Karpal Singh is King said “Pemuda Umno Celaka”

Karpal singh bikin kecoh lagi sebagaimana biasa yang anda ketahui berkenaan kontroversi politik malaysia masa kini. Karpal Singh? Who’s Singh is King?

The use of the phrase ‘Pemuda Umno Celaka’ (Damn Umno Youth) by Karpal Singh caused a major pandemonium in the Dewan Rakyat yesterday.

“Pemuda Umno celaka. Don’t disturb me,” Referring to 100 police reports lodged against him for stating that he would sue the Sultan of Perak and also maybe for the 2 bullets and threat note he received recently at his office.Siapa sebenarnya yang CELAKA? Karpal or Pemuda UMNO or both?

=======================

“Pemuda UMNO ini celaka. Jangan ganggu saya,” katanya meneruskan perbahasan sebelum keadaan menjadi riuh rendah dan memaksa Timbalan Speaker Datuk Dr Wan Junaidi Tunku Jaffar menegur Karpal agar tidak menggunakan perkataan itu lagi.

“Bukit Gelugor boleh terus ucapan tapi jangan cakap celaka. Ini sepatutnya tidak dipakai YB,” kata Wan Junaidi.

Karpal sekali lagi berkata beliau tidak mahu diganggu dan mengulangi kenyataan yang sama terhadap Pemuda Umno tetapi kemudiannya menarik balik perkataan itu selepas diarah oleh Wan Junaidi.

“Kalau Speaker tak suka saya boleh tarik balik, tak ada masalah. Sudah tarik balik. Saya beri amaran kepada Pemuda UMNO jangan main-main dengan saya. Singh Is King,” katanya.

Karpal juga merujuk kenyataannya sebelum ini mengkritik Anwar dan menjelaskan bahawa beliau kini menerima Anwar sebagai ketua pakatan pembangkang.- 24/2/2009.Karpal Singh is King From Malaysia?

Singh is King

Makcik wikipedia said Singh is King

Karpal Singh is King The Movie

Begitulah situasi politik malaysia yang nampak begitu sedikit panas sedikit hanya kerana sedikit kata-kata dan tindakan ketidakpuasan hati mana-mana pihak yang naik hangin dan bikin kecoh pasal politik.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Tags: , , , ,

3 Responses to “Karpal Singh is King said “Pemuda Umno Celaka””

  1. no komen kah…hehe, harap negara kita ini aman dan merdeka….amin

  2. amcutoy159 says:

    😎

    Karpal Singh??
    mmg dah biasa dah, mulut singh sorang nih mmg krg ajr. Kepala maybe terajar coz lawyer kn?! Tp mulut tak bleh pkai langsung. “Kerana pulut santan binasa,Kerana mulut badan binasa! “.

    Tak pernah belajar dari tulah sebelum ni?? Klau dlu menderhaka smpai sekarang pkai wheel chair tu, lepas ni tengok la apa bakal menyusul. Amin!!

  3. Akmal says:

    Hmmmm dulu bole la pkai….
    skrg ni mamat tua ni dh x bole pkai dah
    over sgt da skrg….
    sudah terlebih sudaaaa…
    ps: Singh Is King best citer dia yg main kat Astro Box Office bulan Januari lepas….
    Mcm jebon versi Singh…. 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge