Archive for the ‘kesihatan’ Category

Puasa : Masa Latihan Berhenti Merokok

Friday, August 21st, 2009

Rokok? Kenapa anda perlu merokok?

Kepada perokok tegar. Ini ada mesej untuk anda semua.

Bulan puasa sudah gerenti suatu masa yang sesuai untuk mereka berhenti merokok. Katakan tak nak kepada rokok. Kenapa harus membazirkan wang anda hanya semata-mata untuk membeli rokok. Bukan sekotak dua sehari malahan berkatun-katun sanggup dihabiskan wang ringgit untuk membeli rokok.

Katakan tidak kepada rokok.

Mulakan hari ini dengan hidup yang ceria dengan berlatih berhenti merokok. Hentikan… hentikan… hentikan merokok.

Jom kita berlatih berhenti merokok. Jimatkan belanja dapur anda untuk masa depan dapur anda yang lebih bernilai tinggi. Dapur tak berasap bang weiii… Rokok aje yang berasap? Berasap kepala minda jawabnya kepul-kepul.

Jagalah kesihatan anda dan juga orang sekeliling anda serta keluarga anda dari bahaya asap rokok.

Sekian terima kasih. Selamat berlatih tidak merokok.

Layari lubuk duit internet  di sini:

klikjer

Penangan selsema babi | wabak selsema babi

Monday, April 27th, 2009

Waduh… selsema babi datang melanda dunia. Untuk rekod wabak dunia yang paling pantas merebak. Seluruh dunia boleh berjangkit. Berjangkit ke serata alam maya. Wabak selsema burung sudah cukup poppular. Wabak SARS sebelum ini memang cukup gempak penangan jangkitannya. Beribu-ribu orang boleh berkubur dengan begitu mudah sekali.

GENEVA – Sejenis wabak selesema babi yang menjangkiti manusia, membunuh sekurang-kurangnya 60 orang di Mexico sebelum merebak ke negara jiran Amerika Syarikat (AS), kata Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) semalam.

Pihak berkuasa AS dan Mexico kini memantau perkembangan penyakit itu dengan serius.

Agensi WHO mengenal pasti selesema babi sebagai pandemik atau wabak yang berisiko menjangkiti manusia di seluruh dunia.

Seorang jurucakap agensi kesihatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) itu, Fadela Chaib berkata, terdapat lebih 800 kes disyaki selesema babi dilaporkan di Mexico setakat ini.

Menurutnya, penyakit itu biasanya menyerang babi dan jarang menjangkiti manusia.

“Virus itu disifatkan oleh AS sebagai jenis terbaru daripada himpunan virus A/H1N1. Bagaimanapun, kerajaan Mexico masih belum mengeluarkan sebarang kenyataan mengenai jenis kuman itu,” kata Chaib.

sumber berita dari website kosmo.

Babi di negara Malaysia memang popular sakan. Gempak dengan berita yang menarik perhatian ramai. Isu babi kat dunia ini memang takkan berkesudahan. Penangan selsema babi dah tentunya akan memberi impak maksima seiring dengan kegawatan ekonomi yang melanda.

Oleh yang demikian jagalah kesihatan diri anda dengan sebaik mungkin.

Buat Duit Dengan Sihat dan Ceria | Alpha Lipid Biz

Wednesday, December 17th, 2008

Buat duit dengan alpha lipid? Boleh buat duit ke dengan alpha lipid? Susu kesihatan. Kolustrum Alpha Lipid. Alpha Lipid nih bukan sejenis ubatan yang terdapat di farmasi atau kedai-kedai biasa atau di klinik dan jugak hospital. Anda boleh mendapatkannya untuk menjana kesihatan yang sihat dan ceria sekiranya anda mendapat penyakit tujuh beradik sekaligus. Ikhtiar untuk kesihatan memang penting untuk masa depan kewangan anda.

Bagaimana dengan tahap kesihatan dan antibodi diri anda? Adakah ia mengancam keselamatan kesihatan anda atau tidak perlu gundah gulana dengan penderitaan keluar masyuk ke hospital yang menyebabkan perbelanjaan harian anda terus sahaja meningkat dari semasa ke semasa.

