tempat menarik malaysia | cuti-cuti malaysia

cuti-cuti malaysia penang

cuti sekolah daaa…

Haha… Cuti sekolah dah bermula. Mana tempat menarik malaysia yang bakal anda kunjungi secara berkumpulan dengan kawan-kawan? Atau dengan pakej-pakej pelancongan yang menarik? Sudah pastinya yang lebih meriah adalah pelajar sekolah dengan membuat rombongan lawatan sambil belajar? Tak gitu?

Pakej bulan madu pun boleh juga anda selidik dan membuat tempahan awal mengikut bajet masing-masing atau bila-bila masa yang anda mahukan. Banyak tempat menarik malaysia yang boleh anda kunjungi sempena cuti-cuti malaysia 2007 ini. Jadi sediakan bajet perbelanjaan yang secukupnya untuk pakej percutian anda sekeluarga.

Lokasi tepi pantai sudah tentu adalah pilihan ramai orang. Tidak ketinggalan juga dengan lokasi jeram-jeram yang menghijau dan mendamaikan jiwa raga. Selain dari itu juga pilihan kepada lebih ramai  pengunjung adalah pulau peranginan yang popular seperti pakej ke pulau langkawi, pulau tioman atau pulau pangkor. Lebih banyak pilihan untuk anda kunjungi dengan melayari Cuti-cuti to Malaysia – Travel Guide to Malaysia.

Haha… Pilihlah pakej yang sesuai dengan bajet perbelanjaan USD 100 PERCUMA untuk anda sekeluarga bulan ini. Rancang dan lakukan yang terbaik untuk cuti-cuti malaysia anda untuk masa-masa yang akan datang. Tak kira masa cuti sekolah ataupun masa tak cuti atau dapat cuti kecemasan. Apa yang penting anda perlu rehatkan minda untuk seketika dan menyambung kembali tugasan anda seperti biasa selepas cuti-cuti malaysia anda selesai.

Sekiranya anda mempunyai peluang keemasan unutuk bercuti ke mana-mana lokasi percutian menarik sama ada pakej sendiri atau pakej tawaran hadiah percutian masa kini, anda boleh memilih lokasi percutian idaman untuk rehatkan minda. Pastikan pilihannya adalah tidak lain dan tidak bukan Sipadan Island of  Sabah.

Sekian terima kasih…

This entry was posted in rehat minda and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

51 comments on “tempat menarik malaysia | cuti-cuti malaysia

  1. KAdang-kadang nak pergi cuti pun kena congak2 dulu … sebab jemputan kahwin pun banyak

  2. :roll: saya stuju dengan kata-kata dari aswanhadzree.malah tak lama lagi nak buka sekolah.tentu banyal nak pakai duit nak berbelanja.nak raya haji lagi.kalau sekadar gaji bulan bersih rm350.00.macam mana nak melancong?

  3. kalo gitu dapatkan buku panduan “supaya poket tidak kosong lagi…” dah tentu anda akan dapat melancong dengan rasa gumbiranya…

  4. hamba allah on said:

    :idea: ape kate korang dok je umah tgk tv ag best

  5. wow,,dah lama tak komen kat blog bro ni,,
    kursus dan cuti2 di melaka,,,
    melaka mmg syok giler,,
    nice,,
    ramai plak org,,hotel semua full,,dan ada lah tgk org2 yg tidoo di restoran 24 jam,,,kesian,,
    so,,sapa2 blom pg melaka,,jom pg,,
    dan tak sangka plak,,dpt family angkat,,,
    yg best,,,mak engku yg berketurunan raja pahang dan dapat ayah Adam seorang pemuzik dan guru muzik,,,yuhu,,,raya aji kat melaka wooooo

  6. lepas nih kena buat entry terima kasih untuk semua mereka yang datang berkunjung…

    apohal pun terima kasih banyak2 kepada pembaca entry saya yang tak seberapa ini…

    ada kelapangan saya akan singgah laa bagi komen mana yang berkesempatan dan singah2 sekejap… hohooo…

