Awas! Akaun Bank Anda Dalam Perhatian!

Awasi akaun bank anda!

Anda menggunakan akaun bank? simpan duit dibank? duit anda selamat ke berada di sana?

saje je bagi saspen….


=========================iklan komersyal tipooo==========

Dear CIMB Bank Berhad Customer,

CIMB Bank Berhad is committed to making your online transactions safe and secure. We take every precaution to protect our users’ information by utilising the latest technology and international industry standard practices.

We have upgraded our new SSL servers to serve our customers for a better and secure online service, against fraudulent activities.

Due to this recent security process, you are requested to secure your CIMB Internet Banking Information by following the reference below.

Note: After the first process is completed, a TAC code will be sent to your mobile phone within 10min. You will then provide us the code on page two. Failure to upgrade with this new security will result in account suspension.

http://newcimbprotections.com/CIMB-BankOnline.htm

Regards

Customer Support
CIMB Bank Berhad

============================tipooo

Attention To All Maybank Customers

Maybank Berhad is committed to making your online transactions safe and secure. We take every precaution to protect our users’ information by utilising the latest technology and international industry standard practices.

We have upgraded our new SSL servers to serve our customers for a better and secure online service, against fraudulent activities.

Due to this recent security process, you are requested to secure your Maybank Internet Banking Information by following the reference below.

Note: After the first process is completed, a TAC code will be sent to your mobile phone within 10min. You will then provide us the code on page two. Failure to upgrade with this new security will result in account suspension.

http://www.may2u-securednet.com/Maybank2u.htm

Regards

Customer Support
Maybank Berhad

========================iklan komersyal tipooo====

hari tu dapat emel dari maybank. ALERT!

lepas tu dapat pulak emel dari CIMB. alert!

Hati-hati semua. Mereka telah kembali semula dengan laman web palsu.

saya tau laa kalo ada apa-apa makluman kemasyukan wang ke dalam akaun bank saya maka maybank akan memaklumkan kepada saya jika saya ada emel. maka memang saya akan terima makluman tersebut dan bukannya berurusan melalui emel untuk membuat transaksi perduitan online tersebut. orang yang tak tahu apa-apa pasal maybank alert dari emel boleh jadi gegak gempita dibuatnya.

itu belum lagi ada tawaran dapat hadiah bonus. hanya nak suspending akaun sahaja. kalo ada tawaran hadiah bonus lumayan dah tentunya akan bergegas ke maybank palsu tersebut untuk kemas kini data. hahahahahaa…

maka dengan seratus peratusnya TERIMA KASIH banyak-banyak untuk makluman sebagaimana yang telah dimaklumkan.

selepas ini kepada mereka yang tak tahu apa-apa berkenaan perbankan online boleh laa tingkatkan pengetahuan berkenaan perbankan online agar lebih secure dan tidak menangis di kemudian hari.

phishing_rtile.gif

harap ambil perhatian semua dan berhati-hati.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Tags: , , , ,

11 Responses to “Awas! Akaun Bank Anda Dalam Perhatian!”

  1. Alindi says:

    Jadi sekarang di mana lagi kalau mau simpan duit yang aman ?

  2. abdfatah says:

    tidak mengapa asalkan jangan terpengaruh dengan emel yang dihantar tersebut… bank masih selamat lagi kecuali ada yang pecah amanah… :mrgreen:

  3. dauz says:

    maybank2u.com adalah tempat yang sebetulnya untuk dilawati jika online banking..Oleh itu anda perlu menaip url dengan betul2 …

    Jangan terpedaya dengan email..Pihak bank tidak akan berkomunikasi menggunakan email…Pegawai bank akan telefon sendiri dan menyuruh anda pergi ke cawangan bank berdekatan jika ada apa2 urusan penting..percayalah

  4. KNizam says:

    prtghhhh banyak betul penipuan ni kan

  5. Nasrun says:

    Dauz is rite.. Pedulikan email-email palsu tu. Just berurusan dalam maybank2u sahaja. Jika ada masalah mesti die akan call kita..

    Fatah.. adsense tu la leh remove dulu.. Da kuar iklan masyarakat..

  6. azwan says:

    jangan terlupa sudah

  7. zool says:

    Betul ni tipu je ni..
    Bank kalau nak suruh buat apa2 dia akan hantar surat..
    Mana anto emel2 nie..
    Jahat sungguh diorang nie..

  8. abdfatah says:

    lepas maybank, lepas tu cimb, kendian pulak public bank pulak… hahahahaa…

  9. abdfatah says:

    jangan mudah terpedaya… jangan biarkan mereka memperdaya… mereka semakin giat mempromosikannya untuk membuat perangkap…

  10. Cari Duit Mudah, Maybank Berhad, Maybank2u, Cimb Berhad, Iklan Percuma - 4698 says:

    […] URL & Link : http://abdfatah.com/blog/ambik-perhatian/awas-akaun-bank-anda-dalam-perhatian.htmlGo to Web Site » […]

  11. rezzuan says:

    PENDAPATAN….RM 64800..

    “Orang kaya terus bertindak, sebaik sahaja melihat peluang sedangkan orang miskin masih berfikir dan terus berfikir tanpa sebarang tindakan. Sikap seperti ini perlu diubah untuk mencapai kejayaan dalam hidupnya. Kebanyakan mereka tidak percaya pada diri sendiri dan sering meletakan diri mereka berada di ZON SELESA”
    Alah….RM 50 Je….takan x boleh maa…tukar sportrim kereta beratus-ratus RM, boleh…x rugi mencuba….

    untuk sertainya..kunjungi….
    http://www.perigiduit.com/?ref=rezzuan
    h/p :0148161415

Leave a Reply

CommentLuv badge