Sudah tentunya anda menjadi cukup buntu dengan tahap kesihatan yang anda alami. Badan terus menderita apatah lagi poket sumber kewangan terus menjadi semakin surut dek kerana perbelanjaan ke pusat kesihatan. Semuanya menuntut kepada perbelanjaan yang lebih untuk meredakan kesakitan yang anda tanggung seorang diri. Bak kata pepatah berat mata memandang ke langit tinggi… berat lagi bahu memikul klcc.

Apa yang anda perlu tahu berkenaan susu kolostrum alpha lipid? Ini adalah makanan kesihatan dan bukannya ubatan harian yang anda gunakan setiap kali berkunjung ke klinik dan hospital sambil doktor dan misi yang cute tersimpul senyumannya menyambut kedatangan anda…

Apa kata mereka yang telah menyertai peluang keemasan sihat dan cerita ikhtiar untuk kesihatan ini?

Kolustrum alpha lipid

Susu Alpha lipid

Peluang perniagaan kesihatan

Jadi apakah ikhtiar anda sekarang? Adakah mahu membiarkan kesihatan anda mengganggu sumber kewangan untuk membayar hutang? anda mungkin sudah buntu dan mahu bebas dari hutang yang membelenggu hidup anda? Siapa yang akan membantu anda kecuali diri anda sendiri?

Mungkin produk ni boleh bantu kesihatan anda dan keluarga selain
peluang buat duit tambahan. Cuba renungkan anda di mana sekarang:

1. Tak ada duit dan tak ada masa – parah ni
2. Ada duit tapi tak ada masa – tak best macam ni tak sempat nak joli
3. Ada masa tapi tak ada duit – lagi tak best kalau macam ni
4. Ada masa ada duit – inilah yang saya mahu. Baca balik email saya
semalam, aliran pendapatan ketiga. Dah tak buat kerja tapi income masyuuk.

sila daftarkan diri anda di sini dengan segera.

sihat dan ceria.

Roti Pilihan Anda | Boikot Roti High 5 | Boikot Tabung Haji

Tuesday, August 12th, 2008

Isu hangat roti high 5 dan tabung haji yang cukup menarik perhatian. Sudah tentunya anda sendiri pernah mengalami situasi terjumpa benda asing dalam makanan yang dibeli dengan harapan dapat makan dengan selesanya namun hampa…

Kenapa cicak-cicak tu yang bervitamin tersebut tidak ditangkap dan diproses sehingga sebati? Lipas pun bukan calang-calang kualiti vitaminnya itu. Goreng pun sedap agaknyaa…? Fear Factor boleh laa kalo nak buat hidangan sekalipun. Tak gitu…?

Tentunya sihat dan penuh vitamin agaknya. Apakah begini caranya nak berniaga? Tanpa segan silu dan semua menda menjadi mangsa perisa roti yang bervitamin ini?

Berbeza dengan reportnya di sini kengkawan semua.

Udah mayuk forum daaa…

Gambaran roti berperisa vitamin A.

Serbuan Kilang Roti

Nak berniaga lagi ke? Boleh dibiarkan lepas begitu lagi ke?

Kenapa mesti melibatkan tabung haji pulak?

Kenapa dengan tabung haji?

Pelaburan tabung haji silverbird

Pelaburan roti high5

Kenapa perlu Boikot tabung haji?

Ragam Tabung Haji

Kilang roti nih memang sudah buat hal perihal roti high 5 nih. Semuanya sudah maklum dengan roti high 5 nih. Maklumlah roti yang lebih baik…. katanya laaaa. Dan isu berkaitan tabung haji juga semuanya sudah sedia maklum dengan pelaburan yang tinggi untuk membenarkan kembali roti high 5 pulih kembali. Tapi kenapa roti high 5?

Memang kena boikot sehingga tenat itu lebih baik rasanya. Lepas tu apa ke de halnya tabung haji gi tolong pulak? Bagus ler nak nolong tu… Kalo nolong biar kena caranya nak menolong.

Ni apa kes camginih?

