13

Happy Mother’s Day is everyday for us

Posted by abdfatah on May 8, 2008 in hari ibu sedunia |

Kepada semua rakyat malaysia selamat hari guru untuk mereka yang bergelar guru-guru kat sekolah atau siapa jua yang bergelar guru atau cikgu atau tenaga pengajar atau tok guru atau ustaz atau ustazah.

 

 

gambar_471_ibu.jpg

PERBUATAN KEJAM: Seorang anggota polis membawa kotak berisi mayat bayi yang ditinggalkan di Tanah Perkuburan Islam Masjid Insan, Seberang Perak.

Kenapa dengan gambar tersebut? Cukup tragis teramat sungguh… siapa sahaja yang melihatnya pastinya tersentuh hati. Hati seorang ibu.

 

Hari ibu dah tiba menjelma lagi. Hari ibu yang dikatakan hari untuk sambutan ibu-ibu seluruh dunia disambut dengan meriahnya, maka berkumandanglah kedengaran melalui kempen-kempen siaran radio dan television dan juga ucapan selamat hari ibu di serata tempat dan dunia. Dengan itu saya ingin mengemukakan berkenaan tarikh sambuatn hari ibu yang disambut dengan meriahnya itu setiap kali tiba hari ibu tersebut.

Anda tahu bilakah tarikh sebenarnya hari ibu disambut? tidak tahu? tidak hambik pusing sekalipun?

 

Maka cerita berkaitan selamat hari ibu menjadi spesifik lagi special sikit laa untuk para wanita yang bergelar ibu dan bukan ibu yang tidak mahu menjadi ibu. eh berapa banyak perkataan ibu ada daaaaaaa…. maka hargailah jasa ibu anda sepenuh hati nurani anda.

 

gambar_510_berita_harian.jpg

Kasih ibu.
KEMBALI BERSATU : Nurul Wahida dipeluk Saadiah setibanya di LCCT, Sepang.

 

Tidak ketinggalan juga lagu-lagu yang khusus ditujukan kepada para ibu yang bergelar ibu, mama, ummi dan juga mother. Maka happy mother’s day untuk ramai-ramai ibu di luar sana. Tidak ketinggalan juga kepada mereka yang bergelar ibu tunggal yang terpaksa memikul tanggungjawab yang penuh cabaran dengan tanggungan anak yang ramai. Sungguh besar tanggungjawab ibu yang sedia membanting tulang empat kerat tak kira masa tersebut.

 

gambar_498_berita_harian.jpg

FAZILAH Muhammad, isteri Hatib Leman yang maut dipukul kerana dituduh mengintai anak dara, duduk bersama anak-anaknya merenung masa depan di depan rumah yang daif di Kampung Belakang Kilang dekat Kuala Perlis, semalam. Dalam kejadian Sabtu lalu, Hatib yang sedang bersantai bersama keluarga sambil menonton televisyen terbunuh selepas diserang oleh sekumpulan lelaki. Kumpulan penyerang yang dianggarkan lebih 20 orang melarikan diri selepas polis yang dihubungi tiba di tempat kejadian. Mangsa yang parah dan tidak sedarkan diri dihantar ke Hospital Tuanku Fauziah (HTF) dan disahkan meninggal dunia jam 3.45 pagi.

 

Apohal sekalipun selamat hari ibu kepada semua yang bergelar ibu, yang baru menjadi ibu dan juga yang dah lama menjadi ibu. Bagaimana pula untuk hari bapa? Kita sambut lain hari daaa untuk hari bapa pulak.

what’s you want to give for your mothers day gifts?  maybe you can give your mothers day card at mothers day date.

 

Meh sini kita tengok apa sebenarnya perkaitan hari yang bernama hari ibu tersebut di sekitar sini :

 

tarikh lahir sambutan hari ibu

 

the world of mother’s day

 

mother’s day dari pelbagai sudut bahasa

 

the wikipedia hari ibu

 

lagu berkumandang di sambutan hari ibu

sekian terima kasih.

 

(Visited 155 times, 1 visits today)

Tags: , , , ,

13 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copyright © 2007-2018 Abdfatah.com All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.