Archive for the ‘kesihatan’ Category

Nak Kurus Dengan Gaya Diet Kamikaze?

Sunday, November 29th, 2015

Macam mana nak kurus eh? Macam macam produk dah ada dekat pasaran masa sekarang.

nak kurus gaya diet kamikaze

Kena pandai pilih laa produk apa, sistem apa. Kena buat research. Kena tanya orang itu ini begitu begini untuk kepastian dan kesahihan.

Jangan terkena produk yang akan membahayakan tubuh badan dah laa… Sakit sengsaranya adalah diri kita sendiri.

Sesalpun dah tak guna dah kalo dah menjadi mudarat kepada diri kita. Elok elok aje tubuh badan sehat walafiat bertukar jadi sakit tak keruan dek kerana teruja nak kurus cepat. Tak gitu?

Misi obesiti kepada kurus. Kena ada usaha laa.. Usaha yang berterusan. Setakat azam tahun baru bila masanya akan menjadi kurus slim yang diharap-harapkan tersebut. Nak kurus bukan sekadar target atas kertas. Target dan tampal dekat pintu semata-mata. Kena berusaha gigih untuk kurus. Takleh kurus tahun ini boleh lagi cuba tahun depan.

Jangan sekali kali berputus asa. Obesiti tiada belas kasihan kepada target yang berputus asa untuk kurus.

Apa yang penting adalah bersenam dan sehatkan tubuh badan dengan kawalan pemakanan yang sistematik dan tersusun.

Ada sorang mamat tu dia ada buat tips untuk kurus dengan nama diet kamikaze. Nak kurus pun kena guna diet kamikaze eh?

Klik sini untuk info kurus gaya diet kamikaze.

Bagaimana Nak Bina Badan Yang Tegap Lagi Macho?

Sunday, January 18th, 2015

Nota Info Diet :

Soalan: Admin, macam mana nak besarkan otot?

bina badan

Jawapan:

Bukan mudah nak besarkan otot. Tapi ia tidak mustahil dengan cara dan teknik yang betul.

Apa yang admin nyatakan disini ‘ringkas’ sahaja. Kalau nak cerita keseluruhan 4 hari 3 malam tak sudah.

Ok, secara asasnya diet dan workout la.

Pertama sekali adalah cara anda workout. Pembesaran otot atau dikenali sebagai muscle hypertrophy akan berlaku apabila pengumpalan protein dalam sel2 otot.

Latihan bebanan (workout) menyebabkan microtrauma (koyak kecil di serat otot). Badan akan bertindak balas terhadap kerosakan dengan meningkatkan jumlah kemasukan protein ke dalam otot. Ia akan berterusan sehingga dua hari selepas latihan bebanan. Tanpa koyakkan pada sel otot, mustahil otot kita dapat membesar.

So untuk memastikan otot terkoyak, berat bebanan mestilah melebihi 70% daripada berat maksimum yang mampu anda angkat.

Bebanan besar dengan banyak set (8-12 ulangan, 3 hingga 6 set) menunjukkan hipertrofi yang baik. Beban kerja yang lebih tinggi berkesan mencipta microtrauma disebabkan masa tambahan di bawah ketegangan dan jumlah serat yang direkrut. Bebanan tinggi dengan banyak set menunjukkan peningkatan dalam produksi testosteron dan hormon tumbesaran (growth hormone).

Kedua adalah diet. Admin lihat kat malaysia susah sangat nak cari diet yang banyak protein. Semuanya lebih kepada karbohidrat.

Tanpa cukup protein, sel2 otot yang koyak tidak dapat dibaiki oleh protein sepenuhnya. Dan kemasukkan protein juga akan terhad. So sebab itulah protein sangat penting untuk membina muscle.

Maka whey protein sangat membantu anda dalam membesarkan saiz muscle anda.

