36

Skor A menjadi idaman pelajar | Skor A online

Posted by abdfatah on September 9, 2007 in pendidikan masa depan |

Saya mahu skor A!

“Mak nak kamu dapatkan semuanya skor A!”

“Ayah mahu kamu dapatkan skor A!”

“Kamu perlu belajar rajin-rajin. Tak boleh main-main. hanya beberapa jam sahaja untuk skor A. Itupun tak boleh?”

“Semua orang bercakap pasal skor A dalam apa jua pelajaran. Tak ada A tak boleh hidup ke? Merana hidup agaknya kalu tak ada A?”

“Saya apa peduli tak dapat A! Saya dapat F untuk matematik, kebetulan dengan nama saya ada huruf F.. Namun demikian lebih baik saya jadikan ia sebagai Fantastik F…? Apo macam??”

Saya mahukan pendidikan percuma di sekolah!

Bagaimana nanti jika tiada peperiksaan PMR, SPM, STPM? Tak ada peperitsaan maka tiadalah skor A!

“Belanjawan 2008 yang dibentangkan memperincikan berkaitan penghapusan yuran peperiksaan sekolah dan pemberian pinjaman buku teks untuk semua pelajar. Jelas sekali, Belanjawan kali ini ingin mengurangkan bebanan yang ditanggung oleh ibubapa pada setiap kali sesi persekolahan dibuka.

Namun diharap keselesaan para pelajar diutamakan juga, jangan pula ada yang mendapat buku teks yang tercerai kulitnya, koyak dan juga buruk keadaannya yang boleh menjatuhkan minat pelajar kepada pelajaran.

Di pagi hari semalam, ada diperkatakan bahawa baju seragam sekolah juga hendak ditukar kepada corak baru agar menunjukkan perubahan mutu pendidikan negara. Kita perlulah menghentikan pemikiran bahawa persekolahan pada masa kini adalah sama dengan masa kita dahulu.

Pada zaman teknologi maklumat ini, para pelajar perlulah didedahkan kepada penggunaan ICT seawal yang mungkin. Menidakkan kepentingan ICT kepada mereka adalah bukan langkah yang bijak. Kita asyik berprasangka bahawa ICT boleh membawa kepada pengaruh yang tidak sihat kepada para pelajar.

Score A Programme boleh menjadi jalan pembukaan kepada para pelajar untuk mendekatkan diri kepada dunia ICT. Bukan sahaja mereka “celik komputer” tetapi juga boleh memajukan mereka supaya berjaya juga di dalam bidang pendidikan.

Dapatkan maklumat lanjut mengenai Score A Programme dan dapatkan maklumat juga bagaimana Score A Programme boleh membekalkan belanjawan anak anda di universiti kelak.” Layarilah

Klik untuk ke laman skor A program masa kini.

———————————-

(Visited 24 times, 1 visits today)

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Copyright © 2007-2018 Abdfatah.com All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.