Archive for the ‘cara bayar hutang’ Category

Peritnya tatkala gaji kena potong dengan rakusnya…

Tuesday, August 18th, 2015

liat nak bayar hutang

Peritnya tatkala gaji kena potong dengan rakusnya…

Cerita ptptn terus hangat. Gaji dah kena potong.

Banyak lagi duit nak guna untuk bayar hutang itu ini. Tambahan pulak jika ada hutang dengan ptptn. Kena bayar dan langsaikan hutang dengan sebaik mungkin.

Jika tidaknya amaran suruh bayar akan datang bertalu talu. Tak senang duduk dibuatnya. Mohon bayar hutang ptptn dengan segera jika tidak mahu sengsara.

Lagi sengsara kena buang kerja. Kena buang kerja sebab tak bayar hutang ptptn… Naya wooo.

Kena buang kerja jika tak bayar hutang ptptn? Kalo dah kena buang kerja nak cari kerja lain pulak satu hal. Lagu mana nak bayar hutang ptptn tersebut jika dah tak ada kerja dek kerana hutang ptptn?

Jangan biarkan diri anda sengsara dek kerana hutang ptptn.

Jangan biarkan diri anda buntu untuk selesaikan hutang ptptn yang membelenggu hidup anda seharian.

Ada cara free yang boleh anda gunakan untuk selesaikan permasalahan ptptn anda tersebut?

Kenapa? Tidak percaya?

Boleh picit dekat sini untuk info selalanjutnya. Free Ptptn dengan gaya santainya.

Bagaimana Saya Nak Bayar Hutang PTPTn Dengan Lebih Lancar Lagi?

Friday, August 14th, 2015

Bagaimana saya nak bayar hutang PTPTn dengan lebih lancar lagi?

Itu tiada masalah jika anda mahu dan suka untuk bayar hutang ptptn tersebut.

Saya ada hutang Ptptn.

Saya memang nak bayar hutang Ptptn.

Saya akan bayar hutang Ptptn tersebut. Lagu mana nak bayar hutang Ptptn tersebut?

cara nak bayar ptptn

Macam macam cara lagu boleh buat… Pinjam mana mana lagu nak buat lirik cara nak bayar hutang Ptptpn tersebut…

Jangan lari dari bayar hutang Ptptn tersebut. Siapa suruh lari dari bayar hutang? Siapa ajar tak payah bayar hutang Ptptn tersebut? Siapa siapa sahaja yang liat nak bayar hutang Ptptn tersebut dah tentunya akan kena potong gajinya…

Potong jari kaki dan tangan adalah kerja kejam dari ahliong saje. Asal pinjam ahliong aje kena potong itu ini begitu begini… Dah tentunya ramai yang menjerit kengerian rasa hatinya.

Anda nak kena potong gaji? Banyak mana dah kena ptong gaji? Tambah pulak dengan hutang Ptptn yang tak terbayar asyik tangguh tangguh tersebut…

Apohal pun pihak ptptn dah tetapkan kena potong gaji untuk bayar hutang ptptn tersebut. Jangan tangguh tangguh bayar hutang ptptn…

Berita baiknya ada cara nak bayar hutang ptptn tersebut dengan lancar menggunakan kaedah free ptptn. Lagu mana cara free ptptn tersebut?

Maik aih berbunga rasa hati bila tau ada cara free ptptn punya cara bayar hutang langsai dengan jayanya.

Nak tahu eh?

Betul nak tahu neh?

Jangan gundah gulana untuk bayar hutang ptptn secara santainya dengan cara free ptptn. Picit dekat sini untuk free ptptn anda.

Cara Nak Bayar PTPTN Percuma…?

Saturday, August 8th, 2015

Kau pinjam dengan ptptn mahu… tetapi kau malas nak bayar?

cara bayar hutang ptptn

Jangan begitu… Hutang kena bayar biarpun tidak dituntut. Bayar tetap kena bayar sehingga habis.

Jangan sekali-kali mahu lari dari hutang. Bayar ikut kemampuan…

Nak tahu bagaimana sorang mamat nih bayar ptptn percuma? Percuma kau…

Bagaimana nak buat?