Lagi satu admin nak tambah, Hipertrofi tidak dapat dilihat pada peringkat awal sehingga minggu ke 6 menurut kajian yang dijalankan oleh Philips pada tahun 1997. Dengan andaian diet yang baik dan latihan yang betul, boleh dapat penambahan otot diantara 2 hingga 5 kg selepas 12 minggu.

So setakat ini ok tak penerangan admin? Harap korang faham. Kalau dah faham boleh LIKE ya Jika anda merasakan artikel ini bermanfaat untuk dirianda dan juga orang lain, jangan lupa klik butang “Share” dan like page ini.

Terima kasih.

Laman fanpage mesotropin :

Like juga fanpage: Mesotropin HQ

Laman info diet mesotropin :

Now everyone can have big & lean muscle

 

Boleh order dekat website ini :

MeSotropin – Produk Bina Badan

Bleh jenguk dekat fanpage mesotropin untuk mendapat review berkaitan dengan produk mesotropin dan testimoni produk mesotropin untuk membina badan dan mendapatkan badan ketul ketul.

Teknik Bakar Lemak Pantas – Diet Kamikaze

Sunday, May 4th, 2014

Bagaimana untuk bakar lemak dengan mudah?

Persoalan yang cukup menarik sekali. Terkadang terasa rimas dengan lemak yang berlebihan yang hadir tanpa diundang…

Sememangnya akan menjadi satu masalah apabila berat badan kita majoritinya terdiri daripada lemak.

Cukup sukar jika anda mahu hapuskan lemak yang anda miliki ketika ini. Mana mungkin ia boleh dihapuskan terus. Ini kerana ia akan sentiasa bertambah jika anda tidak mengawal dengan sebaiknya.

Mungkin anda pun ada masalah sedemikian rupa. Tak gitu?

Sebab itulah hari ini saya nak share dengan anda teknik bagaimana kita dapat menjadikan diri kita sebagai mesin pembakar lemak yang hebat.

Wah… menjadi mesin pembakar lemak? lagu mana caranya tu…?

Dan beliau telah sudi untuk dedahkan tip tersebut dalam ebook beliau.

Mungkin anda tertanya-tanya apakah isi kandungan ebook tersebut?

Boleh dapatkan ebook tersebut dengan segra jika berminat…

Jika anda berminat mengetahui lebih banyak lagi mengenai teknik bakar lemak pantas ini saya menjemput anda ke laman web berikut:

Klik sini untuk info Teknik Bakar Lemak Pantas – Diet Kamikaze

Akhir kata dari saya, ini merupakan satu revolusi dalam negara kita di mana proses menurunkan berat badan tiada yang mustahil untuk dilakukan dengan jayanya.

Dah penat asyik kena perli setiap hari….???

Monday, June 25th, 2012

Cara Nak Kurus

cara nak kurus

Ini fakta yang terpenting buat anda sekalian.

Mahu kurus? Tak mahu gemuk? Klik Info Diet Kamikaze…

Aduhai, satu fakta yang mengejutkan yang telah diperolehi daripada World Health Organization (WHO) dan juga Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) berkenaan mereka yang OBES!

1. WHO : Kadar Obesiti di Malaysia adalah pada
ranking ke-6 daripada 48 buah negara di Asia.. Fuuhhh!

2. KKM : 30% penduduk Malaysia mengalami masalah
Berat Badan Berlebihan manakala 30% lagi mengalami
masalah Obesiti!… Fuuhhh!

Fuuhhhhh… fakta menarik untuk kita bincangkan, kan?

Jom kita ulas sikit mengenai fakta tersebut..
Kenapa?

Betul ke tidak fakta ni? boleh dipercayai ke? atau WHO dan KKM saja je nak menakutkan kita..

Oklah, untuk membuktikannya, mudah saja! Kita boleh je ambil contoh di sekeliling kita.. Sebagai contoh kakak kita, mak cik pak cik kita, jiran kita, atau kawan-kawan kita..

