29

Cara pantas mengira duit anda | Panduan kira-kira mokhdar

Posted by abdfatah on January 16, 2008 in pendidikan masa depan |

Matematik Kaedah Mokhdar

Pergh… pantasnya dia mengira? sekali imbas sahaja… berapa banyak saat yang tinggal untuk membuat kiraan pantas tersebut?

Masa aku dengar dalam radio berkenaan kaedah mokhdar tersebut memang melucukan. entah apa-apa daaa yang dicelotehkan. Akupun dah terlupa kat mana rakaman pada zaman tersebut. Tak silap  aku masa tahun 90-an sebelum aku hambik spm… wah lama tuuu…

Berapa pantas anda boleh mengingat nomor kad pengenalan anda? kenapa perlu anda mempendekkan dan meringkaskan fakta nombor untuk memudahkan anda mengira dengan lebih pantas? tidak tertukau ke dengan kependekan yang bercampur gaul itu…?

Jawabnya adalah tidak sama sekali seandainya anda memahami kaedah dan cara perjalanan susunan keringkasan kaedah mokhdar tersebut.

Sekiranya anda berminat anda boleh mendapatkan maklumat lanjut berkaitan dengan kursus kaedah mokhdar dan juga buku-buku panduan yang boleh dipesan melalui saudara mokhtar mansor.

Dan buku2 panduan tersebut tiada dalam pasaran terbuka.

Kaedah Mokhdar matematik ringkas

Laman web kaedah mokhdar

apa itu kaedah mokhdar?

mokhtar haji mansor blog

Ebook kaedah mokhdar

 

sekian terima kasih.

p/s : Selepas mendapatkan asas kira kira kaedah mokhdar ini anda boleh laa cuba cuba mempergunakan kemahiran tersebut untuk ingat nomobor dan berdamping kemas dengan kalkulator supaya lebih senang untuk masa depan dan jugak untuk anda membuat apa-apa bajet bulanan berkenaan pengurusan kewangan anda kelak.

p/s : Cara urus wang perlukan anda ingat nombor secara berterusan. Makin mantap dengan kaedah mokhdar makin cergas minda anda untuk membuat pengurusan kewangan dengan lebih tersusun.

(Visited 351 times, 1 visits today)

Tags: , , , , , , , ,

Copyright © 2007-2018 Abdfatah.com All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.