Fenomena alam luar biasa

gambar_495_awan_bertukar.jpg

Fenomena alam :

MISTERI AWAN CERAH BERTUKAR GELAP:

Perubahan cuaca yang panas terik tiba-tiba bertukar menjadi gelap pada jam 4.30 petang semalam, menimbulkan tanda tanya. Kejadian berubah corak selama sejam. Gambar ini dirakam ketika Tengku Puan Pahang, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah menyampaikan hadiah kepada anakndanya, Tengku Ahmad Ismail Tengku Abdullah, 8, pada Kejohanan Olahraga Ke-35 Sekolah Kebangsaan St Thomas, Kuantan. Tunku Azizah Aminah Maimunah turut merakamkan kejadian itu.

anda juga boleh perolehi dari sini :

rakaman misteri awan gelap

peristiwa misteri awan gelap

manakala cerita biasa lagi luar biasa adalah berkenaan air pasang luar biasa. ceritanya berkenaan banjir air laut.

pix1_air_pasang.jpg

KENDERAAN dan orang ramai terpaksa meredah air berikutan kejadian air laut pasang besar yang melanda Zon Bebas Cukai, Kawasan Perindustrian Prai, kira-kira dua jam mulai 1 tengah hari tadi. – Gambar Rosli Ahmad

Sekian terima kasih berkenaan dua fenomena alam luar biasa tersebut buat tatapan anda semua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
This entry was posted in Pedoman and tagged . Bookmark the permalink.

25 Responses to Fenomena alam luar biasa

  1. nasrun says:

    Sungguh besar kebesaran Allah ye Fatah.. Fenomena tu memang jarang berlaku. Dinamakan Hola kan? Pecahan cahaya dari matahari di dalam awan. Subhanallah. Maha besar Allah. Ramai betul pengunjung blog ni..

  2. Din Beramboi says:

    Ya,,bukti kekuasaan Allah..subhanallah. :grin:

    Pasal air laut pasang surut tu tak pelik sgt. Ini di sebabkan oleh putaran bulan mengelilingi bumi. Disebabkan graviti bulan boleh menarik air laut di sesuatu kwsn menjadi lebih tinggi. :grin:

  3. wanwma says:

    sama-sama la kita bersyukur kerana masih ada waktu untuk beribadah kepada-NYA

  4. AbuSy says:

    Peringatan Tuhan…
    Salah satu tanda Kebesaran-Nya.

  5. Alindi says:

    Manusia terasa begitu kecil dan tak berdaya ketika fenomena alam tersebut terjadi…

  6. chot says:

    insaf2….aku kena byk bertaubat ni…

  7. kami tak sangka kami di tag oleh en Fatah. takpela, memang entry tu utk renungan bersama. tapi ade hikmah gak jadi perkara macam ni. bagi kesedaran dan peringatan utk semua. mase langit tu jadi macam tu memang tak tau nak buat ape. tapi mcm org slalu kata… every cloud has silver lining… now we’ve seen the lining!

  8. sesungguhnye saya n owner bloglink “rakaman misteri awan gelap” adelah rakan sekerja..makanye mmg kami cover story niep..hmm..penerangan untuk fenomena halo tu ade diperincikn dgn lebih lanjut di blog kami…memang hebat ciptaanNya..subhanallah!!

  9. abdfatah says:

    dibumi dan dilangit, laut udara dah tentunya akan tersedia apa jua fenomena yang memberikan petunjuk keagungan Yang Maha Pencipta….

    apohalpun hambik ia sebagai pedoman dalam kehidupan…

  10. reen says:

    Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya…

  11. ahlul-bait says:

    apakah awan itu adalah payung kepada tengku ahmad dari kepanasan? jika benar, inilah pemimpin umat islam akhir zaman..inilah IMAM MAHDI,antara petanda besar hari kiamat.

  12. ahlul-bait says:

    seluruh dunia akan menumpukan malaysia,khususnya terhadap seorang insan bernama tengku ahmad yang baru berusia 8 tahun!

  13. wanmus says:

    subhanallah..mula2 x perasan ape yg pelik..tp lame2 baru perasan yang cahaya matahari tu pelik..

  14. Saladin says:

    subhanallah. kat kuantan ye perkara ni berlaku. jom kite tskakkur di ats ape yang berlaku di atas fenomena ini.

  15. Saladin says:

    di akhir zaman ni, macam2 perkara yang berlaku ya. tak terfikirkah kita sebab apa berlakunya fenomena ni dan kenape ia melanda umat manusia ? :?:

  16. nUUr says:

    petanda akhir zaman la tue kn

  17. Pingback: Keputusan Rasmi Comment Master Duo -- EarnCent.com

  18. kumb@ng says:

    macam-macam fenomena sudah wujud menunjukkan hari pembalasan semakin hampir… :roll:

  19. Pingback: muhdfirdaus.com » Blog Archive » Tak disangka…Menang lagi!!!

  20. Pingback: Aku Menang Lagi : Dalam Pertandingan Comment Master Duo - earncent.com : panjangakal.com

  21. azrul says:

    Klik untuk tgok video awn di kuantan,jangan lupa tinggalkan komen anda.

    http://www.youtube.com/watch?v=8Pl3ZEQc-aE

  22. firda says:

    uniknya kuasa Allah swt……………………..

    wahai insan bertaubatlah, sebelum di taubatkan………..

    Ammmiiiinnnnnnnnnnnnnn……………..

  23. Johan Masran says:

    Salam Semua dan kpd ahlul-bait…

    Imam Mahdi adalah dari keturunan Rasulullah SAW,jadi kalau Tengku yang dikatakan berusia 8 tahun itu tiada kena mengena dengan silsilah keturunan Rasulullah SAW, maka dia bukan calon Imam Mahdi yang diberi hidayah.

  24. chekmud says:

    Allahuakbar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>