Paling mudah jom kita lihat kakak kita, apa yang terjadi selepas mereka berkahwin. Badan naik!

Pinggul semakin besar! dan bila dah ada anak 1 pulak, makin besar dan makin besar.. Apatah lagi bila anak dah 2 nanti..

Pak Cik Mak Cik kita pulak tak payah cakap, Yang Pak Ciknya perut semakin ke depan.. sama je macam abang kita 4 bulan selepas berkahwin, semuanya boleh jadi GENG PERUT dah

Tak nak cerita pasal jiran kita atau sahabat-sahabat kita lagi.

Kita lihat yang paling dekat iaitu kita sendiri, saya jamin sewaktu anda membaca artikel ini anda sedang duduk, betul tak?

Ok, lihat perut anda sekarang.. berlapis tak?

Kalau tak ada berlapis-lapis lemak yang dapat dilihat.. saya ucapkan tahniah TAPI..

Kalau belapis-lapis macam kena Pam, saya terpaksa katakan bahawa dalam tempoh setahun dua lagi, anda juga akan tergolong dalam golongan 30% yang dikatakan oleh KKM tadi.. Menakutkan bukan? Rupa-rupanya kita sendiri yang akan menyebabkan peratusan obesiti itu akan meningkat dalam tempoh beberapa tahun akan datang TANPA kita sedari… Fuuhhhhh.. (nasib baik TERbaca artikel ni)

Apakah masalah kegemukan ini membahayakan? Dan tentulah membahayakan kesihatan kita.. Penyakit banyak datang, contohnya
darah tinggi, kencing manis dan sakit jantung.

Ni penyakit utama yang membawa maut di Malaysia, puncanya daripada KEGEMUKAN dan juga makanan!Addooiiiiyaii

Makanan, memang sah lah dari makanan, betul tak?
Makanan orang Malaysia maksud saya..

Ermm… tak perlu saya ceritakan betapa sedapnya makanan orang Malaysia.. Kalau tak letak gula,tak letak santan, kalau tak goreng berendam dalam minyak… bukan makanan Malaysia lah namanya, anda perlu bersetuju dengan saya ni..

Yang sedap itulah yang meningkatkan kemungkinan kita hinggap masuk ke dalam komuniti orang Obes dan berberat badan berlebihan..

Perlu ubah!
Wajib ubah cara makan kita!

Cuba cara masakan yang tidak menggunakan minyak contohnya dengan cara Merebus, Memanggang atau mengukus!

Kan mudah tu, ada alternatif lain kan.. Ubah tabiat makan, kalau selama ni kita suka makan ayam goreng waktu makan tengahari, cuba alternatif lain.. cuba ayam panggang.. sedap juga, ayam juga tu, betul tak?

Cuma bezanya ialah ayam goreng direndam dalam minyak, ayam panggang pula.. tiada minyak..

Walaupun nampak simple je, TAPI manfaatnya sangaaaattttlah banyak. Sayur pula, makan sayuran yang direbus atau
ulam-ulaman.

Air pula, kurangkan air gula.. Jangan bila nak makan je pergi order, “Sirap Ais satu!” takpun, “COKE satu!”

Gula banyak tu.. cuba untuk elakkannya OK. Ia boleh dielak sebenarnya, cuma samada anda mahu atau tidak sahaja!

Nampak tak? Bagaimana nak kuruskan badan.. Mudah je, mulakan daripada pengambilan makanan, ubah tabiat makan! Bukan tak boleh pun, boleh aje sebenarnya.. Kerja simple 🙂

Tak payah susah-susah pergi ke Slimming Centre untuk kuruskan badan, Mahal tu… Treatment 1 bulan memanglah kurus boleh turun 2-4 kg TAPI kalau tak buat treatment, adooiii.. berat naik 8 kg pulak! Adooiiiyyaii kecewa lagi! dah lah mahal, berat naik pulak, rasa
macam tertipu je.. Bayar kurus, tak bayar jadi gemuk balik! Ciss…

Ni saya ada jumpa Program kuruskan badan TANPA Produk yang mungkin boleh membantu kita semua kekal sihat dan slim sentiasa.

