nak kalendar tak?

Hari ini mau posting yang ringkas aje la…

Mula-mula tercari-cari macam mana nak buat kalendar hijrah otomatik, cari punya cari… maka terjumpalah akan ia, itu pun singgah di blog kiut miut sini haaa…

jenguk sini web ZumaidiĀ  www.mukmin.info

singah sini : jentayu.com

nak klik sini jugak?

salin dan tampal aje….

<script language=”JavaScript” src=”http://jentayu.com/hijriah2.php”>
</script>

Lepas tu anda letak dalam blog atau website anda

(contoh: Sidebar WordPress)

Cerita ringkas anda boleh perolehi dalam website yang menghasilkan kalendar tersebut www.mukmin.info . Bolehlah anda cuba try test letak kelendar tersebut dalam blog atau website hang.

Haha… bleh sambung citer kalendar pulak lain hari. Kalendar hijrah dan juga kelendar biasa. Bleh jugak buat jualan secara tahunan secara online. nanti citer panjang lebar pasal kalendar nih. Sejarahnya dan macam-macam citer yang boleh diceriterakan perihal kalendar. Ada mau citer pasal kalendar?

sekian terima kasih.

(Visited 6 times, 1 visits today)

2 Responses to “nak kalendar tak?”

  1. iDa says:

    blog saya dah ada kalendar hijrah ni:)
    bagus sbenarnya ada kalendar ni sbb kita ni slalu lebih ingat kalendar masihi daripada kalendar hijrah kan? hehe
    bila org tanye skang bape jamadilawal? mesti kita xtau..teragak2 nk jawab;p

  2. abdfatah says:

    yer betul…

    dan

    er… er… entah tak ingat bape…

    tapi atuk saya kalendar hijrah dia ingat. orang cakap bulan 5 mei 2007. dia tanya balik berapa haribulan hijrah yer..???

    dan dia berusaha juga nak ingatkan berapa hb hijrah. bulan masehi dia tak peduli laaa…

    adesh… terkial2 nak jawab. haha…

Leave a Reply

CommentLuv badge