Cara pantas mengira duit anda | Panduan kira-kira mokhdar

Matematik Kaedah Mokhdar

Pergh… pantasnya dia mengira? sekali imbas sahaja… berapa banyak saat yang tinggal untuk membuat kiraan pantas tersebut?

Masa aku dengar dalam radio berkenaan kaedah mokhdar tersebut memang melucukan. entah apa-apa daaa yang dicelotehkan. Akupun dah terlupa kat mana rakaman pada zaman tersebut. Tak silap  aku masa tahun 90-an sebelum aku hambik spm… wah lama tuuu…

Berapa pantas anda boleh mengingat nomor kad pengenalan anda? kenapa perlu anda mempendekkan dan meringkaskan fakta nombor untuk memudahkan anda mengira dengan lebih pantas? tidak tertukau ke dengan kependekan yang bercampur gaul itu…?

Jawabnya adalah tidak sama sekali seandainya anda memahami kaedah dan cara perjalanan susunan keringkasan kaedah mokhdar tersebut.

Sekiranya anda berminat anda boleh mendapatkan maklumat lanjut berkaitan dengan kursus kaedah mokhdar dan juga buku-buku panduan yang boleh dipesan melalui saudara mokhtar mansor.

Dan buku2 panduan tersebut tiada dalam pasaran terbuka.

Kaedah Mokhdar matematik ringkas

apa itu kaedah mokhdar?

mokhtar haji mansor blog

sekian terima kasih.

p/s : Selepas mendapatkan asas kira kira kaedah mokhdar ini anda boleh laa cuba cuba mempergunakan kemahiran tersebut untuk ingat nomobor dan berdamping kemas dengan kalkulator supaya lebih senang untuk masa depan dan jugak untuk anda membuat apa-apa bajet bulanan berkenaan pengurusan kewangan anda kelak.

p/s : Cara urus wang perlukan anda ingat nombor secara berterusan. Makin mantap dengan kaedah mokhdar makin cergas minda anda untuk membuat pengurusan kewangan dengan lebih tersusun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
This entry was posted in pendidikan masa depan and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

28 Responses to Cara pantas mengira duit anda | Panduan kira-kira mokhdar

  1. zool says:

    Lama betul tak singgah sini…
    kaedah mokhdar nie memang mengkagumkan..
    Hebat2..

  2. titan says:

    Ehm, dah lama aku tak main kira-kira. Sekarang dah ada cara paling pantas. Pakai kalkulator saje..

    Hehe..

  3. Afzai Afandi says:

    themes baru dgn azam baru. Tak tahu sgt tentang kaedah mokhdar ni..mokhtar dahari tahu ler.

    lepas ni pantas lah ko mengira wang masuk by payloadz yer :)

  4. abdfatah says:

    kehkehkeh… apa daa azam tahun baru…? azam tahun lepas kena sambung balik daaa… renew azam tahun 2007…

  5. adib. says:

    aku ada lagi simpan kalendar matematik mokhdar…..sgt best….

    o tu wa ga pa ma na ja ka to se du ti em li

    yang tu je aku sempat ingat…

  6. Niezzam says:

    Salam…

    Lama tak mengomen kat sini…. sape yg dh blaja kaedah ni? Share2 la sket…

  7. azwanhadzree says:

    kira-kira ni aku nak pakai calculator ajelah
    nak ingat … tu cerita lain

  8. math says:

    memang kena guna kalkulator jika nak buat kira-kira supaya mudah nak buat kiraan yang mudah-mudah.

  9. khalid says:

    kaedah nih senang jerr masa aku belajartak boleh congak
    tapi lepas abih belajar nih aku baru tahu macam mana nak mencongak darab kacang rupanyeee..

