Sebuah nukilan kekecewaan masa kini

Kenapa ya…? Kenapa mereka yang menyertai program affiliates boleh membuat jualan yang lebih dari mereka yang tidak dapat membuat jualan langsung. Sungguh kecewa sekali…

Saya sarankan anda senaraikan sebab akibatnya kenapa anda tidak berjaya menjadi affiliates yang berjaya menjual lebih dari affiliates yang lain. Top Affiliates sentiasa…

Berapa banyak jualan online yang telah anda hasilkan sepanjang anda menyertai satu atau dua atau beribu-ribu program affiliates yang ada. Namun hampir putus asa. Atau kecewa yang teramat sangat…?

Arrgghhh kliknya banyak. Jualannya tidak ada langsung. Sudah tentunya anda akan rasa cukup kecewa sekali. Siapa yang tak kecewa… promote bukan main sakan. Banyak masa terbuang begitu sahaja…

Buang masa aje join affiliates. Buang karan aje…

Soalannya Kenapa dan berulangkali kenapa? Saya sendiri cukup kecewa sebab hasilnya tidak begitu nampak lumayan. Nak jadi jutawan affiliates kononnya… Kononnya laaa…

Cukup teruja melihat mereka dan terkebil-kebil sambil berkata…

banyaknya ko dapat…

tahniah banyak-banyak…

wah ko dapat komisen lagi….

aku masih terkeciwa…

Apakah dia persoalan yang seringkali berlegar di kepala minda anda? Sudah tentunya persoalan sebegini yang berikutnya:

– engkau tak apa laaa Mailing List ko ramai, banyak ko boleh buat jualan… sekali atau berkali petik aje terus dapat beberapa jualan. Nak bina mailing list dulu laaa…

– engkau punya trafik website ko sakan siot punya banyak, sudah tentunya dengan mudah dapat membuat beberapa digit jualannya dengan mana-mana program affiliates dengan langkah yang pro aktif..

– aku nih siapa sangat yang nak beli dari aku, engkau tu lain laa reputasi ternama dan dikenali lagi dipercayai. Maka jawapannya sudah tentunya dengan mudah dapat merebut peluang membuat mana-mana jualan yang engkau inginkan. tak gitu?

– Ceh.. bajet aku dengan engkau mana nak sama. Ciput aje memanjang. Engkau punya bajet.. fuyoooooo. Banyak sakan. Dengan mudahnya dapat mengeluarkan modal untuk membuat pengiklanan kat berita harian ke… harakah ke… media cetak ke … pengiklanan online berbayar ke… cukup mudahkan kalo ada bajet yang banyak. Banyak bajet wooooooooooooo…. aku pulak ada banyak bajet???

– Aku nih mana ada pengaruh sangat dalam dunia internet nih… Maklumlah masih belum ada pengaruh sakan. Lain citer laa engkau yang ada pengaruh. Pengaruh yang bagaimana? Networking yang mantap… Pengaruh networking yang mantap nih banyak jugak membantu apa-apa jualan yang ingin anda lakukan. Setiap kali ada produk terhangat… dengan mudahnya jualan akan terhasil…. Lebih-lebih lagi networking MLM.

– Punya kelebihan yang tersendiri yang cukup tidak adil…. Tengok bagaimana yang boleh aku buat untuk membuat jualan. Engkau sudah tentunya mempunyai bakat yang tersendiri untuk menghasilkan jualan yang berganda itu. Sekali lagi dengan kelebihan yang tersedia ada tersebut membuatkan rentak engkau kian menjadi jadi hasil jualannya. Kalo tidak banyak sedikit lebih. Kalo tidak sedikit sudah tentunya banyak yang engkau dapat…

Nukilan kekecewaan dengan program affiliates…

Yea yeaa… sudah tentunya aku, engkau, kamu dan sekalian mereka yang membuat promote giler-giler tidak keseorangan dalam nukilan kekecewaan ini. Sungguh sedih sekali….

——————–

habis daaaa… sambung lain kali daaaaa…

perghhh….. kecewa siot laaaa pulak…

sabor… sabor teman teman semuaaa… usah gundah gulana. Jangan kecewa merana jiwa….

Mari kita tengok lagi catatan Nukilan Terkecewa Dengan Program Affiliates.

Sila-sila jangan segan silu…

(Visited 22 times, 1 visits today)

Tags: , , , ,

9 Responses to “Sebuah nukilan kekecewaan masa kini”

  1. Afzai Afandi says:

    Affiliate bukanlah satu program yang mudah untuk mendapat score yang tinggi.

    banyak teknik yang perlu dikuasai selain daripada promosi kat blog mahupun forum2.

  2. Richie says:

    sabar br sabar.. aku rasa pembeli kita dah dirampas..sbab cookies tu punya pasal la kan.. skang ni aku dok wat landing pages.. bagi bonus and minta clear cookies kalau nak dpt bonus dan harga istimewa..

  3. azwan says:

    aku rasa income dari berblog cukup buat masa ni .. nanti bila nak expand and extend, baru aku konside affiliate.

    pernah buat sekali, masa tu dapat about USD135 sebagai komisen, tapi kena ambil masa jugak nak promote

  4. KampungBoy says:

    Skang nie pun, ramai yang xnak klik pd id affiiate kita….ajen xdapat komisen. Memang xdinafikan ada menteliti seperti ini

  5. cencurut says:

    Hehehe… biasa la tue… semua perlukan promosi.. Promosi kuat baru la ok…

    Gua pon amik masa gak nak buat duit dari affiliate nih.. tapi yang pasti memang ader duit masyuk.. hehehe

    Macam contoh laman portal islamic gua (www.mukmin.tv)… takder promosi habis-habisan… cuma harapkan member2 jer tolong promote “LillahiTa’ala”

  6. kataks says:

    alhamdulillah…affiliate yang aku buat sekarang ni kira boleh laaa sebagai budak baru yang nak berjinak-jinak dengan affiliate punya program.

  7. abdfatah says:

    apa yang penting adalah promosi yang berterusan… usaha sehingga berjaya…

  8. cencurut says:

    yer betul.. kena kuat buat promosi.. tak kira siang atau malam… hehehe

  9. samdaddycool says:

    aku sedang berusaha cari income melalui affiliate.. tapi tak buat2 lagi hopurl… main guna affiliate link je.. (terjejas ke komisen?)

Leave a Reply

CommentLuv badge