Skor A menjadi idaman pelajar | Skor A online

Saya mahu skor A!

“Mak nak kamu dapatkan semuanya skor A!”

“Ayah mahu kamu dapatkan skor A!”

“Kamu perlu belajar rajin-rajin. Tak boleh main-main. hanya beberapa jam sahaja untuk skor A. Itupun tak boleh?”

“Semua orang bercakap pasal skor A dalam apa jua pelajaran. Tak ada A tak boleh hidup ke? Merana hidup agaknya kalu tak ada A?”

“Saya apa peduli tak dapat A! Saya dapat F untuk matematik, kebetulan dengan nama saya ada huruf F.. Namun demikian lebih baik saya jadikan ia sebagai Fantastik F…? Apo macam??”

Saya mahukan pendidikan percuma di sekolah!

Bagaimana nanti jika tiada peperiksaan PMR, SPM, STPM? Tak ada peperitsaan maka tiadalah skor A!

“Belanjawan 2008 yang dibentangkan memperincikan berkaitan penghapusan yuran peperiksaan sekolah dan pemberian pinjaman buku teks untuk semua pelajar. Jelas sekali, Belanjawan kali ini ingin mengurangkan bebanan yang ditanggung oleh ibubapa pada setiap kali sesi persekolahan dibuka.

Namun diharap keselesaan para pelajar diutamakan juga, jangan pula ada yang mendapat buku teks yang tercerai kulitnya, koyak dan juga buruk keadaannya yang boleh menjatuhkan minat pelajar kepada pelajaran.

Di pagi hari semalam, ada diperkatakan bahawa baju seragam sekolah juga hendak ditukar kepada corak baru agar menunjukkan perubahan mutu pendidikan negara. Kita perlulah menghentikan pemikiran bahawa persekolahan pada masa kini adalah sama dengan masa kita dahulu.

Pada zaman teknologi maklumat ini, para pelajar perlulah didedahkan kepada penggunaan ICT seawal yang mungkin. Menidakkan kepentingan ICT kepada mereka adalah bukan langkah yang bijak. Kita asyik berprasangka bahawa ICT boleh membawa kepada pengaruh yang tidak sihat kepada para pelajar.

Score A Programme boleh menjadi jalan pembukaan kepada para pelajar untuk mendekatkan diri kepada dunia ICT. Bukan sahaja mereka “celik komputer” tetapi juga boleh memajukan mereka supaya berjaya juga di dalam bidang pendidikan.

Dapatkan maklumat lanjut mengenai Score A Programme dan dapatkan maklumat juga bagaimana Score A Programme boleh membekalkan belanjawan anak anda di universiti kelak.” Layarilah

Klik untuk ke laman skor A program masa kini.

———————————-

This entry was posted in pendidikan masa depan and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

36 comments on “Skor A menjadi idaman pelajar | Skor A online

  1. aku dulu pon mak suruh belajar unt skor A…tp cam ko jg ler…math spm aku dpt 9…

    kat U pon sama, first aku dpt F, amik kalu ke2 aku dpt D..gred D pon jadilah…aku graduate dgn 2 gred D disbbkan math….

    Unt bebudak muda yg baca blog ko nih-diharap ble buat lg yg tebaik sbb ada program cam skor A tuh.

  2. yeaa jangan jadikan skor 9 sebagai penghalang untuk maju dalam pelajaran. namun saya punya math tetap 9 tanpa sebarangan ulangan selepas itu. ia tetap menjadi sejarah…

    jangan tak tahu… zaman saya pekse tersebut ada juga yang mintak bantuan penjaga dewan periksa mana2 yang takleh jawab. ngeh4…

  3. Ehm. Aku ada minat nak join skor A punye website dulu. Tapi skrg tak berminat. Aku dah habis belajar. So, tak ada apa nak skor dah. Skor RM je sekarang.. :mrgreen:

  4. Err, aku tak setuju yg nih:

    …. ada diperkatakan bahawa baju seragam sekolah juga hendak ditukar kepada corak baru agar menunjukkan perubahan mutu pendidikan negara. Kita perlulah menghentikan pemikiran bahawa persekolahan pada masa kini adalah sama dengan masa kita dahulu.

    Sebab2:

    1- Betul ker mutu pendidikan kita dah meningkat? jumlah mereka2 yg dapat A tak melambangkan peningkatan mutu pendidikan, tapi kebijaksanaan menteri2 menggodek2 “bell curve” statistik keputusan peperiksaan utama.

    2- Perubahan baju seragam akan menaikkan kos pembelajaran. Apa guna yuran dihapuskan (RM9 jer pon) kalau harga baju sekolah naik. Dan aku pasti jika baju seragam baru diperkenalkan, ia akan dimonopoli oleh pembuat2 baju PLKN. Duit lagi untuk mereka.

    3- Mutu pendidikan sekarang mmg tak macam dulu. Dulu takder budak2 wat klip 3gp *tuuut*. Takde juga mat rempit di jalanan dan juga takder isu pukul2 yg membawa ke court. Pendidikan kita x berubah sejajar dengan perkembangan psikologi remaja hari ini. WTF!

    2 kupang dari aku.

    ps: Vote me for da new Education minister! Cas. ;)

  5. yeaaa… ada pro dan kontrasnya di situ. kenapa mesti kena tukar baju kaler lain? dah macam2 kaler baju yang ada bermula dari zaman tadika dn juga dari zaman ke universiti…

    kalo ada universiti mengenakan syarat baju seragam untuk unversitinya, bagaimana yer?

