Jom Bina Badan | Tips Panduan Sihat Bina Tubuh Badan

Tips bina badan yang sihat adalah dengan ikut segala petua dan nasihat dari mereka yang ada pengalaman berkaitan bina badan.

Jom kita bina badan yang sihat. Otak yang cerdas.

Jom kita buat latihan bina badan untuk kesihatan. Jangan hanya fikirkan untuk mendapatkan badan yang berotot aje.

Kesihatan diri anda juga penting untuk dijaga dalam kehidupan seharian.bina badan

Dapatkan sekarang tips dan panduan bina badan. Jom kita bina badan…

Bagaimana dengan anda? Adakah anda sudah bersedia untuk memiliki badan yang berotot dan berketul ketul sebagaimana juara bina badan?

Sazali juara bina badan dunia di Dubai

KUALA LUMPUR: Jaguh bina badan negara, Sazali Samad menambah koleksi kejuaraan dunianya apabila muncul juara kategori Bantamweight pada kejohanan bina badan Persekutuan Bina Badan dan Sukan Tubuh Dunia (WBPF) kali pertama di Dubai, Emiriah Arab Bersatu yang berakhir hari ini.

Sazali mengetepikan empat pencabar utama — Alaa Hlail Mohsin (Iraq), Somkhit Sumelhowetchakun (Thailand), Nguyen Van Lam (Vietnam) dan Milef Ahmed Alghamdf (Arab Saudi).

Beliau pernah memenangi gelaran Mr Universe pada kejohanan dunia di Melaka (2000), Moscow (2004) dan Ostrava, Czech Republic (2006), kesemuanya dalam kategori Bantamweight, serta di Jeju Island, Korea Selatan (2007) bagi kategori Lightweight.

Sementara itu, Buda Anak Ancang, yang membuat penampilan kali pertama, menduduki tempat keempat kategori Flyweight dalam saingan membabitkan lima peserta dengan peserta-peserta lain adalah Pongkan Jiraphan (Thailand), Yousif Ahmed Hasan (Iraq), Mohamad Azli Jumat (Brunei Darussalam) dan Heydari Mahdi (Iran).

Setiausaha Kehormat Persekutuan Bina Badan Malaysia, Lt Komander Kamaruzaman Kadir berkata kemenangan Sazali sudah diduga tetapi bagi Buda, ia jelas satu kejutan.

” Pencapaian Buda sangat membanggakan berikutan ini pertandingan pertama beliau dalam kategori itu. Pencapaian cemerlang ini adalah hasil kerja keras selama beberapa bulan,” katanya kepada Bernama ketika dihubungi di Dubai hari ini.

Kontinjen Malaysia seramai enam anggota ke Kejohanan WBPF yang bermula 3 November diketuai Presiden Persekutuan Bina Badan Malaysia, Datuk Wira Gan Boon Leong.

Selain Sazali dan Buda, dua lagi atlit bina badan negara bersaing dalam kejohanan itu iaitu Mohd Syarul Azman Mahen Abdullah (Light Weight) dan Othman Yahya (Light Heavyweight). – Bernama

dia kata macho…
dia cakap sihat…
dia bagitahu tegap…

kalo nak macho kena bina badan.
kalo nak sihat kena jaga badan.
kalo nak tegap kena buat latihan bina badan.

jom tengok video bina badan

Sekian terima kasih.

selamat membina badan yang berketul-ketul dan berotot sakan.

Untuk maklumat lanjut berkaitan info bina badan. Boleh berkunjung ke laman muka buku mereka :->

Info diet bina badan.

Now everyone can have big & lean muscle

Bakar Lemak Pantas

(Visited 205 times, 1 visits today)

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Responses to “Jom Bina Badan | Tips Panduan Sihat Bina Tubuh Badan”

  1. safar says:

    Bina badan macam abang Scha ke.abang bertubuh sasa.

  2. Ainaa Roseberry says:

    Bina badan macam abg Ben Ashaari. ekekekeke

Leave a Reply

CommentLuv badge