Posts Tagged ‘cabaran simpan duit’

Macam Mana Nak Selesaikan Hutang?

Friday, November 28th, 2014

Persoalan yang cukup menarik…

Cabarannya juga cukup dengan pancaroba…

Nak simpan duitpun penuh dengan cabaran inikan pula nak selesaikan hutang.

Jangan sekali kali berhutang dan jangan sekali kali memberi hutang. Tidak boleh sama sekali kecuali terpaksa berhutang.

Lebih lebih lagi berhutang dengan along. Kesian diri sendiri sedih menderita keluarga yang terperangkap sama.

Cabaran simpan duit pulak dah tentunya berdepan dengan desakan untuk menggunakan duit yang telah disimpan itu. Cara yang paling best adalah simpan dan lupakan.

Sambil sambil simpan duit boleh tengok penangan tawaran meleleh yang boleh anda pertimbangkan untuk tambah pendapatan dan tambah sumber kewangan anda. Betapa ruginya diri anda terdesak dan terperangkap dengan along dan terpekik terlong tiada siapa yang nak menolong…

Mohon buat cabaran simpan duit.

Mohon pertimbangkan tawaran meleleh ini <—- tawaran adalah terhad.

Masa Untuk Menabung : Simpan Challenge

Sunday, October 4th, 2009

simpan-challenge

Simpanan wang masa untuk kecemasan.

“Duit syiling banyak. Tapi duk merata-rata kat ruang tamu rumah.

Tokey… bleh bagi diskaun tak minyak petrol? Dah banyak kali datang sini.”

– Jika duit syiling banyak. Simpankan ia dalam tabung.

-Berjaya atau tidak anda perlu tanya boleh ke tidak dapat sikit diskaun?

Wang simpanan ada tak? Paling ramai yang akan menggeleng sambil tersenyum pahit. Nak simpan macam mana…? Nak guna pun dah tak cukup. Nak bayar itu ini.. Nak beli itu ini. Semuanya perlukan wang ringgit yang banyak lebih-lebih lagi zaman sekarang. Terdesak jadinya jika tiada wang. Haru biru kelabu asap jadinya. Itulah dia namanya cabaran habiskan duit simpanan.

Kenapa tidak anda menjadikannya sebagai suatu cabaran yang berganda dengan Simpan Challenge.

Betapa pentingnya anda perlu mempunyai simpanan masa terdesak. Kad kredit bukan jalan penyelesaian untuk anda tambah duit simpanan. Itu cari nahas namanya kecuali kad kredit itu digunakan pada masa yang betul-betul perlu sahaja.

Jadi bagaimana dengan anda? Boleh mulakan langkah dan rentak Simpan Challenge mulai hari ini?

Berapa banyak yang boleh anda simpan? Berapa lama boleh anda simpan duit anda. Berapa lama anda boleh bertahan sehingga tercapainya misi Simpan Challenge anda tersebut.

Jom Simpan Challenge.

Kalo buat simpan challenge contest best jugak nih…

Layari :

Simpan Challenge

Simpan Challenge MHI

Simpan Challenge 2009