Archive for February, 2012

Oh! Tatakala Wang Gaji Habis Begitu Sahaja…

Tuesday, February 28th, 2012

Pernah berlaku kehabisan wang gaji setiap bulan? Atau ia boleh disifatkan sebagai pokai tengah bulan… Macam mana nak elak? Tidak lain dan tidak bukan dengan membuat simpanan sebanyak 10% paling minima. Simpan sebelum berbelanja itu lebih baik dari berbelanja tak hingat dunia kemudian baru teringat nak simpan. Nak simpan pun dah cukup cukup makan pulak… Minggu depan punya kelangsungan hidup macam mana?

Takkan nak pinjam dengan kawan pulak? Hutang bulan lepas pun belum lepas nak bayar… inikan pulak nak buat hutang baru. Memang masalah besar jadinya jika sudah terpokai setiap kali habis gaji tak hingat dunia…

Lagu mana anda boleh gunakan dan manfaatkan wang gaji untuk pelaburan masa depan? Pelaburan yang bagaimana?

Ini bukan cerita pelaburan yang entah apa apa disebabkan keinginan dan keterujaan untuk cepat kaya. Ia lebih kepada pelaburan belajar cara melabur yang efektif dengan emas dari rumah. Pakej pembelajaran yang perlu anda miliki untuk anda mengaut keuntungan anda dengan menggunakan duit gaji tanpa susah paya untuk pinjam sana sini diri anda jugak yang dapat mimpi ngeri…

Bagaimana cara nak study sendiri pasal pelaburan emas ini dan menggunakan wang gaji anda untuk memiliki simpanan emas milik anda sendiri?

Adakah anda ingin mempelajari rahsia-rahsia pelaburan emas dan teknik menggunakan sistem Ar Rahnu dalam kewangan peribadi anda? Jika anda takde wang yang cukup, tahukah anda ada caranya yang berkesan dan praktikal untuk anda membeli emas dengan duit gaji anda sahaja.

Ada satu panduan yang telah dicipta untuk membolehkan mereka yang agak ”tight budget bulanan” untuk membeli emas dengan konsisten.

Ia adalah salah satu teknik berkesan, mudah dan menjimatkan serta lumayan dalam pelaburan emas dan teknik pajakan Ar Rahnu yang telah digunapakai oleh sifu sifu emas di luar sana dan telah terbukti boleh dipraktikkan dengan jayanya.

Jangan main bedal aje mau pajak gadai dekat mana-mana pajakan Ar Rahnu. Layari laman sesawang berikut :

Pakej Pelaburan Emas

Oh! Apabila Seseorang Lelaki Itu Kecewa Dalam Cinta

Monday, February 27th, 2012

Cinta itu indah…

Cinta itu juga duka…

Itulah cinta kasih sayang…

Jangan rugikan diri dengan tamatkan riwayat hidup dek kerana cinta kasih dan sayang yang terlampau…

Cinta sakan kononnya…

Sekian terima kasih.

Oh! Apabila Wanita Itu Lari Ikut Kekasihnya

Saturday, February 25th, 2012

Usah lagi terkejut dengan penangan kemaruk cinta sakan. Mereka yang dilanda badai angau cinta sakan sedang asyik ingat engkau dan ingat aku… rindu engkau dan rindukan diriku… ingat ayang ingat abang…

Dunia cinta antara lelaki dan wanita penuh ranjau dan kisah suka duka. Lebih lebih lagi giler giler remaja. Macam macam cerita laa pasal cinta kasih sayang nih…

Tatkala wanita itu sudah siap sedia lari ikut kekasihnya menandakan dia sayangkan kekasihnya itu. Tatkala wanita itu mahu lari ikut kekasihnya dia sangat cintakan kekasihnya itu. Tatkala wanita itu sudah bersungguh sungguh sakan mahu lari ikut kekasihnya dia nak kahwin dengan kekasihnya.

Berapa ramai lagi yang mahu lari ikut kekasihnya lantaran dek kemaruk cintanya dengan kekasihnya itu… Tak kira laa lari ikut kekasih ke lombok ka? Lari ikut kekasih ke nepal ka? Lari ikut kekasih ke negara pakistan hehh ka? Pastu kahwin mereka bagaimana?

Itu sudah dikira sebagai lari dari rumah….

Tinggalkan keluarga yang tercinta yang tersayang. Nak kahwin dengan kekasih yang disayang … yang dicintai … yang dirindui selaluuuuuuuuuu…..

Itu belum lagi penangan cinta palsu facebook…

Hehh… ayat power baik apa mereka gunakan sehingga terperangkap dengan lamunan cinta tahap mendalam kasih sayang terhadap kekasihnya itu?

sekian terima kasih…

Cara Jahit Baju Kurung | Teknik Belajar Jahit Baju Kurung

Saturday, February 18th, 2012

Cara Jahit Baju Kurung

Di sini anda boleh belajar cara menjahit baju kurung dengan panduan langkah demi langkah yang praktikal dan mudah difahami. TAK PERLU SUSAH-SUSAH buang masa di ‘Google’ untuk mencari cara menjahit baju kurung lagi…Tak perlu bayar mahal-mahal untuk kelas menjahit…anda akan ditunjukkan bagaimana anda boleh mempelajari cara menjahit baju kurung dengan mudah, cepat dan praktikal… Dapatkan cara jahit baju kurung sekarang di sini :

Cara Jahit Baju Kurung

Belajar asas cara jahit baju kurung, mengambil ukuran, melukis pola, memotong kain, menjahit kain, menjahit poket baju, menjahit pinggang kain dan lain-lain. Semuanya ditunjukkan dengan illustrasi, gambar sebenar dan teks keterangan langkah demi langkah yang mudah difahami dan diikuti secara praktikal.