Program ini telah membuktikan bahawa kita juga mampu kuruskan badan tanpa ke Slimming Centre dan Tanpa Produk! Lebih jimat dan lebih murah.. kan itu lebih baguss!

Try rujuk sini untuk klik info diet kamikaze Okay…!

Semoga info ni dapat membantu anda!

Itulah dia info berkaitan dengan Cara Nak Kurus.

Cara Nak Kurus

Adakah anda sedang menderita penyakit buasir?

Friday, April 6th, 2012

Panduan Merawat Buasir

Salam ceria moga anda sihat walafiat selalu hendaknya…

Bagaimana merawat buasir?

Bagaimana merawat buasir ketika mengandung?

Bagaimana merawat buasir secara tradisional?

Bagaimana merawat buasir berdarah?

Bagaimana rawatan buasir dilakukan? Bedah atau makan ubat ubatan sahaja?

Mencegah itu lebih baik dari membedah. Peringkat bedah buasir adalah peringkat kritikal yang akan anda tempuhi. Jangan biarkan ia berlaku tanpa rawatan pencegahan.

Anda tentu ingin mengetahui cara merawat buasir yang berkesan, bagaimana untuk merawat buasir ketika mengandung untuk ibu ibu hamil, bagaimana pula mahu merawat buasir secara tradisional dan bagaimana pula merawat buasir berdarah.

Cukup menggerunkan dan menyakitkan kepada pengidap buasir. Cukup menderita sekali jika anda tidak rawat buasir dengan segera. Sungguh tidak selesa. Derita weih…

Adakah anda tahu bahawa buasir antara salah satu penyakit yang cukup misteri?

Kenapa ianya misteri?

Kerana kita jarang mendengar orang mengadu pasal hal ehwal buasir ini. Kalau macam kencing manis, darah tinggi dan strok sudah biasa kita dengar bukan?

Jika kita mengidap buasir, kita seolah-olah menderita sendirian. Malah untuk berjumpa doktor sekalipun akan timbul perasaan malu dan segan. Jadi kita pendam sendirian ataupun kita hanya pergi ke farmasi untuk mendapatkan ubat buasir.

Tetapi anda tahu tak sebenarnya buasir boleh dirawat di rumah tanpa memerlukan bahan rawatan yang merumitkan.

Dengan menggunakan bahan-bahan semula jadi seperti minyak zaitun (olive oil) kita sendiri mampu merawatnya.

Selain daripada itu, rawatan seperti pengewapan ke atas buasir juga mampu melegakan masalah buasir yang kita alami.

Dan yang paling penting sekali adalah rawatan yang menyeluruh. Rawatan yang menyeluruh ini bertujuan untuk memastikan penyakit buasir yang sudah pulih tidak lagi terjadi kembali.

Ini penting ya kerana kebanyakkan pesakit buasir yang sudah sembuh akan cenderung terjadi kembali buasirnya jika tidak dilakukan rawatan yang menyeluruh.

Bagaimana untuk melakukan rawatan yang menyeluruh itu?

Mudah sahaja ya. Dalam ebook Panduan Merawat Buasir ia telah menerangkan segalanya. Langkah demi langkah telah didedahkan kepada para pembaca agar langkah pencegahan dapat dilakukan dengan sempurna.

Oleh itu jika anda mempunyai masalah buasir eloklah anda singgah ke laman web berikut;

Panduan merawat buasir

Baiklah, saya doakan masalah anda berkenaan buasir akan selesai dengan jayanya. Jangan biarkan ia bertambah teruk!

 

Pilihan lain untuk rawatan buasir —->>>

Kapsul Buasir Anda. Hidup Ceria Tanpa Buasir

Panduan Merawat Buasir