Boleh dapatkan info selanjutnya dekat sini —>>> Cara Nak Bayar PTPTN Percuma!

 

Sengsara Derita Mahu Bayar Hutang?

Tuesday, August 20th, 2013

Nak bayar hutang? Ia tiada jalan magik yang pantas.

Anda perlu buat simpanan sehingga cukup target pilihan anda dengan apa yang anda mahukan, kemudian nak beli itu ini terpulanglah kepada diri anda sendiri.Sebab sudah simpan untuk membelinya, jika tidak duk diam diam sudah… hehehehe

Jika nak membeli pulak senaraikan terlebih dahulu. Maka anda boleh membeli ikut keperluan aje jangan ikut kemampuan atau kehendak nafsu yang mahu beli itu ini. Nak itu itu. Semuanya nak beli. Sudahnya anda akan terperangkap dengan gejala membeli ikut seeeedap hati nak membeli…

Simpan duit anda, kemudian sila beli emas pilihan hati.

Duit yang ada tu kena uruskan dengan sebaiknya. Hutang yang sedia ada terhutang pun kena selesaikan dengn sebaiknya.

Jika sudah terjebak dengan hutang segalanya menjadi tidak menentu, Adanya hutang seringkali berlaku tanpa dapat membayarnya dengan lancar. Gerenti ada yang tersekat sekat naluri hati nak membayarnya. Namun demikain itulah hakikatnya jika anda berhutang, kena laa bayar balik. Takkan nak suruh mak dan ayah pulak menolongbayarkan?

Dengan demikian berusaha dengan sebaik mungkin untuk keluar dari kemelut sengsara hutang yang tak berkesudahan sekiranya bayaran hutang itu tertangguh tangguh. Tersekat sekat bayarannya.

Tiada jalan pintas untuk selesaikan hutang piutang yang anda miliki. Apa yang penting adalah usaha dan ikhtiar dan bersungguh sungguh mahu membayarnya.

Di sini ada sedikit info yang berkaitan dengan tips selesaikan hutang. Semoga ia sedikit sebanyak membantu merealiasasikan impian anda untuk bebas hutang.

Tips Langsai Hutang.

Strategi Bebas Hutang.

Plan tindakan bayar hutang.

Lagi bagus anda membaca juga buku-buku yang berkaitan dengan kewangan contohnya Nota Jutawan, Irfan Khairi punya cerita nota hikmah kewangannya.

Apa yang perlu anda lakukan adalah melakukan sedikit rancangan bertindak untuk langsaikan hutang dengan jayanya untuk hidup lebih aman damainya.

Jangan lupa juga dengan nota nasihat dari dr chef li yang ada mengkisahkan lontaran idea untuk menjarakkan diri anda dari hutang… Pernah ada beli kan?

kaya
Selongkar dan Praktikannya.

Kami bantu anda cara MUDAH dan SELAMAT mulakan Pelaburan Silver

Saturday, August 20th, 2011

Pelaburan Silver

Berita terkini Pelaburan Silver

Kami bantu anda cara MUDAH & SELAMAT mulakan Pelaburan Silver

Terhangat dengan satu pendedahan cara untuk melabur dalam silver.

Untuk kawan-kawan yang belum ada buat simpanan silver , mesti tanya, “Kenapa perlu aku beli silver?”

Berbaloikah pelaburan silver ini untuk aku?

Tatkala beliau mula bercerita pasal kepentingan menyimpan dalam silver maka bersuara seorang kawan beliau :

“Tak cukup ke simpan duit dalam ASB atau unit trust? Simpanan jugak kan? Confirm ada dividen tiap-tiap tahun. Tak payah nak risau harga jatuh ke atau rumah kena rompak.”

Aku pun rasanya akan melontarkan soalan yang sama dengan kawan dia tu. Kenapa nak simpan silver lagi sedangkan simpanan sedia ada dah ada?

