Archive for the ‘cari duit online’ Category

Kenapa Dropship Anda Gagal?

Sunday, January 13th, 2019

 

 

Dropship anda gagal? Kenapa?

 

Rasanya ramai yang dah pernah dengar dan tahu apa itu dropship. Sekarang pun makin banyak tawaran untuk menjadi dropship bagi sesebuah produk. Lagi best, ada tawaran yang berani claim akan dapat sekian-sekian angka jualan dalam sekian-sekian masa.

 

 

Anda pun apa lagi, rasa excited nak cuba disebabkan oleh claim tersebut. Tapi realitinya, tawaran tersebut tak beritahu pun sebenarnya laluan yang anda kena tempuh untuk dapatkan pulangan lumayan tu.

 

Semua cerita benda manis-manis je. Perit susah dropship, tak pernah pulak orang nak cerita. Kalau betul mudah, kenapa dropship anda boleh gagal? Kalau dikaji balik, peluang untuk anda berjaya dengan dropship ni lagi tinggi dari peluang untuk anda gagal.

 

Kat bawah ni saya akan share dengan anda beberapa sebab kenapa dropship anda boleh gagal.

 

  1. Teknik menjual yang salah

 

Ramai yang menggunakan platform media sosial untuk terus menjual. Platform tu dah nice. Tapi cara anda yang tak nice. Anda terus menjual tanpa mengkaji dulu samada friends/followers anda sesuai ke tak dengan produk tersebut. Hasilnya? Segala post anda akan krik krik. Awal-awal mungkin ada ramai yang klik, tapi bila dah lama-lama, orang pun dah mula meluat dan ignore post anda.

 

Copywriting atau cara anda menulis manfaat produk pun perlu ditulis dengan ilmu, bukan main rasa sedap sendiri je. Sebab tu kalau anda tanya saya, saya akan recommend platform lain untuk anda menjual seperti di Shopee sebabnya anda tak perlukan kemahiran copywriting yang tinggi tapi anda boleh terus buat sales dengan banyak.

 

  1. Zero product knowledge

 

Product knowledge atau pengetahuan anda mengenai produk yang anda jual pun sangat-sangat penting kalau anda nak buat sales lebih banyak. Anda sendiri tak pernah tengok, tak pernah guna dan tak pernah pegang produk tersebut. Jadi, macam mana anda nak cerita kebaikan produk tersebut kepada orang lain?

Satu, cara paling mudah adalah anda beli dan guna dulu produk yang anda nak jual tu. Tu cara terbaik dan terpantas untuk anda belajar mengenai produk anda. Dua, cara lain yang saya boleh kongsi dengan anda adalah, tengok testimoni. Biasanya owner produk atau pembekal pasti akan berikan anda testimoni dan bahan-bahan lain sebagai marketing tool. Gunakan testimoni tersebut untuk tambahkan product knowledge anda.

 

  1. Anda ambil mudah mengenai bisnes

 

Ramai yang anggap berbisnes ni mudah. Kalau jual online, anda menganggapnya semudah post di media sosial dan orang akan terus contact anda untuk membeli. Kalau jual offline, anda ingat buka kedai dan orang akan terus datang.

 

Bukan macam tu. Kalau semudah tu, ramai dah yang berjaya. Tapi, ia tidaklah sesusah yang anda sangkakan. Ia akan jadi mudah kalau anda ada ilmu dan panduan yang betul.

 

Kalau saya, saya lagi prefer buat dropship di Shopee berbanding platform lain sebabnya saya cuma perlu kuasai beberapa basic skills sahaja dan ia tidaklah terlalu rumit dan susah macam skil-skil di platform lain.

 

Kalau anda nak belajar macam mana nak buat dropship paling mudah di Shopee, Buleh klik dekat sini untuk downdload ebook edisi percuma shopee.

Klik sini –>> Ebook Edisi Percuma Shopee

 

Teknik DataBase King Zero Kos Marketing

Wednesday, January 2nd, 2019

 

“…MACAM NI CARANYA UNTUK DAPATKAN RIBUAN TARGETED PROSPECT TANPA KOS UNTUK BISNES KORANG…”

.
Lately saya tengok ramai usahawan online yang guna marketing berbayar mula mengeluh…Kos iklan makin mahal sampai tak boleh nak buat untung…Silap percaturan, rugi!