  7. pakej telah terjual dengan banyaknya sebanyak 15 keping buat masa ini. eh eh eh… hanya 15 unit pakej telah terjual melalui website tajaan saya. dan menunggu lagi untuk mereka upgrade dari akaun B ke pakej pendaftaran akaun A.

    memang sukar namun tetap berbaloi walaupun dapat sedikit demi sedikit terkumpul. lama jugak menunggu pakej upgrade nih… tapi takper laa sabor aje laa. menda nih melibatkan kos dan pengeluaran keluar wang. perlukan bajet yang seimbang untuk cuti-cuti rehat minda malaysia…

    sekian terima kasih…

  8. asylina on said:

    hehehehe…first time buka laman web nih..syok juak….. :oops:

  9. we love malaysia soooooo much

  10. Wah…liburan ke pantai…Asyik tuuh! I want to be at Malaysia on my next vacation!

  11. kamiila on said:

    hey buat apa tu :?:

  12. cak,buat apa tu :cool: :mrgreen:

  13. ruby gurl1z on said:

    :razz: ader duit bleh r gi cuti..tp lg afdal gi umrah..

  14. delina cute on said:

    :roll: btul tu ruby,baik gi umrah lg bgus..dapat gok pahala

  15. ruby gurl1z on said:

    :razz: alhamdulillah kalu delina pun cam 2..baguih..baguih…

  16. macho boy on said:

    good luck

  17. nasya nasyazreen on said:

    :razz: saya nak pergi kolompor…!!!!

  18. zamzuri b. hazim on said:

    hiiiii…………….

  19. ahahaa… cuti ke? nak dapatkan pakej percutian ke? bleh dapatkannya di sini… pilihannya terletak kepada bajet anda sendiri…

    pakej bulan madu ke? percutian bersama keluarga ke? lawatan sambil belajar ke…? cuti pilihan raya ke…?

    http://abdfatah.com/cutimalaysia.php

  20. meh kita pi cari tempat percutian yang menarik. … jenguk dan dapatkan pakej pilihan anda… jimatkan bajet anda dengan percutian yang berbaloi dengan bajet anda… anda jimat anda untung…

  21. assalamualaikum…. : :eek:

  22. eiyda on said:

    herm,nk tanye la.da x sesape yang taw tempat menarik di semenanjung malaysia? atau pun area pantai timur ke? sekolah eiyda akan buat lawatan, so sesape sila la beri cadangan tentang tempat-tempat yang menarik di malaysia k :grin:

  23. boleh try buat research dalam google tu… banyak lokasi menarik yang boleh dicari… dengan pakej2 yang menarik… website pun ada juga … sila laa googlekannya…

  24. dayang on said:

    nak cari tmpat menarik utk bercuti mang sush…. :???: cm na ya … :???:

  25. cuti2 malaysia 2008 plak la ek.. mana pakej menarik yg ade skrg ni.. plan nak g KK by next month.. semoga tiada halangan..

  26. Monaliza Chek Rus on said:

    :smile:

  27. assalamualaikum

    tak ada petunjuk jln nak ke tempat tu…… :twisted:

  28. kalo takde budget, ape kate melancong ke stesen minyak..pastu mintak segelen besar untuk cenderahati.. sapa berjaya mintak tu, beritahu ye..aku naj join skali :lol:

  29. Sha lia on said:

    :cry: saya nak sangat pegi makan angin kat pulau-pulau atau pantai yang cantik. Tapi selalunya budget tak cukup untuk saya bercuti. macam mana??

  30. chocolate on said:

    olla…. :grin:

  31. :grin: haiii……ngah peninh neh ada duit byk2 xtao nk g melancong kt ne huhuuuu :roll: ada cadangan x tmpt2 best kt area malaysia ….. :???: tolong lorrrr geng….

