67

Cari Duit Mudah : Panduan Ternakan Itik Telur

Posted by abdfatah on June 18, 2008 in cari duit lebih |

 

Photobucket

Mau dapatkan itik telur ke? Anda boleh mendapatkan panduan ternakan itik telur di sini.

Cara Ternakan Itik Telur

 

 

Usahawan Telur Masin

 

Panduan Ternakan Itik Telur

 

Jika anda ketemu akan telur masin di bazar ramadhan tatkala mahu memborong makanan yang sedap mata memandang. maka telur masin bukanlah asing lagi untuk mendapatkannya. telur masin memang cukup popular di medan jualan bazar ramadhan. namun bagi pakcik sebolku telur goreng sebekas di pasar ramadhan menjadi tanda tanya kepadanya sehingga membuat satu pertandingan carian telur goreng di bazar ramadhan. saya pula tertanya-tanya ada tak mereka yang membuat jualan TELUR BAKAR dalam satu bekas? Mungkin anda boleh mulakannya bisness TELUR BAKAR tatkala ramadhan menjelang tiba nanti.

 

Wah… dah dekat nak puasa pulak. cepatnya masa berlalu pergi. datang pula ramadhan yang bakal menjelma tiba tak lama lagi. pejam celik pejam celik… hadir lah kembali ramadhan yang mulia tersebut.

 

haaa… inilah dia cabaran telur goreng sebekasnya itu.

 

Jika anda mahu memulakan perniagaan telur masin sudah tentunya anda memerlukan banyak-banyak-banyak telur untuk dihasilkan sebagai telur masin.

 

Jadi, anda boleh menternaknya sendiri atau memborongnya dari kebanyakan penternak itik telur dengan harga yang berpatutan. Lebih baik menternaknya sendiri untuk jangka masa panjang demi masa depan perniagaan anda. Untuk perniagaan kek ke? Perniagaan roti canai ke? Perniagaan restoran masak telur cili api ke? dan segala angkatan bahan makanan yang berasaskan telur. hohohohooo……

Maka bantuan istimewa dari pakcik donald trump…. eh bukan donald duck… eh itik serati… eh… yer laaa tu namanya itu. hahahahahaa…

 

Maka sudah tentunya anda memerlukan suatu panduan yang kukuh untuk memulakan perniagaan itik telur atau panduan penternakan itik telur. kalo takder itik telur… maka tiada lah akan berhasil apa jenis perniagaan telur masinnya yang mahu diusahakan itu. dan ia terlebih dikenali sebagai telur asin. hahahahaa…. Lebih kurang aje laa tu, namun rasanya tetaplah dengan tahap kemasinan yang maksima..

 

itik telur? lagu mana nak ternak itik telur?

 

sudah tentunya anda akan tercari-cari bagaimana cara dan panduan ternakan itik telur untuk menambahkan pendapatan secara sambilan atau sepenuh masa.

 

Photobucket

 

Telur masin wikipedia

Panduan membuat resepi telur masin

err kenapa ya…? kalo takder telur masin tak boleh ke?

(Visited 2,657 times, 1 visits today)

Tags: , ,

67 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2007-2018 Abdfatah.com All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.