.
Itu tak ambil kira lagi kos belajar buat iklan sana sini…Seminar lain, ebook lain, coaching lain…Kalau kira betul-betul, silap haribulan berganda rugi!

Ye lah…saya pun macam korang jugak dulu…Banyak duit abis untuk iklan…Untungnya belum tentu…Kadang-kadang, nampak macam untung…Tapi bila dah kira ROI, rupanya rugi!

Tapi tu dulu la…Sekarang Alhamdulillah…Saya dah tau cara nak dapatkan ratusan ke ribuan targeted prospect secara percuma…Bila dah percuma tu, untung bersih memang maksimum lah…??

Teknik ni saya dah ajar pada ramai client…
Alhamdulillah, ramai yang berjaya buat banyak sale walaupun masih newbie dan baru start buat bisnes.

Kat bawah ni salah seorang daripada client saya…Cer korang tengok, sehari je pun dah boleh dapat beratus komen…Sale pun Alhamdulillah…Sampai tak cukup stok! ??

Kepada korang kat luar sana yang dah pening kepala nak tarik trafik dan buat sale, saya boleh je nak ajar teknik tu…Tapi cuma untuk mereka yang serius dan sanggup berkorban je la yea…??

Klik sini untuk Maklumat lanjut DataBase King

Nak Buat Duit Dengan Shopee???

Sunday, September 2nd, 2018

Buat duit dengan shopee…?

Asyik asyik shopee… Asyik asyik shopee…

Habis duit dekat shopee aje…
Nak tambah duit dekat shopee tak nak ke???

Habis duit dekat shopee pastu boleh tambah duit sekali dekat shopee jugak.

Bagaimana caranya?

Sudah tentunya ada cara untuk buat duit dekat shopee sesambil habiskan duit dekat shopee.

Habis duit. Tambah duit. Dekat shopee.

Siapa yang tak kenal dengan shopee.
Sudah tentunya shopee telah terkenal sebagai tempat lokasi beli dan belah dekat online. Habiskan duit dekat shopee aje kerjanya…

Takkan nak habiskan duit dekat shopee semata mata?

Eh shopping aje laa… Takkan nak menjual dekat shopee pulak?

Boleh menjual dekat shopee eh? Tapikan lagu mana nak buat?

Asyik shopping aje dekat shopee… hihihi..

Apa kata cuba cuba try test tambah duit dekat shopee.

Jangan risau ada panduan untuk anda tambah duit dekat shopee setelah anda habiskan duit dekat shopee. Takkan nak biarkan duit anda habis begitu sahaja dekat shopee. Eh duit boleh buat duit dah tentunya dekat shopee.

 

Nak belajar buat duit dengan shopee?

 

Tekan picit dekat sini —>>> untuk Belajar Meniaga Online Dekat Shopee

Nak Buat Duit Dengan Formula Usd WooXpress?

Tuesday, May 2nd, 2017

View post on imgur.com

Nak buat income duit usd? Aduhai… duit lagi usd lagi.. serupalah tu. Orang panggil matawang. Matawang ringgit malaysia dan matawang us dollar.

Anda tentunya nak tahu camner nak buat duit usd kepuk kepuk. Tak kiralah time ringgit jatuh kah atau ringgit menaik kah. Apa yang penting boleh buat income usd secara santai sesambil tambah ilmu berkaitan buat duit dengan usd.

Okeh.. nak tahu 5 langkah untuk anda buat duit usd dengan woocommerce dan aliexpress tak? Ini sebagaimana yang diceriterakan oleh dua otai usd ecommerce. Tak pakai dah wasap wasap otowasap nih. Order online terus ke poket paypal anda. Kemudian convert ke akaun ringgit malaysia ente.

Panjang berjerela pulak mukadimahnya…

Siapa otai tersebut? Encik tuan rashvin dan encik tuan nazrin amin dan tiada kena mengena dengan fattah amin.