Jika anda sedang tercari-cari cara untuk MENAMBAH PENDAPATAN? Inilah penyelesaian yang REALISTIK. Belajar menjahit dan ambil upah menjahit baju orang lain. Mulakan dengan belajar cara menjahit baju kurung sendiri dulu. Kemudian ambil upah menjahit baju secara kecil-kecilan. Kemudian buka kedai jahit atau butik sendiri. Pastinya lumayan, kan?

Kalau ada kedai jahit sendiri dan ada pekerja sendiri…lagilah lumayan!!! SEGALANYA MUNGKIN! Inilah titik permulaan untuk mengubah hidup anda!! Sekarang, anda boleh mempelajari cara menjahit baju kurung dengan MUDAH, CEPAT dan PRAKTIKAL. Anda boleh terus menjahit baju kurung sekarang.

Klik info Cara Jahit Baju Kurung

Apa faedahnya belajar menjahit:

1) Mengurangkan kos membeli dan menempah baju.. (Hari Raya, kenduri, baju sekolah anak-anak, baju baru…)

2) Tambah pendapatan (ambil upah menjahit)

3) Mengisi masa lapang dengan hobi yang bermanfaat Dan banyak lagi…

Apa kelebihan panduan ini:

1) Senang difahami dan diikuti walaupun anda LANGSUNG TIADA ASAS DALAM JAHITAN.

2) Jaminan pulangan wang 100% dalam tempoh 30 hari jika tidak berpuas hati.

3) Tidak perlu menghadiri kelas menjahit, boleh belajar bila-bila masa.

4) Menjimatkan kos. Dan banyak lagi kelebihan lain…

JOM BELAJAR MENJAHIT BAJU KURUNG SEKARANG!! Dapatkan sekarang dan mahirkan diri anda dengan kemahiran baru ini!! Kemudian bina masa depan dengan kemahiran menjahit.

Mulakan dengan belajar cara menjahit baju kurung. Siapa tahu, andalah pemilik kedai jahit/ butik yang dapat menjana pendapatan lumayan dengan kemahiran yang amat mudah dipelajari ini. Jangan berlengah lagi. Dapatkan SEKARANG!! KLIK SEKARANG

Cara Jahit Baju Kurung

Itulah dia sedikit sebanyak info berkaitan dengan cara jahit baju kurung.

Anda seboleh-bolehnya akan dapat Tambah ilmu ==> Tambah kemahiran ==> Tambah pendapatan.

Ada kemahiran bermakna ada sedikit wang tambahan untuk sekeluarga…

Terima Kasih.

Perhatian : Ini adalah iklan promosi untuk mereka yang mahu dapatkan info berkaitan dengan cara jahit baju kurung sahaja… Sila hubungi pemilik ebook tersebut untuk keterangan lebih details..

Cara Jahit Baju Kurung

RM 12 Ribu Hanya Melalui Facebook? Adakah HyperFanPage Scam?

Thursday, February 16th, 2012

Buat Duit Dengan HyperFanPage

Bukan mudah nak buat duit online. Buat duit online sama aje cabaran dengan dunia perniagaan nasi lemak. Perlukan kekuatan dan ketahanan mental dan fizikal. Lebih lebih lagi semangat juang yang tinggi. Jika tidak usaha anda tinggal sekerat jalan. Macam cinta kasih sayang yang tinggal sekerat. Apa kes dengan nasi lemak? Nasi lemak online ka?

Salam sejahtera sahabat-sahabat pelawat setia blog abdfatah..

Sahabat online sekalian, saya mahu anda cuba jawab soalan ini..

Berapa kerapkah dalam sehari anda melayari facebook?

Berapa jamkah yang anda habiskan untuk melayari facebook?

Bila anda bermain facebook, apakah yang selalu anda lakukan?

Secara puratanya, kita akan melayari facebook sekurang-kurang 1 atau 2 kali sehari… 3 jam akan diperuntukkan untuk melayari facebook, dan kebiasaannya kita menggunakan facebook untuk mencari rakan, bersosial bersama rakan, berdating, chat dan bermain game…

Rupa-rupanya selama ini kita hanya menghabiskan waktu dengan perkara yang tak berfaedah… Ohh, betapa ruginya kita.. Sahabat, pernahkah kita terfikir nak jana pendapatan melalui facebook?

Eh boleh buat duit ke dengan platform facebook nih? Pernahkah anda terfikir untuk buat duit dengan facebook masa kini.

Dilembaran laman blog yang tidak seberapa ini saya nak bagitau  pada anda bahawa rakan saya Affendi Hussin baru sahaja mendedahkan rahsia sebenar beliau buat duit RM 12 ribu melalui facebook…

Klik sini untuk bukti jelas hyperfanpage bukan scam

Ianya adalah panduan lengkap dengan pelbagai teknik, tips, tricks dan strategi untuk buat duit dari facebook.. Bukan 1, bukan 5 bukan 10.. Tetapi 23 video yang sangat lengkap mengajar step-by-step cara nak buat duit di facebook… Kalau anda masih tak percaya, jom kita lihat sendiri apa yang beliau nak buktikan….

Sudah terbukti jelas hyperfanpage bukan scam

Ikhlas, abdfatah malik

Buat Duit Dengan HyperFanPage