Archive for April, 2012

Seni Bela Diri Yang Perlu Anda Ketahui

Tuesday, April 24th, 2012

Salam semua,

Siapakah golongan yang dikatakan sebagai seorang penjenayah?

Di manakah mereka berada?

Kenapa mereka melakukan aktiviti jenayah ini?

Siapakah mangsa mereka?

Apakah kriteria seseorang yang mendorong penjenayah memilihnya sebagai mangsa?

Bilakah waktu mereka melakukannya?

Bagaimana untuk mengenalinya?

Dan yang terpenting ialah bagaimana cara untuk mengelak atau mengatasi mereka?

Tiada seorang pun yang mampu memberi gambaran yang jelas siapakah mereka ini sebenarnya dan di manakah mereka berada.

Oleh itu, anda seharusnya sentiasa berwaspada kerana mereka ini mungkin rakan sekerja, jiran tetangga, rakan – rakan, kenalan, teman lelaki, boss, masyarakat sekitar, orang yang tidak dikenali atau ahli keluarga anda sendiri!

Mereka boleh wujud di mana – mana sahaja.

Penjenayah ini juga biasanya akan memilih mangsa yang lemah, mudah mengikut kemahuan mereka, mudah dipengaruhi dan seterusnya dapat menguasai sepenuhnya diri mangsa tersebut.

Namun kini anda tak perlu risau lagi kerana kemahiran untuk menguasai seni bela diri untuk mempertahankan diri daripada ancaman penjenayah boleh dipelajari oleh sesiapa sahaja.

Tak percaya? Anda boleh lihat sendiri, bagaimana anda boleh pelajarinya tanpa perlukan sesiapa pun menunjuk ajar pada anda.

Klik link berikut:-

Seni Rahsia Bela Diri

 

Belajar Matematik Cara Kacang | Belajar Matematik Online

Saturday, April 7th, 2012

Belajar Matematik Online

Mahu belajar matematik cara kacang?

Adakah anda tercorot dalam usaha untuk membuat kiraan dalam mata pelajaran matematik anda? Usah risau dengan kegusaran yang melanda diri anda tersebut. Jika anda risau masih merangkak rangkak untuk maju dalam mata pelajaran matematik, maka jawapannya adalah dengan membeli seguni kacang dan mula mengira dari sekarang… Memang kacang punyalah…

Kacang sangat ke? Sudah semestinya anda boleh belajar matematik cara kacang yang akan didedahkan kepada anda untuk menguasai kemahiran mata pelajaran matematik ini. Takkan nak biarkan minda anda berterusan tidak reti pasal matematik. Nak mengira pun masih terkial kial… Apatah lagi nak mencongak. Tul ke tidak?

Kacang atau tidak belajar matematik cara kacang ini akan dibuktikan dengan sesi pembelajaran secara online di laman web Online Tuisyen Matematik. Sungguh kacang dengan belajar matematik online ini. Takleh versi online anda boleh mendapatkannya dalam versi dvd. Jangan risau punyalah…

Tu dia cara mudah mengira matematik menggunakan online tuisyen pulak tu. Bertuah bebudak sekolah zaman sekarang. Boleh belajar dengan mudah matematik yang cukup kacang sekali. Kacang punya pasal matematik terus skor a dengan baik sekali.

“Teknik belajar matematik cara kacang (BMCK) menerapkan konsep ‘bawa guru balik ke rumah’ menggunakan teknik mudah difahami berbanding cara biasa yang sering kali cukup memeritkan untuk pelajar menyerap masuk ke dalam minda berkenaan mata pelajaran matematik. Konsep bawa guru balik…. dan bukan bawa aku pergi merata rata hilang entah ke mana… hehehehee.

Seringkali mata pelajaran matematik akan terpinggir dan ramai yang terpaksa berdepan dengan cabaran yang cukup sengit untuk mudah faham dan mengira dengan pantas. Cukup mencabar minda!

Satu pilihan yang boleh anda pilih adalah dengan klik Online Tuisyen Matematik. Aku mesti pilih punyalah….

Belajar Matematik Online

Adakah anda sedang menderita penyakit buasir?

Friday, April 6th, 2012

Panduan Merawat Buasir

Salam ceria moga anda sihat walafiat selalu hendaknya…

Bagaimana merawat buasir?

Bagaimana merawat buasir ketika mengandung?

Bagaimana merawat buasir secara tradisional?

Bagaimana merawat buasir berdarah?

Bagaimana rawatan buasir dilakukan? Bedah atau makan ubat ubatan sahaja?

Mencegah itu lebih baik dari membedah. Peringkat bedah buasir adalah peringkat kritikal yang akan anda tempuhi. Jangan biarkan ia berlaku tanpa rawatan pencegahan.

Anda tentu ingin mengetahui cara merawat buasir yang berkesan, bagaimana untuk merawat buasir ketika mengandung untuk ibu ibu hamil, bagaimana pula mahu merawat buasir secara tradisional dan bagaimana pula merawat buasir berdarah.

