Archive for March, 2012

Cara Nak Berniaga : CD Panduan Bisnes Cupcake

Sunday, March 25th, 2012

Panduan Bisnes Cupcake

Macam mana? Sudah hasilkan cupcake anda sendiri? Sedap? Sudah tentunya sedap punya…

Jika sudah sedap dan sedap tidak hanya sendiri rasa sedap atau syok sendiri buat cupcake sedap anda perlu luaskan pasaran dengan cd panduan bisnes cupcake dari rumah.

Yeah! Hanya bina bisnes cupcake anda dari rumah. Kenapa anda perlu mulakannya dari rumah? Sebabnya mudah sahaja. Anda tidak perlu sewa premis niaga untuk peringkat permulaan ini kecuali cupcake sedap kamu itu telah popular seluruh malaysia dan kamu mahu membuka cawangan di seluruh malaysia dengan jenama cupcake kamu yang tersendiri…

Sabar… jangan terburu buru dan rakus untuk mengaut keuntungan yang singkat. Mulakan dengan modal yang kecil dan secara berterusan perlahan lahan sedikit demi sedikit… dan yakinkan diri anda suatu hari nanti kamu akan memiliki bisnes cupcake dan jenama cupcake kesukaan orang ramai yang tersendiri…

Suka tak buat cupcake yang sedap? Di sini ada satu cd panduan bisnes cupcake yang boleh anda pelajari berkenaan selok belok sepak terajang bisnes cupcake dari rumah.

Yeah….! Klik sini untuk cd info panduan bisnes cupcake dari rumah. Sekian terima kasih.

Panduan Bisnes Cupcake

Seminar Facebook Marketing : Ayam kampung menyerang Facebook!?!?

Sunday, March 18th, 2012

Hehe, tak adalah sampai menyerang facebook.

Tapi sebenarnya, pernahkah anda ternampak iklan di Facebook mengenai perkhidmatan penghantaran ayam kampung terus ke rumah! Yammmm! Tentu sedap sekali… Oh!

Website ayam kampung ni akan di bagitau kejap lagi…. Sebelum tu nak bagitau sikit pasal citer ayam kampung nih…. Ayam kampung pun dah popular secara online daaaa….

Dari blog tokey ayam kampung ni, dalam masa 5hari sahaja (saya agak), dah ada lebih kurang 6 prospek pelanggan yang nampaknya macam nak BORONG ayam kampung besar-besaran!

Tapi sebelum tu saya nak kongsi 2 kesilapan besar yang membolehkan beliau dapat sekurang-kurangnya 5 kali ganda hasil yang didapati sekarang…. (walaupun hasil sekarang pun dah mengancam)

Kesilapan pertama – dari iklan facebook terus je ke blog.

Mengikut beratus-ratus ujikaji, testing dan eksperimen, kaedah ni sangat kurang  keberkesanannya berbanding dengan kaedah yang akan diajar dalam seminar facebook dan online marketing oleh rakan IM  saya En Faisal dan En Haszoor…. iaitu MESTI ada medium perantara di antara iklan dan blog/website.

Kesilapan kedua – tidak mengumpul database prospek. Nak kumpul prospek ni hanya ambil masa  60 saat seumur hidup saja (dengan menggunakan ‘software’ yang disediakan oleh seminar facebook dan online marketing).

Tokey ayam ni dah kerugian sekurang-kurangnya ratusan prospek baru ke perniagaannya (kerana tak laburkan 60 saat sahaja!….rugi!)

Okay….jom kita tengok blog tokey ayam ni.
Senang2 order la ayam ni…sama2 kita menjana ekonomi ummah.

Tunas Agro

PENTING: Jangan lupa baca dengan teliti kandungan seminar ini:

Seminar Facebook Online Marketing

Ikhlas,
abdfatah malik

p/s – kunci kejayaan di internet adalah kebolehan membina web jualan dengan cepat dan berkualiti – sebab kita selalu kena uji keberkesanannya. Dengan software yang akan dikongsi….dijamin akan cepat dan kualiti akan tip top!

Klik link ni utk tahu lanjut:

Seminar Facebook Online Marketing

Ebook Panduan Rahsia Email Yang Berlainan…? Kenapa?

Monday, March 5th, 2012

Kenapa ia berlainan…? Cer tengok apa kelainan yang telah beliau bawakan dalam isi kandungan ebook panduan rahsia email tersebut.


Kenapa anda perlu ada senarai email? Email yang lagu mana anda perlu kumpulkan? Penting sangatkah nak kumpul email nih?

Jika anda masih baru dalam bidang ini mugkin anda tidak tahu bagaimana untuk menguruskan senarai email anda. Bayangkan anda perlu menyediakan modal sekurang-kurangnya RM100 sebulan untuk 1000 list yang anda ada didalam system autoresponder.

“Setakat ini walaupun baru 3 bulan saya terlibat secara aktif dalam perniagaan internet pembayaran system autoresponder yang saya langgan adalah hasil daripada komisen yang saya dapat setiap bulan apabila menyertai beberapa pertandingan affiliate.  Rata-rata orang yang berjaya buat duit 4-5 angka sebulan adalah melalui senarai email list yang  mereka kumpul sejak sekian lama.”

Anda perlu tahu setiap email list yang dikumpul oleh usahawan-usahawan internet bermula dengan email list pertama, lima, sepuluh, seratus, seribu dan sepuluh ribu.

Mula mula sedikit lama lama jadi bukit bukit. Berkepuk masyuk dengan hanya menggunakan senarai email. Anda mahu mencubanya?

Info Perihal Rahsia Email List

Apa yang perlu anda tahu adalah mereka bukan mendapat seribu email list dalam masa 30 minit sahaja. Ia bukan perkara mudah sebagaimana yang anda sangkakan. Mereka melakukan dengan tekun dan sabar selama bertahun-tahun untuk mengumpul senarai email list sehingga mencecah 10,000. Tiada sikap tekun dan sabar dalam usaha kumpul list email anda akan kecundang…

Jika jumlah senarai email anda 10,000??

Jika anda mempunyai email list sebanyak itu hari ini (bukan segera) anda tidak perlu bersusah payah mengisi borang untuk mencari pekerjaan. Dengan jumlah seramai itu anda boleh buat duit semaksimum yang anda mahu. Tetapi bagaimana?

Jawapannya anda boleh perolehi dengan panduan kumpul email di sini : Info Perihal Rahsia Email List

Kisah Cinta Kura Kura

Sunday, March 4th, 2012

Cinta Kura Kura

 

Trailer Cinta Kura Kura

Cinta kura kura? Kenapa dengan cinta kura kura? Nampak sedikit kelakar jugak laa. Bercinta dengan kura kura kah? Mana mungkin bercinta dengan kura kura.

Itu dia penangan filem cinta romantik komedi cinta kura kura. Jom tengok filem cinta romantik ini. Oh! romantikkah cinta kura kura….?

Cinta Kura Kura