Ini adalah jawapan yang biasa diterima. Memang tak boleh nafikan yang duit ASB masih dikira simpanan, pelaburan silver tak memberi dividen dan turun naik harga silver memang menggerunkan poket masing masing untuk memulakan pelaburan silver .

Sebab no. 1 kawan-kawan kena menyimpan dalam silver ialah kerana kadar hutang lapuk bertrillion dolars yang ditanggung oleh negara-negara barat yang kononnya dilabel negara maju. Dan ‘champion’ penghutang paling banyak adalah tidak lain dan tidak bukan: Amerika Syarikat.

Jom cek sini berapa hutang Amerika sekarang: google: US Debt Clock

Terkejut tak bila tengok hutang negara ‘KAYA’ USD14 trillion?

Negara kaya pun banyak hutang? Berapa banyak mereka telah berhutang?

“Lah, apa pulak kena mengena hutang diaorang dengan rakyat Malaysia? Apa kena mengena simpanan silver dan hutang piutang mereka?”

Contoh mudah : Jika aku suka sangat berhutang, tatkala aku tak ada tunai sudah tentunya aku akan mohon kad kredit. Gerento lebih banyak hutang jadinya.

Jika aku suka sangat berbelanja sakan ikut suka hati kemudian aku buat bayaran minimum aje tiap2 bulan. Lepas satu2 kredit kad dah maximum aku mintak kat bank lain. Belanja sakan lagi. Bayar minimum sahaja lagi.

Aku Belanja sakan dan aku bayar sikit sikit?

Sampai bila aku nak macam tu, kan?

Sampai satu hari, takde bank yang akan approve kad kredit. Boleh jadi bankrup aku kalo ada banyak banyak kad kredit yang tak boleh nak bayar. Belanja sakan tak hingat dunia. Bayarnya tak boleh? Anda bagaimana?

Beza Amerika dengan pengguna kad kredit tersebut yang boros adalah Amerika BOLEH CETAK DUIT untuk konon-konon tunjuk kaya. Amerika dah cetak 9 trillion dollars untuk berbelanja.

Sekarang lagi senang, mana pakai mesin cetak lagi, tinggal masukkan masukkan command:
‘masukkan 1 trillion dalam bank’ lepas tu tekan ‘Enter’.

Lambakan duit inilah INFLASI SEBENAR. Bukannya kenaikkan harga. Kenaikkan harga barang hanyalah simptom untuk inflasi.

Contohnya zaman Jepun dulu, duit daun pisang berlambak-lambak tapi takde nilai. Harga barang tinggi sebab duit dah semakin banyak.

Bila kepercayaan terdapat sistem matawang terhakis, manusia akan berpusu-pusu cari silver untuk melindungi harta.

Kejadian ni dah jadi berulang-ulang kali dalam sejarah.

Contoh: Dinasti Yuan, Weimar Germany, Zimbabwe.

Cuba kawan-kawan google ‘hyperinflation’.

Bila semua orang berpusu-pusu menukar wang kertas yang cepat sangat susut nilai kepada silver ,harga sudah tentu akan melambung. Selagi kerajaan dunia tak berenti mencetak lagi banyak duit, selagi tu la silver akan naik harga.

Bukan silver je yang naik harga, SEMUA barang akan terus naik harga.

“Kalau kita beli insurans sebagai pelindung kereta, Kita KENA juga beli dan buat pelaburan silver sebagai pelindung harta.”

Lihat dan tengok bagaimana dengan kesedaran untuk menyimpan silver dalam diri anda? Sudah kesedaran masih kurang untuk menyimpan dalam bentuk silver. Untuk yang ada kesedaran pun, mereka tercari-cari cara memulakan pelaburan silver.

Ebook kajian kes panduan silver ini bakal membantu anda untuk membuka minda berkenaan kepentingan silver untuk masa depan kewangan dan harta benda anda. Ebook ‘Pelaburan Fizikal di Malaysia + Kajian Kes Tukar Ganda Silver’ akan mendedahkan kaedah terbaik untuk memulakan pelaburan silver.

Kami bantu anda cara MUDAH dan SELAMAT mulakan Pelaburan Silver

pelaburan silver

Pelaburan Silver