Hutang dan berhutang

HUTANG selagi hayat masih ada???? apa kes???

Adakah anda sedang dilanda hutang yang banyak? Kenapa anda perlu berhutang sehingga sekeliling pinggang anda atau sehingga penuh pinggan. Tamakkah anda sehingga berhutang sedemikian rupa?

Berhutang sehingga terpaksa menjadi hamba kepada hutang anda memang tidak patut. Anda sudah tentu akan diburu keresahan sampai bila-bila tatkala hutang anda sudah terlalu banyak untuk dibereskan. Kenapa perlu berhutang?

Hutang emas boleh dibayar. Hutang budi dibawa mati. Hutang duit kena bayar segera. Hutang kad kredit tak langsai lagi. Gunakanlah kaedah AKPK untuk selesaikan masalah anda tersebut.

Jadi kenapa anda perlu risaukan diri anda sehingga kepala jadi pusing dan hidup tidak tenteram? Mulakan usaha anda dari sekarang mengumpul duit sedikit demi sedikit untuk langsaikan hutang anda. Teruskan berusaha untuk cari duit lebih dengan penuh komitmen untuk membayar hutang anda…

Apa cara sekalipun masalah hutang anda ada perlu diselesaikan dengan segera. Jangan biarkan ia menjadi satu beban yang berat untuk anda tanggung.

Bagaimana mahu selesaikan hutang anda? ? Sudah tentunya banyak cara yang boleh anda usahakan.

Wah mahu selesaikannya dengan segera ke? Mana mungkin nak cari duit dalam masa yang singkat. Sebelum itu elok anda perhatikan bagaimana cara untuk anda selesaikan masalah anda dengan satu kaedah yang cukup mantap masa kini.

apakah cara tersebut?

Tiada cara yang paling senang untuk bayar hutang dengan pantas dan mudah. Namun anda boleh lakukan satu cara urus wang anda sendiri dengan cara yang lebih tersusun. Guna buku 555 atau kaedah sampul atau menggunakan perisian kewangan peribadi untuk buat kiraan bajet harian atau bajet bulanan anda.

Atau dengan membuat tambahan pendapatan untuk menampung aliran keluar yang terlebih dari bajet yang telah anda tetapkan. Anda mahu selesaikan masalah anda dengan formula yang lebih bijak dari kebiasaan?  Anda tidak akan kerugian jika mahu selesaikan banyak masalah hutang anda tersebut. Itulah salah satu caranya yang boleh anda lakukan sekiranya anda masih tertanya-tanya macam mana nak bayar hutang?

RM2500 tak cukup ke?

————————————–

Rugi tak baca. Bayar hutang pun boleh…

Tawaran Meleleh —>>> Tawaran adalah terhad

Penyek sini jika nak langsaikan hutang?

(Visited 89 times, 1 visits today)

Tags: , , ,

4 Responses to “Hutang dan berhutang”

 1. nuaeman says:

  Hutang memang buat pening dan merosakkan kehidupan. Lagilaa kalau hutang kad kredit.. setkat bayar minimum payment memang sakitlaa

 2. ayu says:

  betul tu..kena fikir startegi yg dapat menyelesaikan hutang…online biz pun ok…

 3. zool says:

  He heh e.. ni nak menang sesuatu le ni kan..
  Caiyok2.. strategi yang bagus

 4. abdfatah says:

  banyak caranya untuk selesaikan hutang. bukan boleh selesaikan dalam masa yang singkat… tetapkan satu visi untuk selesaikannya dan mulakan langkah ke arah memperkukuhkan kewangan dengan lebih mantap lagi…

Leave a Reply

CommentLuv badge