Cukup menggerunkan dan menyakitkan kepada pengidap buasir. Cukup menderita sekali jika anda tidak rawat buasir dengan segera. Sungguh tidak selesa. Derita weih…

Adakah anda tahu bahawa buasir antara salah satu penyakit yang cukup misteri?

Kenapa ianya misteri?

Kerana kita jarang mendengar orang mengadu pasal hal ehwal buasir ini. Kalau macam kencing manis, darah tinggi dan strok sudah biasa kita dengar bukan?

Jika kita mengidap buasir, kita seolah-olah menderita sendirian. Malah untuk berjumpa doktor sekalipun akan timbul perasaan malu dan segan. Jadi kita pendam sendirian ataupun kita hanya pergi ke farmasi untuk mendapatkan ubat buasir.

Tetapi anda tahu tak sebenarnya buasir boleh dirawat di rumah tanpa memerlukan bahan rawatan yang merumitkan.

Dengan menggunakan bahan-bahan semula jadi seperti minyak zaitun (olive oil) kita sendiri mampu merawatnya.

Selain daripada itu, rawatan seperti pengewapan ke atas buasir juga mampu melegakan masalah buasir yang kita alami.

Dan yang paling penting sekali adalah rawatan yang menyeluruh. Rawatan yang menyeluruh ini bertujuan untuk memastikan penyakit buasir yang sudah pulih tidak lagi terjadi kembali.

Ini penting ya kerana kebanyakkan pesakit buasir yang sudah sembuh akan cenderung terjadi kembali buasirnya jika tidak dilakukan rawatan yang menyeluruh.

Bagaimana untuk melakukan rawatan yang menyeluruh itu?

Mudah sahaja ya. Dalam ebook Panduan Merawat Buasir ia telah menerangkan segalanya. Langkah demi langkah telah didedahkan kepada para pembaca agar langkah pencegahan dapat dilakukan dengan sempurna.

Oleh itu jika anda mempunyai masalah buasir eloklah anda singgah ke laman web berikut;

Panduan merawat buasir

Baiklah, saya doakan masalah anda berkenaan buasir akan selesai dengan jayanya. Jangan biarkan ia bertambah teruk!

 

Pilihan lain untuk rawatan buasir —->>>

Kapsul Buasir Anda. Hidup Ceria Tanpa Buasir

Panduan Merawat Buasir

Penafian keras dan luahan rasa kecewa Aaron Aziz Mustafa

Wednesday, April 4th, 2012

Siapa dia Mat Haron Mustapha Mat Aziz Mustafa? Sila ambil perhatian yang serius dengan penafian dari pelakon popular tersebut…

KUALA LUMPUR: “Nama saya Aaron Aziz Mustafa, bukan Mat Haron Mustapha Mat Aziz Mustafa.

“Saya kecewa dengan tindakan individu tidak bertanggungjawab mereka-reka nama baru itu sebelum menyebarkannya di Internet,” kata pelakon, Aaron Aziz, 36 yang berang dengan ‘permainan’ individu yang menyiarkan keratan kad pengenalan ‘buatan sendiri’ didakwa miliknya di sebuah forum hiburan, semalam.

Kata Aaron, sejurus membuka laman hiburan itu, dia terkejut selepas mendapati tuduhan mengatakan nama sebenarnya ‘Mat Haron Mustapha Mat Aziz Mustafa’ dan dia difitnah menipu peminat dengan nama sebenarnya.

Wartawan Harian Metro yang turut melayari forum terbabit dan melihat kad pengenalan itu mendapati Aaron dikritik hebat di rangkaian laman sesawang terbabit sebelum namanya itu dipermainkan.

Menurut Aaron, perbuatan individu itu sangat dikesali kerana memperlekehkannya dan dia menegaskan nama sebenarnya Aaron Aziz Mustafa bukan seperti didakwa.

Aaron berkata, kad pengenalan tiruan itu turut disebarkan di beberapa laman sosial lain seperti facebook dan twitter sehingga mendapat perhatian ramai.

P/S : Habislah kalo kena saman tak pasal pasal kes ini macam….

Top Comment Challenge 2012

Sunday, April 1st, 2012

Macam mana dengan citer google dan menang rm100?

Sudah join ka?

Hari ini nak cerita pasal top comment challenge 2012. Kenapa dengan top comment nih? Apa hal cerita top comment? Penting sangat ke to comment nih? Top comment nih adalah sebahgian dari rewards kepada mana mana pembaca blog yang sedia ada membaca dan komen dalam blog secara bertalu talu sehingga lebamm nak komen.

Banyak jugak laa kena usahakan untuk komen. Apatah lagi komen dekat blog cyza.us yang popular dengan hadiah top comment dalam blog beliau.

Nak tahu siapa dia top comment yang menang kali ini? Sila jenguk blog cyza Top Comment untuk maklumat dan keterangan lebih lanjut.