam perlu bayar balik.

Sekiranya anda mahu berhutang sudah tentunya anda akan melaporkan diri anda kepada sesiapa yang ada duit dan dengan muka selambanya meminta hutang dari rakan rakan anda, ibu bapa anda ,saudara mara anda atau makwe dan pakwe anda. Tak lupa juga dengan kerajaan atau mana-manat abung bantuan kewangan yang memberikan pinjaman. Cara yang paling brutal lagi kritikal adalah dengan meminta dari along shark potong memotong. Kalo tak bayar hutang sudah tentunya anda mencari nahas dengan along. Jangan sekali-kali terjebak atau terlibat dengan kerenah ahlong… ngeri wooooo…

Cara-cara biasa yang digunakan oleh kebanyakan orang adalah menunggu mereka yang berhutang itu membayar hutang kepada anda. Namun demikian anda akan kecewa yang teramat sangat lantaran orang yang berhutang tersebut cukup liat untuk membayar hutang sehinggakan nak mintak hutang dari mereka kita menjadi segan silu pulak. Pelik sungguh fenomena orang yang memberi hutang dan orang yang berhutang nih.

Anda tentunya akan kecewa tatkala orang yang berhutang tersebut tetiba berkata : Laaaa ingat lagi duit yang aku hutang dengan kau???? Siapa pun tak berangin satu badan kalo disergah sedemikian rupa. Kita dah bagi duit kat dia dan kemudian senang-senang aje tak nak bayar. Memang nampak sangat taknak bayar gelagatnya. Apa kes? Berapa hutangnya? Hutangnya adalah sebanyak RM1000. Banyak wooooo…

Itu kisah yang berlaku kepada rakan saya. Rakan MLM daaa… lama dah tak jumpa. Dah jadi jutawan agaknya???

Cara paling biasa adalah dengan menghantar surat merah peringatan untuk mereka yang lambat bayar hutang. Atau guna pendekatan senarai nama di akhbar tempatan. Sila check nama anda dalam senarai peminjam tegar yang belum membayar hutang. heheheee…

Cara yang lebih brutal adalah gaya ahlong. Jawabnya lari lintang pukang laa kalo kena gertak dan kena ugut cara berhemat. Jangan jadi kes potong memotong macam ahlong sudah laaa… bergaduh sakan pasal hutang semata-mata. Maka langsaikan hutang anda dengan sebaik mungkin dengan cara anda yang tersendiri.

Bukan mudah untuk membayar hutang dengan segera. Hutang wajib dibayar walau tidak dituntut.

Sementara anda sedang tercari-cari cara untuk bayar hutang atau sedang berkira-kira nak minta duit yang anda beri hutang. Maka anda boleh mempertimbangkan untuk mengatasi masalah kewangan melalui perniagaan online. Anda juga boleh buat duit dengan penggunaan komputer anda secara part time di musim cuti sekolah masa kini.

Kenapa tidak bermula dari sekarang? Anda boleh bermula pada bila-bila masa untuk start berniaga pada bila-bila masa yang anda suka. Ini adalah salah satu pilihan untuk anda menyelesaikan masalah kewangan yang membelenggu hidup anda sedikit demi sedikit.

Rugi tak baca. Tak payah lagi duk fikir cara nak mintak hutang.