5

cari idea dengan bahasa inggeris dapatkan duit

Posted by abdfatah on June 13, 2007 in belajar bahasa inggeris |

“Kenapa kamu tak hantar latihan bahasa inggeris yang saya suruh buat kelmarin?”

Soalan itu tidak berjawab tanpa kata-kata dan mungkin juga akan terjawab dengan sendirinya. Kenapa? Sebab memang tak hantarpun untuk semakan. Latihan yang diberikan memakan masa berbulan lamanya untuk siap.

Latihan bahasa inggeris tersebut memang dah siap. Cuma tidak dihantar sahaja kepada cikgu yang bernama teacher. hehe… teacher? Ini disebabkan tak suka dan memang tak suka. Kenapa pulak tak suka? Mata pelajaran yang penting untuk anda ketahui sebagai subjek pelajaran tambahan. Jika tak suka sekalipun anda mesti sukakannya.

nak cuba belajar?

Jika anda tidak suka sudah tentu anda tidak akan mendapat apa-apa idea untuk cari maklumat yang berkaitan dan memperolehi duit dari bahasa inggeris secara online ataupun secara offline.

Tidak kiralah anda mahu belajar bahasa inggeris atau cari maklumat untuk hasilkan duit dengan bahasa tersebut, anda perlu belajar untuk menguasainya. Jika tidak, anda akan sedikit ketinggalan. Anda boleh belajar sedikit demi sedikit dan belajar menyukainya dengan membaca dan mendengar setiap hari. Ia bukan kerugian yang teramat. Malahan ia cukup menguntungkan.

nak cari duit?

Siapa kata bahasa inggeris sukar? Ia tidak sukar lantaran boleh dipelajari melalui online atau kursus dari mana-mana tenaga pengajar yang berpengalaman dalam bahasa tersebut.

Jika sekiranya anda bergiat dalam lapangan perniagaan internet dan ingin menjadi usahawan online dah tentu anda perlu menguasainya dengan sebaik mungkin. Dengan internet anda tidak akan dapat lari dari membaca bahasa inggeris, lebih-lebih lagi apabila anda mahu bergerak ke arena antarabangsa.

kepada internet marketer?

sekian terima kasih

(Visited 26 times, 1 visits today)

Tags: , , ,

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2007-2018 Abdfatah.com All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.