0

Seminar Facebook Marketing : Ayam kampung menyerang Facebook!?!?

Posted by abdfatah on March 18, 2012 in bina perniagaan |

Hehe, tak adalah sampai menyerang facebook.

Tapi sebenarnya, pernahkah anda ternampak iklan di Facebook mengenai perkhidmatan penghantaran ayam kampung terus ke rumah! Yammmm! Tentu sedap sekali… Oh!

Website ayam kampung ni akan di bagitau kejap lagi…. Sebelum tu nak bagitau sikit pasal citer ayam kampung nih…. Ayam kampung pun dah popular secara online daaaa….

Dari blog tokey ayam kampung ni, dalam masa 5hari sahaja (saya agak), dah ada lebih kurang 6 prospek pelanggan yang nampaknya macam nak BORONG ayam kampung besar-besaran!

Tapi sebelum tu saya nak kongsi 2 kesilapan besar yang membolehkan beliau dapat sekurang-kurangnya 5 kali ganda hasil yang didapati sekarang…. (walaupun hasil sekarang pun dah mengancam)

Kesilapan pertama – dari iklan facebook terus je ke blog.

Mengikut beratus-ratus ujikaji, testing dan eksperimen, kaedah ni sangat kurang  keberkesanannya berbanding dengan kaedah yang akan diajar dalam seminar facebook dan online marketing oleh rakan IM  saya En Faisal dan En Haszoor…. iaitu MESTI ada medium perantara di antara iklan dan blog/website.

Kesilapan kedua – tidak mengumpul database prospek. Nak kumpul prospek ni hanya ambil masa  60 saat seumur hidup saja (dengan menggunakan ‘software’ yang disediakan oleh seminar facebook dan online marketing).

Tokey ayam ni dah kerugian sekurang-kurangnya ratusan prospek baru ke perniagaannya (kerana tak laburkan 60 saat sahaja!….rugi!)

Okay….jom kita tengok blog tokey ayam ni.
Senang2 order la ayam ni…sama2 kita menjana ekonomi ummah.

Tunas Agro

PENTING: Jangan lupa baca dengan teliti kandungan seminar ini:

Seminar Facebook Online Marketing

Ikhlas,
abdfatah malik

p/s – kunci kejayaan di internet adalah kebolehan membina web jualan dengan cepat dan berkualiti – sebab kita selalu kena uji keberkesanannya. Dengan software yang akan dikongsi….dijamin akan cepat dan kualiti akan tip top!

Klik link ni utk tahu lanjut:

Seminar Facebook Online Marketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

6,264 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2007-2014 Abdfatah.com All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.