Fenomena alam luar biasa

gambar_495_awan_bertukar.jpg

Fenomena alam :

MISTERI AWAN CERAH BERTUKAR GELAP:

Perubahan cuaca yang panas terik tiba-tiba bertukar menjadi gelap pada jam 4.30 petang semalam, menimbulkan tanda tanya. Kejadian berubah corak selama sejam. Gambar ini dirakam ketika Tengku Puan Pahang, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah menyampaikan hadiah kepada anakndanya, Tengku Ahmad Ismail Tengku Abdullah, 8, pada Kejohanan Olahraga Ke-35 Sekolah Kebangsaan St Thomas, Kuantan. Tunku Azizah Aminah Maimunah turut merakamkan kejadian itu.

anda juga boleh perolehi dari sini :

rakaman misteri awan gelap

peristiwa misteri awan gelap

manakala cerita biasa lagi luar biasa adalah berkenaan air pasang luar biasa. ceritanya berkenaan banjir air laut.

pix1_air_pasang.jpg

KENDERAAN dan orang ramai terpaksa meredah air berikutan kejadian air laut pasang besar yang melanda Zon Bebas Cukai, Kawasan Perindustrian Prai, kira-kira dua jam mulai 1 tengah hari tadi. – Gambar Rosli Ahmad

Sekian terima kasih berkenaan dua fenomena alam luar biasa tersebut buat tatapan anda semua.

(Visited 76 times, 1 visits today)


25 thoughts on “Fenomena alam luar biasa”

  1. Sungguh besar kebesaran Allah ye Fatah.. Fenomena tu memang jarang berlaku. Dinamakan Hola kan? Pecahan cahaya dari matahari di dalam awan. Subhanallah. Maha besar Allah. Ramai betul pengunjung blog ni..

  2. Ya,,bukti kekuasaan Allah..subhanallah. 😀

    Pasal air laut pasang surut tu tak pelik sgt. Ini di sebabkan oleh putaran bulan mengelilingi bumi. Disebabkan graviti bulan boleh menarik air laut di sesuatu kwsn menjadi lebih tinggi. 😀

  3. kami tak sangka kami di tag oleh en Fatah. takpela, memang entry tu utk renungan bersama. tapi ade hikmah gak jadi perkara macam ni. bagi kesedaran dan peringatan utk semua. mase langit tu jadi macam tu memang tak tau nak buat ape. tapi mcm org slalu kata… every cloud has silver lining… now we’ve seen the lining!

  4. dibumi dan dilangit, laut udara dah tentunya akan tersedia apa jua fenomena yang memberikan petunjuk keagungan Yang Maha Pencipta….

    apohalpun hambik ia sebagai pedoman dalam kehidupan…

  5. apakah awan itu adalah payung kepada tengku ahmad dari kepanasan? jika benar, inilah pemimpin umat islam akhir zaman..inilah IMAM MAHDI,antara petanda besar hari kiamat.

  6. seluruh dunia akan menumpukan malaysia,khususnya terhadap seorang insan bernama tengku ahmad yang baru berusia 8 tahun!

  7. subhanallah. kat kuantan ye perkara ni berlaku. jom kite tskakkur di ats ape yang berlaku di atas fenomena ini.

  8. di akhir zaman ni, macam2 perkara yang berlaku ya. tak terfikirkah kita sebab apa berlakunya fenomena ni dan kenape ia melanda umat manusia ? ❓

  9. Pingback: muhdfirdaus.com » Blog Archive » Tak disangka…Menang lagi!!!
  10. Pingback: Aku Menang Lagi : Dalam Pertandingan Comment Master Duo - earncent.com : panjangakal.com
  11. uniknya kuasa Allah swt……………………..

    wahai insan bertaubatlah, sebelum di taubatkan………..

    Ammmiiiinnnnnnnnnnnnnn……………..

  12. Salam Semua dan kpd ahlul-bait…

    Imam Mahdi adalah dari keturunan Rasulullah SAW,jadi kalau Tengku yang dikatakan berusia 8 tahun itu tiada kena mengena dengan silsilah keturunan Rasulullah SAW, maka dia bukan calon Imam Mahdi yang diberi hidayah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge