Pesta minyak petrol, diesel naik harga

Sana sini membicarakan perihal petrol naik harga selepas pengumuman rasmi dari Pak Lah yang semakin naik lelahnya kerana terpaksa menaikkan harga minyak.

 

stesen minyak kena serbu oleh orang ramai dan ada juga yang tutup awal sebab nak tunggu keuntungan selepas pengumuman tersebut dibuat oleh Pak Lah….

 

Meh sini kita tengok sebahgian dari komentar berkaitan kenaikan harga minyak tersebut. malas aaaaa nak layan citer naik harga minyak…. lepas nih harga barangan keperluan harian akan menjadi mangsa yang ke seterusnya….

 

Petrol price increase (zakiyamani)

 

harga petrol terus naik. (earncent)

 

harga petrol naik lagi. (afzaiafandi)

 

kecoh harga minyak naik. (rahsiaebiz)

 

minyak naik lebih gempak. (noorizamshah)

 

minyak petrol terus naik. (azwanhadzree)

 

bicara minyak naik harga. (harakahdaily)

 

kenapa harga minyak naik? (digg.com)

 

nak buat apa kalo harga minyak naik? (mohdismail)


eh berapa banyak naik harga daaaaaa…….!!! Kalo dah naik setiap tahun bermakna kita perluka satu alternatif untuk menambahkan pendapatan sambilan kita secara online dan offline. Usah merungut dan mengeluh dengan kenaikan yang tak tercapai dek akal yang sudah dapat difikirkan oleh akal kita untuk melipat gandakan lagi usaha kita agar tidak menjadi begitu buntu memenuhi kehendak perut petrol yang bakal habis?

Kehidupan perlu diteruskan.

apa kata mereka? adakah Pak Lah akan terjaga dari mengantuknya?

Mahalnye minyak! Apa mau bikin? (xcitedhyree)
Sumpah Orang Minyak (darihulu)
Minyak Naik… Api Naik (fi-sha)
We Have A Petrol God (kenn-ng)
PTD dan Kesan Kenaikan Harga Minyak (ptdblog)
Yahooo! Minyak naik lagi. (pemudamuadzam)
Merungut minyak naik lagi? (linncomel)
Orang Minyak yang akan kaya…. (ahshab)
Orang Malaysia Naik Minyak (kongsiblog)
HaRgA mInYaK… PeRbAnDiNgAn SeMpOi… (ustazmuda)
Minyak Petrol: Cakap Ogos Tapi Jun (kipp3k)
Harga minyak naik 40%, gaji naik 40% tak? (irfankhairi)
memperdaya – di perdaya (nurkaseh)

Pak Lah Naikkan Minyak (chot)

Sembang kenaikan minyak (melayubuntu)

Harga minyak Malaysia naik (noktahhitam)

Harga minyak naik lagi? (cikguazleen)

Harga petrol rm2.70 seliter (fahmishah)

Petrol dan diesel naik (megat)

Minyak naik angin? (deennasour)

subsidi minyak cukup ke? (sebolku)

Harga minyak akan naik? (panjangakal)

Minyak naik juga akhirnya (ligakampung)

Minyak melonjak naik (creamstudents)

Lagi Lagi Minyak (rillys)

Petrol yang naik harga (kasyah)

apa kata anda untuk mencari pilihan terbaik berdepan dengan situasi semasa pada masa depan….?

 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Tags: ,

17 Responses to “Pesta minyak petrol, diesel naik harga”

  1. azwanhadzree says:

    adakah pak lah akan walk the talk. change lifestyle dan naik gerek ke pejabat?

  2. titan says:

    jika pak lah bersara lepas ni, dia akan bersara dengan penuh kekesalan..

  3. catzer says:

    xpe..xpe..still ada benda yg akan turun..kekekekek… 👿

  4. kita says:

    pak lah ni betul2 berani aaaa

  5. abdfatah says:

    takper masih ada alternatif untuk tambah duit dengan jana wang adsense… dan lain2 sumber pendapatan online dan offline…

  6. Rjuna says:

    Ada 1 cara untuk mengubah harga petrol ini, Anwar Ibrahim menawarkan akan menurunkan harga minyak

    caranya mungkin menteri-menteri BN perlu lompat parti ke pakatan rakyat

  7. abdfatah says:

    Harga barangan lain dah mula naik dah…. siap sedia dengan bajet yang secukupnya berdepan dengan krisis kewangan masa kini….

    gula dah mula naik harga dah…

  8. […] Banyak lagi bebelan pasal harga minyak naik di abdfatah.com […]

  9. melayubuntu says:

    letak jawatan lah pak lah oi..bosan akuh..

  10. deennasour says:

    eeee~ minyak naik….
    erm, penyelasian.. NGV??
    tapi gas asli pon akan abes~

  11. zool says:

    Makin bermasaaLah..
    Kita yang sederhana pendapatan ni terpaksa carik duit lain..

  12. abdfatah says:

    mereka yang ada duit memang takder masalah aaaa… namun bagi mereka yang berpendapatan rendah kena fikirkan pelbagai banyak cara yang boleh menghasilkan keuntungan yang berbaloi dengan kenaikan demi kenaikan harga keperluan harian hari demi hari bulan demi bulan….

  13. mancai says:

    hahaha…tak tau macam mana nak cakap dah…..kenalah keje pagi petang siang malam……hihhihi…tapi kiter tengok vote akan datang lak cam ner….

  14. mohammad afifuddin helmy bin mohammad yazid says:

    apa pasal harga minyak naik sampai RM2.70 seliter mahal tu.

  15. Pic says:

    Kna brjimat cermat

  16. Abdfatah says:

    Minyak naik harga lagi..

  17. […] cukup membahang dengan kenaikan harga minyak tempohari dan anda dan mereka sebagai pengguna minyak petrol tidak dapat tidak perlukan satu […]

Leave a Reply

CommentLuv badge