  6. “Kita perlulah menghentikan pemikiran bahawa persekolahan pada masa kini adalah sama dengan masa kita dahulu.”

    pendidikan sekarang memang tak sama sekiranya dah melibatkan kematian di asrama dan juga lain2 kegiatan yang tidak begitu menyenangkan mana2 pihak.

    isu program susu sekolah yang bermasalah.

    isu keracunan yang disebabkan oleh kantin sekolah…

    tak habis di situ ditambah lagi kes melibatkan guru bermasalah dengan pelajar dan pelajar bermusuh dengan guru…

    memang menarik pendidikan sekarang.

  7. ILYANI on said:

    ayah saya selau bekata”along belajar abah tak boleh nak tolong dalam upsr”saya dah tak tau nak buat macam mana saya belajar tapi selalu gagal :idea:

  8. nasha on said:

    :razz: best

  9. ROHANI MAT YAZID on said:

    :?: :shock: dengar cara dapat duit paling mudah untuk belajar

  10. sarah on said:

    ada sesiapa tahu website tentang pelajaran 4 standard 4 :?: :?: :?: :roll:

  11. muhammad najib b. kamaruzaman on said:

    :mrgreen: betul ke?

  12. arina qisstina on said:

    saye kalau boleh nk dapat A la……mak saya selalu kate belajar rajin2…. nnt snang bila kite dah bsar…………..

  13. norlaila on said:

    saya ada 2 anak yang masih belajar 1 lelaki 1 perempuan, lelaki tktan 1 perempuan darjah 5 bagai mana untuk saya dapatkan skor A utk anak2 saya…?

  14. Emmm..aq nk msok laaa..

    ;-)

  15. mmm…akan datang aku akan macok scor A nie….
    aku dah try…memang besz….
    ade small note n padat sumenye….tak yah bukak buku…
    sume maklumat dari buku teks….
    taon nie aku pmr..
    chayook2… :grin:

  16. Hendak berjaya, kita hendaklah sentiasa optimis dlm apa jua bidang, kalau melibatkan pelajaran…..mula-mula sekali kena tanamkan rasa minat ngan sesuatu subjek tu. Kalau dah ada minat, buat apa pun berjaya…..gud luck semua dlm upsr, pmr, spm, stpm dan semua jenis peperiksaan di dunia ini…..belum ujian di akhirat tu.

  17. mak dan ayah saya selalu harap kan saya mendapat A dalam UPSR . saya pun terfikir macam mana ingin mendapat 5 A dalam UPSR. saya yakin bahawa saya akan belajar dengan sungguh-sungguh dan mencapai impian mak dan ayah saya. satu sekolah saya membuat logo untuk kami mendapat ya itu, PRODIGY, YAKIN BOLEH 5A DALAM UPSR.

  18. emm……belajar memang la susah bagi saya> :sad: sbb saya ni sk sukan :?: :?: saya aktif saja dalam bidang sukan….tapi saya dapat 5aaaaa tau…. :o :lol: :lol:

  19. hai kawan kawan!!!dulu abang zack pun guna juga skor a ni…. :lol: abang zack dapat 5a dalam upsr tahun lepas….abang zack harap adik-adik pun boleh jadi mcm abang zack juga ye :oops: MARI LAH KITA MENJAYAKAN SKOR A… ;-)

  20. mcm-mcm cara manusia nak mengejar kemewahan. Skang ni guna market budak-budak sekolah pulak. Wah, lepas ni, blh la smua dpt 5A, 8A, 10A. Budak2 ni nanti bila dh masuk uni amik course engineering, medic, law, account etc, mesti ada skill baca buku, rajin mengkaji dan membaca.
    Dah takde dah klik2 kat komputer mcm program skor A ni. Last2, back to basic gak, iaitu menelaah sendiri. Menelaah-lah dari kecil. Fikir-fikirkan.

  21. jangan berlengah lagi… jom reramai skor a dan skor RM…

  22. Pingback: AbdFatah.com » Hang Tuah Gagal SPM?

  23. cicely samuel... on said:

    sa lemah dlam mathematics….sa hrap sa dpat tingkatkan lgi keputusan sa…. :razz: :razz:

  24. cicely samuel... on said:

    subjek sains juga ssah….siapa yg mo tlong sa??
    ssah btul…
    :roll: :roll:

  25. DINAKARAN A\L MUNISAMY on said:

    macam mana saya join dalam skor a dan macam mana saya beli buku skor a spm? :sad: ??

  26. dewi pis.................. on said:

    saya akan capai skor A dan gembira akan ibu baoa saya saya capai cita-cita dan skor A :razz: ready

  27. dewi pis.................. on said:

    ye berjaya

  28. SASHIMITHA on said:

    ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) gooooooooooooooooooooooooood luckyyyyyyyy

  29. ahmad syahmi on said:

    :lol: saya harap dapat 5at

  30. saya rasa pembelajaran sangat untuk budak2 :lol:

  31. saya rasa pembelajaran ini sangat bagus untuk budak2 :lol:

  32. saya rasa pembelajaran ini sangat bagus ;-) :| :smile: :shock: :roll: :razz: :o :mrgreen: :idea: :grin: :cool: :???: untuk budak2 :lol:

  33. eishal on said:

    :oops: saya suka belajar HA….Betul,Betul,Betul :idea:

  34. athirah on said:

    saya rasa KiTA semuA peRLU belajAR………….. :razz: :o :mrgreen: ;-)

  35. shamsulkhan on said:

    salam semua..
    saya adalah distributor skor a…
    kalau ade yang berminat untuk melanggan skor a ni…
    bolehlah hubungi/sms saya di talian 0148098814…
    untuk sms bolehlah hantarkan nama dan umur ke 0148098814.

  36. sekiranya berminat dlm skor a blh mnghubungi di no 0134405629 (n.sembilan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

3,482 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>