kerja anda bagaimana?
Monday, June 25, 2007 11:12adakah perlu sikap sedemikian rupa?
Anda pernah berdepan dengan situasi yang sedemikian rupa? Nak tahu apakah situasi yang sedemikian rupa? Cuba klik jenguk laa…
Kerja yang bagaimana yer? Kerja apa yang disandang oleh anda? bagaimanakah prestasi kerja anda seiring dengan gaji yang bakal anda perolehi?
Memanglah tidak semuanya bersikap sedemikian rupa, sikap yang tidak sepatutnya ada untuk menonjolkan layanan yang tidak begitu disenangi oleh orang lain tatkala berurusan dengan ramai orang.
Alaaa tentunya mereka mempunyai masalah lain yang lain dari sikap sedemikian rupa. Namun demikian siapa yang akan dapat bersabar jika anda berada dalam situasi tersebut.
Sebaiknya anda perlu sekali sekali sertai kursus tatasusila untuk mempertingkatkan produktiviti agar lebih berkualiti lagi pada masa depan. Jika anda adalah sebahgian dari golongan tersebut mohon maaf banyak-banyak dari saya, sila ambil perhatian untuk masa depan kerjaya anda. Kerjaya masa depan?
Mohon maaf jika ada terkasar bahasa. Cuma nak ambik pengajaran di sebalik sikap yang sedemikian rupa selaras dengan kenaikan gaji pada bulan depan. Jangan gaji je gembira anda dapat, tapi urusan dengan ramai orang tidak begitu menggembirakan ramai orang.
Selamat bekerja dan selamat dapat naik gaji.
Sekian terima kasih.
Pssst… Bagaimana jika saya pergi ke pejabat anda dengan pakaian koyak rabak. Esok lusa saya berpakaian kemas pulak? Apakah first impression anda? Tension??

















































































kaSyah says:
June 25th, 2007 at 6:27 pm
first impression..menyirap..haha
kalo bos bengang first day mesti kena halau…hihi