Archive for the ‘sertai pertandingan’ Category

Malasnya nak komen dan review menang duit mudah

Monday, August 8th, 2011

Kali ini aku nak citer pasal contest sikit. Sikit punya hal tarak kisah laa. Banyak punya hal kena hambik kisah laa. Tak gitu?

Namun demikian malas dah aku nak join dan komen contest sorang mamat titan hijau nih. Asal ada contest ramai aje yang join. Asal ada top komen aje ramai yang join. Pastu terhad untuk beberapa review aje. Malas aku nak tulis panjang lebar. Korang tengok sendiri laa dia punya syarat.

Elehai tadi beriya benar nak citer pasal contest. Apesal malas pulak jadinya…?

Nih dia punya contest review dan top komen. Komen sampai lebammm…

Pastu kena klik like fan page beliau pulak dah. Malas aku nak klik fanpage beliau tu dengan info info terkini buat duit online. Buang masa korang aje kalo baca saja saja je info buat duit yang beliau sarankan tersebut. Kenapa korang perlu klik like fan page beliau tak pasal pasal? Nak tahu kenapa kamu perlu klik like fan page titan yang hijau tersebut? Sila arahkan sekali lagi tetikus untuk klik like ke fan page titan tersebut.

Berapa banyak klik klik klik like fan page earncent daaaa…

Kalo join memang meriah. Kalo tak join akan tengok aje aaaa dengan persaigan sengit karangan idea yang menarik bakal dipersembahkan. Aku macam biasalah tukang buat laporan aje berkenaan contest beliau tersebut.

Malas teramat malas nih. Dah tu tak payah terkebil2 baca dan tersenyum simpul sila sila sila kan arahkan penunjuk tetikus korang untuk berebut rebut buat review dan berebut rebut buat komen komen yang membina. Komen spam akan kena cantas dengan kejamnya tanpa pejam mata lagi serta tiada notis mahkamah antarabangsa yang akan memberikan sokongan pembelaan terhadap komen spam.

Sila sila silakan meriahkan contest beliau yang makin meriah untuk dapatkan sedikit duit raya. Haaaa…? Duit rayaaaaa…? Aku pun nak duit raya jugak laaaaa…

Misteri Lembu Cisdel Yang Hilang : Rajuk Dengan Cisdel.com

Wednesday, September 1st, 2010

Mencari lembu cisdel yang hilang kini sedang diusahakanoleh tuan punya cisdel.com. Ke manakah lembu tersebut hilang? Merajuk tak pasal pasal ni sebab apa?

Kembalikan lembu cisdel kepada blog cisdel.com. Agak agaknya ke mana lembu tersebut menghilangkan tanpa sebarang pesan? Pandai pulak dia merajuk time dekat raya nih. Kiranya macam jejak kasih sebelum dan selepas raya laa… Jumpa sebelum atau selepas raya…

Marilah kita sama-sama membantu mencari lembu cisdel yang hilang tersebut. Tuang punya lembu dari blog cisdel.com amat sangat memerlukan bantuan anda dengan hadiah lumayan yang menarik. Memang menarik dan lumayan sekali. Hadiah duit raya jika anda menjadi pemenang kepada contest mencari lembu cisdel yang hilang.

“korang jangan ngada-ngada nak cari aku… aku dah rajuk nih.”

Jom kita sama-sama sertai misi mencari lembu cisdel yang hilang.

Komen Terbanyak Dengan Nilai Hadiah RM300 Untuk Dimenangi

Tuesday, November 3rd, 2009

Komen di blog dan dapat duit. Macam mana nak sertai? Caranya memang mudah sesangat. Hanya dengan memberikan komen di ruangan komen tuan punya blog yang membuat pertandingan komen terrrbanyak itu.

Bila mula pertandingan tersebut?

