pelaburan dalam perniagaan penternakan lembu

assalamualaikum…

apa kabau semua? bagaimana dengan perniagaan anda hari ini? ada untung atau ada rugi? biasalah itu nama bisness ada untung dan ada ruginya… itulah yang dinamakan sebagai cabaran dalam perniagaan.

anda memiliki ternakan yang bernama kambing atau lembu di rumah anda? bukan dalam rumah daaa… memelihara lembu sebagai sumber pendapatan sambilan anda?

dulu ada citer pasal pelaburan dalam perniagaan kambing. citer blog pasal kambing pun jadi jugak laa. boleh buat duit dengan lebih laju lagi pada musim-musim tertentu untuk jangka panjang dan jangka pendek. jangka panjangnya untuk memperolehi pendapatan secara maksima dan tetap. manakala untuk jangka pendek pula dengan membuat pelaburan dalam musim-musim tertentu yang ada permintaan untuk kambing atau lembu.

cerita pasal kambing.

maka di sini saya nak ceriterakan berkenaan bisness pelaburan dalam perniagaan menglembu ini yang boleh menghasilkan pendapatan yang berbaloi dengan modal yang berpatutan. anda boleh menjenguk website berikut untuk mendapatkan maklumat lanjut yang berkaitan.

saya dapat tahu berkenaan perniagaan ini melalui kawan saya semasa nak buat pembaharuan lesen perniagaan saya yang dah lama terbengkalai sejak 5 tahun yang lalu semenjak tahun 2004 semasa mymode sms tengah hangat meningkat naik di kelantan tak lama dulu. hahahahaa… apo kabau geng mymode sms?

okeh laa kepada sesiapa yang berminat untuk mendapatkan info yang berkaitan dengan secara suka rela dan senang hatinya dapat menjenguk website berkenaan untuk mengetahui apa-apa yang berkaitan dengan syarikat terbabit.

buat masa nih saya belum lagi terlibat secara langsung dalam perniagaan lembu tersebut dengan penuh minatnya. mungkin bukan sekadar mungkin dan ia boleh dipertimbangkan untuk jangka panjang dan juga sebagai tambahan pendapatan secara sambilan.

lain kali laa saya ceritakan perkembangan bisness lembu nih. kalo dah join dengan penuh jayanya. atau ada sesiapa yang dah join venture dengan syarikat terbabit?

layari website farmfresh tersebut

sekian terima kasih.

opss mohon izin hambik banner tersebut kpd tuan punya website. kehkehkehkeh…

klik di sini untuk info selanjutnya.

aiphp_farmfresh.gif

mahu meningkatkan pendapatan dengan blog?

This entry was posted in agrotek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

14 comments on “pelaburan dalam perniagaan penternakan lembu

  1. kau nak jadi tokeh lembu ke fatah? kalau macam tu baguslah, berniaga memang menguntungkan :smile:

  2. bizmalaya on said:

    buat ler apa-apa pun asalkan rezeki itu halal

  3. hahaha… dapat pulangan bulanan laa dengan perniagaan tersebut. belum berminat lagi nak buat investment… tunggu penerangan dari kawan saya tu dulu baru bleh tengok hasilnya nanti…

  4. Perniagaan lembu bisa jadi alternatif bisnis yang menarik tuh…Thanks buat infonya.

  5. semoga berjaya ya

  6. hoho..aku memang berminat. hehe.. :mrgreen:

  7. pertanian adalah pertanian! begitu juga dgn penternakan..dulu saya pernh try bela itik telur..agak memberangsangkn juga hasilnya.. telur masin rm0.50 sebijik! hehe

  8. abdfatah on said:

    telur masin 50sen untuk bulan ramadhan memang mendapat sambutan yang menggalakkan… apo pun pertanian tetap dengan caranya yang tersendiri … nama lagi perniagaan dalam pertanian…

  9. Aku dah tersalah kasi portfolia pada ko agaknya.
    http://sebolku.blogspot.com/2008/03/draf-kabinet-bayangan-beras-padu.html

    nak ubah bagitau ye…

  10. Sdra Fatah,

    Kalau tak keberatan, boleh tak sdra beritahu berapakah caj yang dikenakan untuk memperbaharui semula lesen perniagaan yang dah expire 4, 5 tahun?

    Lesen saya pun dah expired juga :oops:

    Terima kasih.

  11. kalo tak silap saya ia lupus secara otomatik kalu kita tak bayar dan tidak berniaga… kalo berniaga dan tak bayar kena tanggungjawab laa…

    semasa saya nak gi sambung lesen hari tu katanya dah takleh guna lagi selepas 5 tahun. so saya daftar atas nama sendiri sebb tak mahu guna lagi atas nama enterprise tu…

    bleh layari website suruhanjaya pendaftaran perniagaan kalo nak tahu lebih lanjut… daftar online pun okeh jugak sekarang…

  12. madked83 on said:

    aku dh join FarmFresh;min 1k;start 1/4/08 min pelaburan kna 3k;regards;sesiapa yg nk join blhla kiranya contact aku;konsp mudharabah;untung syariah 10%-12% sebulan selama 3 thn;info lanjut pls do not hesitate to call me immediately;Thank You Guys

  13. madked83 on said:

    alamak lupa nk bagi no aku

    019-6687341

    thank you bro bg aku ruang untul kongsi sahaja

  14. madked83 on said:

    konsep dia sama mcm d-xchange cuma…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

2,168 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>