  32. :wink: hei guys bestnyaaaa open laman ini

  33. :roll: emmmmmmmmmmmm kalau d apat tahu tentang apa-apa percutian hantar kat mail iiiiiiiii

  34. best jugak laman web nie…

  35. kekadang cuti ni bleh freshkan minda bg yg keje kuat.tp bukan tuk yg duk umah lepak n makan todo je…xcaya keje kuat xbrenti sebulan bl bleh relax…fuhh Tuhan je tahu :shock: nyeeerrrr…. :wink:

  36. cactus on said:

    weh..g kelate laa..leh shopping gilerr..lbh2 lg kat rantau pnjg n pngkln kubor..rambang mata lorr..

  37. Hi, baru jumpa website yg popular dan menarik hari ini. :)
    Bila sampai cuti sekolah, ramai orang suka pergi ke tempat Nilai 3 shopping di Nilai, Negeri Sembilan. Terutamanya, hari Sabtu dan Ahad. Tempatnya luas dan betul betul boleh habiskan duit. di sini ada sedikit infor tentang tempat ini.

    Nilai 3 Pasar borong
    Kedai di Nilai 3
    Kedai di Textile walk – Nilai 3
    Map ke Nilai 3 drpd Nilai tol gate
    Map ke Nilai 3 drpd Mahkota tol gate

    Harap maklum
    Enjoy~

  38. butterfly on said:

    :oops: huhuhu tempat bende ni …..apekehe ramai orang cam kongsi rahsia je…

  39. fara on said:

    bole tak bagi tau dekat saya tempat mana paling best kalau nak bercuti?

  40. fara on said:

    :oops: dah tak tahu dah nak cari kat mana nak g bercuti

  41. boy92 on said:

    that is great holiday!!!!!………….i like itssss…tpi syer x pergi sna,,,,,,,,,,

  42. nuRul@jokey94 on said:

    haiii sumee…sy tgah bosan la mne nakk perg haa :neutral: :neutral: :neutral:

  43. budak scolah on said:

    Pantai timur dah khatam…ad spe2 bley bg cdgn tmpt2 menarik kat sblh utara or selatan..???? hu3… :lol:

  44. Xtau nk bercuti kat mana-mana g.. :roll:

  45. sayer nie nak g cuti..
    tapi planing tepat xder lagi..
    tlg arrrrrrr.. kenen2 kan tempat..

  46. encem boy on said:

    :twisted: ac ik ko itam . . klau xde dwit xyah lorhh nk mggedik g mlncong . . . . .

  47. choclate gulz on said:

    utk mklmt anda sume . . bjk2 larhh brblnje klau xde dwit pmjm kt bank yg brdktn . . kalau dah tau xda duit pg la melancong kat jamban yang berdekatan dgn umah korang sume . . .

  48. KOKO on said:

    Wow . .
    UPSR dha nak dekat . .gementar plak bha
    nak pikir psl raya gi . ish .buat pening kple jax . .hey . .
    klu nk brjaya mesti pki duit utk melancong . .
    bak kata peribahasa JAUH BERJALAN LUAS PENGALAMAN hhe . .
    nk msk unv tapi pa leh buat mmg tak ckp duit nk pegi nljr kat luar
    negara . .hhe . .
    sabar jax . .

  49. kiut bebe on said:

    Sme lah nasib kite ko .
    sye pun tk ckp duit
    tpi pa ku kesah
    study bagus2 je lah
    ye . .hhe

  50. ;-) salam ramadhan buat semua…sy bercdg nk bw family k langkawi ada sapa2 leh bg cdngan x hotel k tempat yg btol2 menarik 1st time nie…k tq :???:

  51. haifaa zira on said:

    salam ramadhan untuk semua…bg yang spm jangan raya sgt..exam da dkt…huhuhuhu http://abdfatah.com/blog/wp-includes/images/smilies/icon_lol.gif

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

3,299 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>