Encik rashvin nih otai pasal duit usd jvzoo dah tentunya. Jvzoo nih berkaitan dengan platform affiliate satu tempat yang boleh dipromosikan oleh ramai orang untuk buat duit usd kepuk2. Tiada kaitan dengan zoo negara zoo dunia bagai.

Kerja encik rashvin nih adalah sebagai usahawan online sepenuh masa. Buat duit usd atau duit rm bermula dari tahun 2005 dalam dan jugak luar negara.

Manakala encik tuan nazrin amin pulak tugasan beliau adalah sebagai full-time explorer dan internet marketer. Beliau sangat suka dengan kerja kerja explore teknik teknik terkini dalam arena pemasaran.

Beliau merupakan seorang graduan yang berpendidikan dalam bidang teknologi maklumat atau dalam bahasa orang putehnya kita panggil Degree in Computer Science.

Tadi nak bagitau pasal 5 langkah untuk buat duit usd dengan woocommerce dan aliexpress eh?

Okeh. Begini citernya…

1.Kena buat dan bina website wordpress milik anda.

2.Kena install dan setup plugin woocommerce tu dalam website anda.

3.Kena buat pilihan produk dropship yang ada permintaan dekat aliexpress tu.

4.Langkah seterusnya kena masukkan produk dropship tersebut dalam website ecommerce anda.

5.Kemudian kerja anda seterusnya adalah membuat promosi ke mana mana media social pilihan hati anda terutama facebook yang tengah duk popular hari ini.

Dengan mempelajari 5 langkah yang tersenarai tersebut anda sudah boleh membina empayar perniagaan online anda yang tersendiri ke arena antarabangsa dan kemudian tunggu hasil mahsyuk dalam jumlah matawang usd.

Kenapa usd? Cuba try test tengok kira sendiri tukaran usd kpd rm? Hari hari dapat usd? Hari hari boleh tukar usd kpd rm. 2017 : 1usd = 4.6

Itu pasal kena belajar cara buat duit usd baru tak terkapai-kapai tak keruan duk tanya itu ini begitu begini lagu mana nak buat duit usd. Tak gitu?

Mereka berdua ada menyediakan panduan lengkap untuk anda belajar cara untuk buat duit usd secara terperinci berkaitan dengan woocommerce dan aliexpress.
Nak ebook percuma info berkaitan dengan pelancaran formula usd wooxpress? Bleh dapatkan dekat sini—>> WooXpress Free Report

Jika anda berminat boleh dapatkan maklumat lanjut perihal panduan wooxpress dengan seberapa segera dekat sini —>>> Panduan WooXpress Buat Duit Usd.

 

Nak Buat duit RM50 hingga RM100 atau RM500 sehari?

Wednesday, January 18th, 2017

 

Bagaimana anda boleh buat duit sedemikian rupa?

Kena ada target dah tentunya..

Anda kena buat target setiap hari. Kemudian buat promosi yang berterusan.

Kira kira yang paling mudah adalah sebagaimana berikut jika produk anda tersebut berharga lebih kurang rm5:

Target 10 unit sehari xrm5 = rm50

Esok lusa target lagi 10 orang.

Target 10 unit sehari xrm5 = rm50

Sudah dapat rm100. Formula yang cukup mudah.

Lagi mudah jika anda ada panduan affiliate mudah.

Lagu mana strategi yang anda mahu susun terpulang kepada diri anda sendiri.

Guna aje formula mudah yang telah diterangkan tersebut. Susunan strategi anda akan lebih kukuh lagi jika ada panduan dan ilmu berkaitan dengan affiliate mudah…

Panduan affiliate simple tapi powerrr…

Dah ada panduan tu kemudian kena ikut langkah demi langkah yang diterangkan dengan lebih disiplin. Pastinya berbaloi2…

Ooooo lagu tu citernya affiliate mudah. Memang mudah buat duit dengan affiliate jika kena caranya.

Nak belajar buat duit dengan affiliate?

Gunalah panduan affiliate simple tapi powerrr.. dengan harga promosi yang cukup berbaloi2 untuk anda dapatkannya…