apa faedahnya mempunyai blog?

Apa faedahnya ada blog? Buat blog untuk apa? Apakah dengan adanya blog akan membuang banyak masa atau sekadar asyik dengan dunia blogging semata-mata?  Dunia perniagaan online?

Setidak-tidaknya ada kerja dan ada cuti juga untuk rehatkan minda.

Kenapa anda mempunyai blog? Apakah anda sekadar terpengaruh untuk mempunyai blog sekadar ikut-ikutan semata-mata?

kenapa ramai newbie yang kecundang dengan blog?

Sekiranya anda sekara terpengaruh dan mula teruja untuk mendapat duit banyak dengan blog dengan kadar segera. anda berkemungkinan akan kecundang.

bloggers bagai cendawan tumbuh?

Berapa ramaipun yang akan mewujudkan blog yang tersendiri, maka sudah tentunya mempunyai misinya yang tersendiri tatkala ingin membangunkan blog masing-masing secara percuma atau berbayar.

apakah blog anda mempunyai nilai yang tersendiri?

Anda sendiri yang tentukan nilainya yang berkualiti yang mampu anda terapkan untuk masa depan dan kehidupan anda. Jadi sekiranya ia bernilai di mata dan pandangan anda masa kini dan untuk masa depan. Berikan nilai yang sejawarnya kepada blog anda.

pandangan sinis terhadap bloggers

ada blog memang berbaloi

buat penggemar top commentator

Pilihannya terletak di tangan anda masing-masing. Samada untuk suka-suka atau sekadar santai di hujung minggu atau buat duit dengan blog.

Apa pula pandangan anda yang mempunyai blog wadah luahan rasa isi hati nurani? Blog serius? Blog santai atau untuk buat duit dengan blog?

sekian terima kasih.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Tags: ,

17 Responses to “apa faedahnya mempunyai blog?”

  1. titan says:

    ler..aku buat blog untuk gembirakan hati yang gundah gulana..

  2. zool says:

    Terpulang kepada pembuat blog tersebut..
    Namun mesti ada matlamat tersendiri…
    Kalau tiada matlamat mungkin ianya tidak akan bertahan lama

  3. top0 says:

    aku buat blog sebab aku suka blog aku…..

  4. megat says:

    Setiap orang punyai pelbagai ragam dan minat masing-masing. Bg aku as long kita sesama penulis blog can work together dan meneruskan minat masing-masing!

    Tambah lagi review berkenaannya.

  5. Alindi says:

    Dengan mempunyai blog, kita bisa sharing dan tukar pendapat dengan banyak orang dari berbagai tempat. Lagipula kalau blognya ramai, siapa tahu bisa laku dijual 🙂

  6. deennasour says:

    weeee~
    blog sempoi lah best!!
    tapi dlm kesempoian tu boleh buat buit,,makin lah bes!!

  7. saya buat blog untuk berkongsi cerita, info, maklumat dan ilmu 🙂

  8. syamsulariff.com says:

    sy berblog kerana sy suka berkongsi 😀

  9. Afzai Afandi says:

    Ada blog ni best jugak..lebih kurang cam celebriti online ler 🙂 Apapun semua yang ada kat blog aku tu perkongsian maklumat disamping pesan memesan secara online

  10. 8 Perkara Menarik Tentang Afzai Afandi | Blog Afzai Afandi dot com says:

    […] AbdFatah – mamat yang punyai baris2 ayat yang agak unik.kekadang aku pun tak […]

  11. palie says:

    saya wat blog utk kenang-kenangan… lalalaa…. 🙂

  12. Ronald a.k.a randavi says:

    mula-mula buat blog sekadar suka-suka. Lepas tu terjoin affilatte program… so akan datang mungkin ada produk sendiri.

  13. robert says:

    💡 love this blog 💡

  14. azwanhadzree says:

    kalau ada peluang buat duit, apa salahnya kan?

  15. titan says:

    Betul. Kalau ada peluang buat duit. Sambar ajela kan?

  16. abdfatah says:

    kalo ada peluang buat blog boleh laa dapatkan video upgrade blog anda dengan lebih mudah dan lancar…

    dapatkannya segera…

    http://bloggingsteps.com/up/

  17. Kimizo says:

    buat blog for your free time

Leave a Reply

CommentLuv badge