0

Video Formula Close Sales

Posted by abdfatah on January 13, 2018 in cari duit online |

Saya salahkan tuan sebab tak ajar 1 cara close sale simple ini 3 tahun lepas! Sekarang 90% customer saya tak mengadu produk mahal.

Penipuan paling besar dalam masalah close sale ialah ingat orang tak beli sebab produk “mahal”.

Izin saya kongsikan kisah salah seorang pembeli Video Formula Close Sale. Namanya Tuan Azrey.

Masalah Azrey sebelum ini ialah pada close sale. Biasanya sehari, beliau dapat 20 prospek yang berminat untuk beli produk tetapi hanya mampu close-sale 1 atau 2 pelanggan saja sehari.

Bayangkan, daripada 20 nombor prospek yang beliau dapat. Hanya 2 orang sahaja yang berminat nak beli. Betapa letihnya masa dan tenaga yang Azrey keluarkan demi untuk “melayan” prospek tersebut.

Rasa sakit hati pun ada, geram macam nak baling hanset.

“Penat saja aku layan korang ini, macam berminat tapi bukan nak beli pun. Hampeh!”

Tuan Azrey hanya mampu bersabar sahaja dengan masalah ini, walaupun agak menyirap sebab walaupun dah layan mesej prospek tapi tak ramai orang yang nak membeli.

Untuk sedapkan hati beliau sendiri, beliau bagi alasan yang rasanya tak ramai orang beli sebab produk terlalu mahal.

Sedih sebab tengok stok produk hanya keluar sikit saja setiap hari.

.

Anda perlu tahu asas close sales ini.

Dalam dunia close sales, anda perlu menguasai asas dahulu. Antara asas close sale yang saya nak kongsikan ialah :

1)Berusaha tapis orang secepat mungkin dan hanya utamakan prospek yang lebih menunjukkan minat untuk membeli.

2) Cara yang terbaik ialah bertanya soalan yang betul. Dalam dunia sales, soalan ini dipanggil ‘power question’.

Contoh : Bagi produk tudung. Anda boleh bertanya soalan :

“Puan nak cari tudung untuk pakai minggu ini atau minggu depan ya?”

atau

“Puan nak cari tudung untuk pakai waktu majlis apa ya?”

Utamakan layan prospek yang nak dapatkan tudung dalam minggu ini berbanding prospek yang ingin dapatkan tudung pada minggu depan.

Ini sekadar contoh, terpulang kepada bisnes anda masing-masing.

.

Apa yang anda akan belajar dalam Video Formula Close Sales?

Dalam video ini, anda tak akan dapat skrip close sales kerana 1 skrip tak sesuai untuk semua produk.

Anda akan belajar cara hasilkan skrip close sale yang berpengaruh berdasarkan pengalaman kami menghasilkan lebih 1,000+ skrip close sales untuk staf.

.

Apa hasil ketara yang Tuan Azrey dapat lepas guna Video Formula Close Sale?

Closing rate naik dari 1 pelanggan kepada 3 hingga 5 pelanggan sehari (untuk jumlah prospek yang sama iaitu 20 prospek sehari)

Nak tahu apa “rahsianya”?

Rahsianya terletak pada 2 kunci ini.

1- Eksperimen soalan yang betul
2- Jenis soalan yang ditanya

Dua kunci ini benar-benar membantu beliau kenal pasti siapa prospek yang dia patut layan dulu.

Serta siapa yang patut dia tinggalkan dulu (sebab tak serius lagi nak beli hari ini).

.

Adakah anda pemilik bisnes yang ada masalah seperti Tuan Azrey dan nak belajar cara hasilkan skrip close sale dengan betul untuk bisnes anda?

klik sini untuk info lanjut :

Video Panduan Close Sales

(Visited 1 times, 1 visits today)

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copyright © 2007-2018 Abdfatah.com All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.