Mulanya pertandingan tersebut akan dijalankan pada Khamis 5 Nov hingga Khamis 31 Dis 2009. Lama jugak tu. Dapat ler sikit duit untuk tahun baru 2010 buat sambut tahun baru. Beli domain name baru ke. Roling modal perniagaan ke kalo yang menang ler. Sudah tentunya saingan sengit sebagaimana saingan komen di blog berita semasa masa kini contest dan juga di blog hujan emas contest. Aku jadi pemerhati aje la untuk dua contest nih.

Dan satu lagi contest komen yang sedang hangat masa kini adalah di blog denai hati. (20 sen untuk setiap komen)

Berbalik kepada contest yang akan berlangsung jam 5 November 2009 tak lama lagi, anda boleh jenguk maklumat tersebut di laman blog encik milsum pertandingan komen terbanyak.

Hadiah yang diperkenankan untuk diberikan kepada pengomen yang terbanyak membuat komen di blog beliau adalah sebagaimana berikut :

Pemenang pertama dengan hadiah utamanya wang tunai RM150 beserta hadiah misteri.

Bagi pemenang kedua pula akan menerima anugerah wang tunai RM100 beserta hadiah misteri.

Hadiah bagi tempat ketiga berupa wang tunai RM50 serta hadiah misteri.

Manakala hadiah bagi komen terbaik pula akan menerima hadiah wang tunai  RM30 dengan disertai hadiah misteri.

Setiap penyertaan yang menyertai pertandingan tersebut akan mendapat sebuah hadiah misteri (lebih kurang hadiah sagu hati ler) sebijik komputer laptop bernilai RM990.

p/s : bukan hadiah laptop komputer… sebab hadiahnya misteri.

Sebarang komen yang hendak dibuat boleh dimulakan dengan melebihi 3 patah perkataan. Takkan nak komen 3 perkataan aje. Komen ler mengikut topik perbincangan yang telah disediakan oleh tuan punya blog. Jangan mengada-ngada nak buat spamm pulak. Sudah gerenti spam komen akan terus dihumbang ke dalam kotak magic spam serta merta.

Bukan itu sahaja, dalam banyak-banyak komen yang ada, komen anda jugak akan terpilih sebagai komen terbaik pilihan hati tuan punya blog. Komen ler dengan bernas lagi menguntungkan untuk masa depan komen yang gemilang.

Blog mana yang hendak kena komen tersebut?

Sudah tentunya anda perlu membuat komen di blog pilihan tuan punya blog di laman blog diarykl.com

Jom komen jangan tak komen dengan jayanya.

Tarikh tutupnya pula pada 29 Disember 2009.

RajaKamil.biz Dengan Pertandingan Hujung Tahun 2009

Friday, October 30th, 2009

Hari ini mau cerita pasal satu pertandingan hujung tahun 2009 yang dijalankan oleh encik raja kamil dalam blog beliau di rajakamil.biz yang hangat dengan Perniagaan Internet masa kini.

Beliau juga telah menerbitkan ebook terhangat masa kini berkenaan panduan afd. Saya sendiri jugak telah sedikit sebanyak menghasilkan pendapatan dengan Buat Duit Dengan Adsense.  Itulah dia cara buat duit mudah dengan afd. Anda boleh dapatkannya untuk anda mula menjana pendapatan dengan afd untuk tambah pendapatan dengan adsense.

Bukan sekadar anda boleh buat duit mudah dengan afd secara online. Beliau jugak telah mendedahkan berkenaan Buat Duit Mudah secara online dengan menggunakan mudah.my. Anda tentunya mengenali laman web mudah.my yang terpopular masa kini.

Cukuplah tu…

Cerita berkenaan pertandiangan yang dijalankan oleh rajakamil adalah berkenaan “Bagaimana blog Raja Kamil dapat membantu saya dalam dunia perniagaan internet”. Anda tentunya tertanya-tanya bagaimana beliau dapat membantu anda membina perniagaan internet anda dengan jayanya. Adakah dengan begitu mudah sekali secara percuma? Mungkin tidak. Segalanya memerlukan bayaran untuk sedikit masa yang diperuntukkan.

