Belajar Pasang Komputer | Cara Format Komputer

Assalamualaikum…

Anda tahu format komputer? Tahu pasang sendiri komputer?

Tak tahu? Kenapa tak tahu? Inilah masanya untuk anda belajar format komputer atau pasang sendiri komputer anda.

Betapa hari ini anda akan berdepan dengan teknologi yang sentiasa berubah saban waktu. Tidak ketinggalan juga perkara yang berkaitan dengan komputer. Ada yang masih belum mengenali apa itu komputer dan ada juga yang tidak ambil kisah apa itu komputer.

Tidak kisahlah jika anda tahu atau tidak. Apa yang penting adalah anda perlu ambil tahu berkenaan teknologi yang bernama komputer tersebut. Sekurang-kurangnya anda dapat membezakan antara komputer dan menda yang bernama televisyen….

Dan sekiranya anda ingin mengikuti perkembangan berkaitan dengan komputer dan pelbagai info yang berkaitan anda boleh menjenguk blog yang membicarakan berkenaan perkomuteran tersebut di sini lebih-lebih berkaitan dengan internet…

Sebelum itu anda boleh juga mendapatkan info bagaimana untuk format komputer anda dengan lebih mudah. Takkan nak guna komputer sahaja tanpa mengetahui cara untuk format komputer anda sendiri. Memang rugi sakan jika sekiranya anda hanya tahu berkenaan komputer namun anda terkulat-kulat sehingga berkilat bagaimana nak format komputer anda sendiri. Maka jawapannya dah tentunya ke kedai komputer laa jalan penyelesaiannya…

Dah kena format akan komputer anda tersebut apa lagi yang anda perlu lakukan kepada komputer anda tersebut? Sudah semestinya kena buat? Bagaimana mahu berjimat tanpa perlu mengupah orang lain? Ada jalan penyelesaiannya? Sudah pastinya dan sudah tentunya tawaran paling gempak masa kini untuk dijadikan panduan untuk….

Jimatkan ratusan ringgit dengan memasang

sendiri Perkakasan Komputer , Windows XP & Microsoft Office ke dalam PC anda..!

Tidak perlu lagi mengupah orang lain..!

sekian terima kasih…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
This entry was posted in belajar teknikal komputer and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

20 Responses to Belajar Pasang Komputer | Cara Format Komputer

  1. deennasour says:

    hehe,,tak per,,kite ada kwn tolong,,
    kang belanja makan jerk,,hehe :D

  2. Aizat says:

    RM30 yer. Bagus lah untuk mereka yang berminat nak belajar pasang dan format komputer sendiri. Panduan lengkap. Aku belajar dengan kawan2 je.

  3. kalau tak guna MS windows dan MS Office, dah boleh jimat lebih dari seribu ringgit.

  4. azwan says:

    nak jimat lagi, pastikan member baik kau bekerja sebagai technical support :)

    btw, kau kena tag. sila rujuk blog aku hari sabtu mlm ahad nanti

  5. adila says:

    satu keindahan dan takdir yang baik untuk saya…walaupun tak berapa tau dan tak nak berapa tau pasal teknikal ni…Allah anugerahkan husband yang tau :)
    hehe, kalau saya terlebih tau pulak, nanti susahla nak bermanja nak minta tolong repair mana yang sesat tu…tu sebab tak nak amik tau sangat…
    Tapi sebenarnya…tu perangai tak elok…anda dilarang meniru sifat ini :(

  6. hafiza says:

    eOneNet sedang menganjurkan pertandingan Blog Pemasaran Internet dan anda hanya perlu mengundi daripada 10 artikel di blog pemasaran kami. Undian di buka kepada ahli-ahli eOneNet.

    Pemenang dengan undian tertinggi akan memenangi Apple iPhone terbaru. Hadiah-hadiah lain adalah rantai kunci Gucci dan 999 ‘Gold Boar’.

    Satu cabutan bertuah juga akan diadakan untuk merebut wang tunai bernilai RM500.

    Bagaimana untuk mengundi?

    Layari http://www.eonenet.com/internet_marketing_blog_contest.htm.

    Jika anda masih belum mendaftar sebagai ahli eOneNet, anda masih boleh mendaftar secara percuma di http://www.eonenet.com/eoneclub/intro.htm

  7. kakLuna says:

    saya pun kalo beli komputer cuma suh org partitionkan hard disk je. yg lain pasang dan install sdiri

  8. koibito says:

    memang bagus juga kalu kita tahu sendiri membuatnya….
    tp kalu tak tahu memang sesuai menggunakan panduan sebegini…
    thanks abdfatah…

  9. am says:

    it’s better pada korang yang tak tau camner nak baiki pc sendiri… am kerja it tech ni banyak gak dapat hasil sampingan… dulu kalau ada staf yang minta tolong formatkan ke atau setup any program am tolong ikhlas jer… tapi bila dah ramai sangat am start ambil bayaran la kan… kira ok lah… dari diorang pi kedai kena mahalkan… dapat 20-30 ringgit sehari dah sedap…

  10. zool says:

    Memang bagus belajar format komputer …
    Untuk kegunaan akan datang….
    Saya pun dah lupa dah camne cara format…

  11. kita says:

    terima kasih atas link tersebut…

  12. Lembayu says:

    Saya ne buta IT, Thanks…..jimat duit..he he he

  13. abdfatah says:

    marilah kita belajar cara bagaimana nak format komputer sendiri agar dapat menjimatkan wang saku sendirian berhad…. hehehehe

  14. abdfatah says:

    jangan biarkan diri anda ketinggalan untuk mengetahui cara format komputer atau cara nak pasang sendiri komputer anda. lebih lebih, lebih menguntungkan….

  15. abdfatah says:

    kepada mereka yang berminat untuk mendapatkan panduan format komputer tersebut, maka sila dapatkannya dengan segera untuk kemudahan dan penjimatan yang maksima…

    lebih baik tahu dari tak tahu apa-apa…

  16. rifdhi says:

    Aku x de spe nk aja la weyh. Ak dah ad laman web yaang ak create sendir. free je. lg jimat beb.

  17. abdfatah says:

    dah ada yang free gunalah dulu lepas tu kalo nak lebih okeh lagi kena guna laaa yang berbayar jika mahu…

  18. abdfatah says:

    belajar format, belajar pasang sendiri komputer anda dengan lebih jimat. lebih2 lagi dengan kenaikan harga minyak yang melambung tinggi…

    78sen apa laa sangat. namun kesan kenaikan minyak akan membuatkan anda terfikirkan akan cara untuk format sendiri komputer atau cara pasang sendiri komputer dengan kadar penjimatan yang lebih maksima.

    itulah dia cara nak jimat duit anda dengan lebih menguntungkan masa depan kewangan anda…

  19. abdfatah says:

    sambil belajar sesambil tu kena buat duit secara lebih konsisten….

  20. wan says:

    salam, kami menjual pakej belajar format komputer 100% hasil buatan dan ilham kami sendiri.

    pakej ini di sertakan panduan lengkap step by step cara format dan alatan yang di perlukan semasa proses format turut di kepilkan bersama.

    pakej kami bermula serendah RM 20 – RM 90. ramai yang telah melanggan di seluruh malaysia dan syukur mereka kini telah pandai format sendiri setelah survey di jalankan pada mereka yang telah membeli pakej kami.

    resit pembelian dan jaminan ada.

    berminat?

    sms wan – 013-33226160

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>