Nak Cari Duit Dengan Mudah? Lagu Mana Caranya?

Baiklah…

Kena caranya memang mudah cari duit.

Tak kena gayanya memang sudah cari duit…

Sama ada online atau offline.

Susah jugak tu kalo nak fikirkan nak cari duit dengan mudah. Kalo atas kertas memang tip top dah tentunya perancangan begitu begini begitu begini… kan?

1. Mula mula kena siap sediakan mental dan fizikal.

2. Mohon jangan tamak haloba yang teramat sangat.

3. Jangan mudah putus asa.

4. Jangan mudah terpedaya dengan skim cepat kaya.

5. Kena usaha dengan bersungguh sungguh.

6. Kena sabar jika nak simpan dan kumpul duit untuk masa depan.

7. Buat bisnes sambilan.

8. Buat kerja sambilan.

9. Kena rajin cari ilmu tambah ilmu.

10. Jangan malas jangan asyik tido aje.

Itu aje dulu untuk kali ini. Moga usaha anda untuk cari duit dengan cara mudah akan dapat dipermudahkan dengan jayanya. Teruskan berusaha untuk tingkatkan ekonmi keluarga dan merancangkan kewangan masa depan dengan lebih tersusun.

Doa. Usaha. Ikhtiar. Tawakal…

sekian. terima kasih.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Tags: , , , , , , , , ,

3 Responses to “Nak Cari Duit Dengan Mudah? Lagu Mana Caranya?”

  1. pendeka kata kena belajar dulu dari sifu yang telah berjaya

  2. Kakiblog says:

    sekarang tengah usaha cari duit la bro..

  3. Zaini says:

    Lagi satu nak tambah jangan kedekut untuk pemasaran. Nak dapat lebih kena labur lebih untuk pemasaran. Kalau kos iklan RM1 target dapat sejuta payah jugak.

Leave a Reply

CommentLuv badge