  10. ah ngah says:

    :oops: cmner nk math nie… xjmpe web pon

  11. ah ngah says:

    xtau nk tgok math

  12. boyzone says:

    kaedah mokhdar utk mokhtar jelh…ramai batch gua yg masuk bengkel die kat rawang tak faham sepatah aram pun ape yang beliau cakap….busan… :?:

  13. Kalau yang tak faham selepas bersama pakcik selama lapan hari ‘tu, datang-datanglah berkunjung lagi untuk sesi kaunselling penggunaan Mokhdar. Tak kena bayaran pun. Tel cikgu 0192605162

  14. syed says:

    memang gile aku di buat nye pasal no. ni..pantang tgk no je….msti hafal trs….kepada yang mencipta kaedah nie…tq so much di ucapkan…..memang bagus le…rugi kalau x belajar….from syed subang

  15. syed says:

    x payah pakai kalkulator pun…nk try jom…aku bleh congak lbh laju dri tu…amacam??…..btl x my teacher…hehe

  16. Jus says:

    Saya tahu kaedah ni since 1997, Bagus tp sy x smpat nk belajar. Sekarang nk try utk anak buah yg brusia 6 thn plak. Kaedah ni takkan faham klau tak applikasikan. So, kena praktik selalu, baru melekat kat OTAK.

  17. titan says:

    yap. dulu ada gak datang sekolah buat presentation. Tapi tak ramai budak leh follow caranya..

  18. ishak says:

    bace  al quran
    x amal
    x gune jugak
    jus dpt pahala baca
    same jugak cam kaedah mokhdar ni.
    belajar, tapi malas nak apply, malas nak guna, sebab dah biasa guna cara lama
    so sampai bila2 la korang xbleyh apply kaedah ni
    nasihat aku
    kpd sape2 yg lepas 8 hari tu x boleh juga apply
    minta panduan la kat en mokhtar kat email or call die, num phone pon da bagi kan

  19. klickerz says:

    spe twu lmn web die? sb nk try msok la..

  20. abdfatah says:

    anda boleh layari info berikutnya di sini untuk yang terkini kaedah mokhdar : http://mokhdar.com/

  21. nurzathul syuhaila says:

    wah!!!best gylerh blajr kt mokhdar!!sng nk afal…..rugi klo sper2 x dtg kt snie…. :grin:

  22. nurzathul syuhaila says:

    klo bleh,,,ak nk dtg lgi kt snie!!!x jemu lngsong!!! :razz :

  23. zana says:

    Nurzathul..ok ker blajar kat sana? Ada tak budak2 umur dlm 7-8 tahun belajar?

  24. Yasmin Zulaikha says:

    :razz: KENE BAYAR KE KALAAAU NAK MASUK SCORE A NIH YER HMMM :?:

  25. Syazwani Sapari says:

    ;-) HA A LA KENE BAYAR KER YER KAN ADMIN YASMIN???

  26. Syazwani Wani says:

    HEY ASYIK KITER JUMPA JER YASMIN KO SURUH AKU FOLLOW EH KST CINI NGAN SYAZWANI SAPARI

  27. qysmyna dian adelya says:

    bahasa&sistem mokhdar memang best..mase first time masuk tue adelah rase gementar skit..mokhdar mmang best giler..cara dye mmang senang & saye dpt fhm dgan mudah….so,skarang saye pun dh dapat skor dalam math…slalu dpt 96%,95% dan tak pernah dapat marks 90% dan ke bawah…bersyukur dan alhamdulillah…skarang sye slalu practise mokhdar supaye tak lupe…ok…that all…goodbye….

  28. nur amira balqis. says:

    mokhdar amat penting bagi saye…sejak masuk bengkel mokhdar di jitra,saya slalu amalkan sistem tue..bahasa dya uniq bagi saya..mempelajari mokhdar mmang seronok..sistem mokhdar banyak mmberi bantuan kpada saya dalam bidang matematik..sebelum masuk mokhdar,saya mmang lmah sgt dlam matematik,namun apabila mmpelajari mokhdar ianya menjadi senang dan mudah..skarang saya dh dapat skor dlam bidang matematik..alhamdulillah..saya bersyukur sangat… I LOVE MOKHDAR AND I PROMISE THAT I WILL PRACTISE “YOU” EVERYTIME…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>