Siap sedia laa operasi untuk “boikot tabung haji” yang memberikan dividen yang lumayan tersebut. Meh laa kita try boikot untuk memberi pengajaran yang setimpalnya. Depa guna duit tabung haji tu buat pelaburan duit siapa? Duit makcik pakcik yang tersimpan nak gi buat haji. Naik kapal terbang haji. Simpan di tabung haji wat beli roti. Berapa lama mahu simpan duit dalam tabung haji sebelum dapat menunaikan haji?

Berikan mereka pelajaran yang setimpalnya. Jalankan operasi “boikot roti high 5” sehingga tidak diberi peluang untuk membuat helah yang sama. Sudah semestinya tidak boleh dibenarkan lagi beroperasi untuk kesihatan orang ramai. Siapa nak makan roti high 5 perisa cicak dan lipas?

Eh ada lagi ke jenama roti high 5?

Boikot habis-habisan sehingga ke hujung dunia. Jadikannya sebagai pengajaran yang berguna untuk masa depan.

mee dan kuetiau buat hal lagi…

Saturday, January 19th, 2008

The wars is begin. Lets them go down for ever. Wars for asid boring and asid benzoika.

asid borik

asid benzoik

asid petrol

asid plumbum

asid tartarik

asid kadmium

asid msg

asid pengawet mayat???

mee dan kuetiau dan mee wantan dan laksa?

hahahahahah… berapa banyak asid yang kena senarai kat situ. asid tersebut yang terutama sekali dalam mee dan kuetiaw memang dah lama popular dalam pembikinan bahan makanan tersebut. ia tetap akan berleluasa selagi mee dan kuetiaw wujud atas muka bumi ini kecuali yang tidak menggunakan asid-asid berbahaya tersebut untuk membunuh manusia dan memandulkan ramai lagi lelaki atas muka bumi ini. hati-hati memilih untuk makan mee.

taruk air kunyit terlebih dahulu sebelum sediakan apa-apa mee kegemaran anda.

memandangkan mee tersebut kelihatan sebagaimana iklan mempromosikan tv3 dengan warna kuningnya warna birunya dn warna merahnya… maka dengan pengiklanan mee tv3 tersebut… sewajarnya anda perlu mengambil iktibar disebalik iklan tersebut.

kenapa menengokkan mee iklan tv3 sinonim dengan mee dan kuetiau? ini kerana ada yang telah menonton iklan tersebut dah tak ada berselera lagi nak makan mee tatkala melihat iklan mee tv3 tersebut. itu baru iklan air mata mee tv3…. belum lagi mee ujikaji sebagaimana yang anda dapat lihat dalam gambar mee tersebut.

mainpix_harian-metro1.jpg

eh warna birunya mana…?

memang tak tergamak nak memakannya. umpama memakan racun membunuh diri sendiri dalam senyap. berapa banyak dah asid borik yang hangpa simpan dalam tubuh badan kita sejak makan mee berdarah itu…?

kurang asam punya tokey mee. nak kaut untung untuk kepentingan diri sendiri aje…

apatah lagi ia digunakan sebagai bahan pengawet yang dinamakan sebagai asid borik dan asid benzoik yang membolehkan dan menyebabkan jantan-jantan perkasa menjadi mandul dan tak bermaya…

asid borik yang digunakan untuk kawalan ketat serangga digunakan dalam mee tersebut? kegunaan untuk pengawetan kayu dalam industri perabot? penghasilan kaca cermin tingkap termasuk jugak dalam bidang perubatan?

================================ petikan harian metro=====

“Kebanyakan pengusaha mi, kuetiau, mi wantan dan laksa gemar menggunakan kimia berbahaya itu kerana ia mampu membunuh bakteria, meningkatkan tekstur dan mengekalkan kesegaran makanan untuk tempoh masa lama.

Berdasarkan maklumat Kementerian Kesihatan, asid borik boleh menyebabkan loya, muntah, cirit-birit, kegagalan buah pinggang, kegagalan sistem peredaran darah seterusnya membawa maut.”

=================================petikan harian metro====

oleh yang demikian jagalah kesihatan diri anda dengan menyediakan sarapan yang berkhasiat tanpa asid borik dan jugak asid benzoik yang akan membunuh sel-sel kehidupan masa depan anda.

sekian terima kasih