jurujual cari duit raya di bulan puasa ramadhan

assalamualaikum…

wah! begitu cepat masa berlalu dan puasa menjengah ke pertengahan bulan ramadhan… puasalah kamu dengan jayanya… hari ini nasib baik tak terlepas sahur. rugi wooo kalo terlepas sahur. rasa menyesal seumur harian… hihiii…

setelah beberapa hari tidak kelihatan posting dari saya, maka kini saya tampil sekali lagi dengan posting yang entah apa-apa ini dan membuatkan pembacaan yang berbelit dan sukar untuk difahami…

sebelum itu saya mohon maaf lantaran tiada update dari saya untuk beberapa ketika lantaran ketiadaan MegaBait yang mencukupi untuk membuat posting sehinggalah telah diupgradekan hari ini.

citer hari ini berkenaan jurujual yang tetiba menghampiri saya memperkenalkan frame gambor kepada saya. beliau menegur saya untuk membuat promosi jualan frame gambor kaca tatkala saya ingin pulang setelah selesaikan bayaran upgrade sempoihosting punya akaun.

Mari kita tengok versi jurujual oleh nabil raja lawak astro.

ceramahnya saya dengar dan tak dengar aje sebab saya sedang menunggu bas untuk ke hospital membuat lawatan ke wad icu lantaran bapa saudara sabit saya dikejutkan dengan serangan strok dan kini masa dalam rawatan di bilik icu…

eh eh hang nak buat promosi frame gambor nih ada yang nak beli ke? beliau membawa satu beg sandang berisi frame kaca untuk gambor. rasanya frame gambor aje yang beliau jual.

saya memang suka dengar orang buat jualan nih. dengar ajelah. lepas tu saya buat kata putus taknak beli dan beliau akan berlalu pergi mencari orang lain…

dan beliau adalah awek cun… miahahahahaaa…

setelah beberapa lama duk menunggu datang seorang lagi jurujual dengan beg sandang yang serupa. beg berupa ala-ala guni gitu sedang berlalu pergi tanpa menghiraukan saya… nasib baik tak datang dekat saya.

namun demikian saya ditegur lagi… “boss nak beli frame gambo?”

dan saya menjawabnya “taknak…”

dan beliau terus berlalu pergi… nampaknya jurujual ini tak cakap banyak. kalo orang tu kata taknak dan beliau akan terus berlalu pergi dengan begitu mudah… dan jurujual itu adalah seperti mana saya juga. Lelaki… nampaknya beliau malas nak bercakap banyak agaknya berbanding dengan awek tadi yang beriya-iya benar suruh saya beli…?

dan saya mendapatkan bas dengan jayanya menuju ke destinasi hospital Kubang Kerian menelusuri Wad ICU delima…

Sekian terima kasih…

(Visited 39 times, 1 visits today)

3 Responses to “jurujual cari duit raya di bulan puasa ramadhan”

  1. Rjuna says:

    kita kena respek jurujual tu, dia membina skill komunikasi untuk memikat hati pelanggan, banyak pengalaman tu

    (kalau salesgirl tu jual byte hosting+kuih raya tentu abdfatah beli)

  2. […] Saya pun mengatakan taknak jugak walaupun harganya memang harga patut untuk jualan frame gambar atau katak pengurut elektronik. […]

  3. […] orang asyik cakap taknak beli taknak beli. Tentunya anda frust giler biarpun mahu menjual sekeping mesin pengurut elektronik untuk keselesaan urat saraf anda bagi meneruskan kerja harian anda. Memang sukar nak cari duit […]

Leave a Reply

CommentLuv badge