Beliau bagitau jika anda menulis sedikit entry sekitar 100 p.p untuk memenangi carta pertandingan tersebut. Lebih 100 p.p lagi bagus… Entry yang terbaik sudah tentunya menjadi pilihan rajakamil.biz.

Jangan lupa sertai pertandingan tersebut…

Opsss… hampir terlupa. Nama lagi pertandingan maka entry terbaik pilihan rajakamil akan menjadi pemenang hadiah ngetopnya itu. Sudah gerenti ada yang mahu mengetahui apakah dia hadiah lumayan yang telah diwar-earkan oleh beliau.

Mari kita geledah apakah hadiah lumayan yang beliau mahu berikan kepada pemenang yang berjaya tersebut? Sila layari : Pertandingan hujung tahun 2009.

Jumlah hadiah yang beliau sediakan berjumlah  RM6424.

Jangan risau … tidak cukup dengan itu beliau juga akan membuat cabutan bertuah untuk post anda. RM200 untuk cabutan bertuah tersebut.

Memang menarik. Berbaloi-baloi….

Cabaran Komen Terbanyak dan Domain Free RajaKamil

Sunday, May 10th, 2009

Suatu cara untuk menarik traffik ke website anda adalah dengan membuka ruang dan peluang kepada visitors anda menyertai pertandingan diblog anda antaranya termasuklah komen terbanyak atau top komen dalam blog anda. Pertandingan top komen memang sudah biasa diadakan untuk memeriahkan lagi suasana hari raya di laman web blog. Komen terbanyak dah tentunya dapat hadiah anjuran penganjur contest.

Bleh try google contest blog antarabangsa ataupun tempatan. Hari ini dah 10 Mei komen terbanyak berlangsung di blog raja kamil yang memberikan hadiah yang menarik untuk komen terbanyak yang beliau adakan. Contest ini akan berakhir pada jam 19 Mei 2009.

Apa yang perlu anda lakukan?

1.Buat satu post diblog anda mengenai pertandingan ini. Masukkan sekali link ke post ini. Blog baru pun boleh
2. Berikan url post tersebut di komen di bawah sebagai tanda penyertaan
3.Buat komen sebanyak-banyaknya. Jangan buat spamming sudah…

Apa hadiahnya yang anda akan dapat?

Tempat Pertama – RM30 tunai/ RM60 untuk ahli VIP + Ebook Rahsia USD50 Sehari
Tempat Kedua – RM20 tunai/RM40 untuk ahli VIP + Ebook Rahsia USD50 Sehari
Tempat Ketiga – RM10 tunai/RM20 untuk ahli VIP* + Ebook Rahsia USD50 Sehari

Tempat keempat hingga ke 10 : Ebook Rahsia USD50 Sehari

Semua peserta akan mendapat hadiah misteri !

*Untuk menjadi ahli VIP, sila ke http://rajakamil.biz/ahli-vip

Apa tunggu lagi. Biarpun komen terdahulu sudah banyak, kita meriahkan lagi komen-komen terkini di blog beliau. Jom singgah di blog rajakamil.biz untuk komen terbanyak.

Pertandingan tambahan.

Oh ye sebelum memberikan komen terbanyak-banyaknya anda boleh juga menjenguk laporan terkini pertandingan cabutan bertuah domain free dari raja kamil. Mahu dapatkan domain free serta skrip mrr dari beliau? Oleh yang demikian rupa sesiapa yang berminat untuk mendapatkan domain pilihan rajakamil tersebut dipersilakan menyerbu blog femes sakan beliau itu.

Kawan saya RK dari www.rajakamil.biz mengadakan sebuah pertandingan. Hadiahnya berupa 3 buah domain dan skrip . Lumayan beb! Kalau nak tahu, RK juga memiliki website lain seperti www.rajakamil.com dan www.PLRebooksz.com.

Marilah sertai pertandingan ini. Maklumat lanjut ada di sini.

Jom mari jenguk pertandingan perebutan domain free rajakamil.biz