11

Buat Duit Dengan Galah Sambung | Galah Serbaguna

Posted by abdfatah on October 13, 2008 in agrotek |

Galah sambung serbaguna memudahkan kerja anda yang berdepan dengan masalah  pokok-pokok kayu yang tinggi-tinggi aras lautnya.  Beberapa hari ini sibuk jugak duk mikir nak kait buah rambutan. Sekarang duk kait dengan menggunakan galah buluh. Itu saje yang boleh digunakan buat masa sekarang. Ada pengacip rambutan pun tak jalan jugak. Terkial kial dibuatnya…. Dapatnya tak sampai pun setengah baldi. Penat duk guna galah buluh nih. Terlebih galah siksa nak terdongak-dongak nak kait rambutan. Kalo galahnya pendek sudah tentunya tak berapa nak sampai pulak area yang tinggi… masalah jadinya. Maka pilihannya adalah dengan menggunakan galah sambung. Galah sambung serbaguna.

Kalo nak panjat bukannya boleh panjat pokok rambutan yang tinggi-tinggi tuuuu. Spesis takleh nak panjat pokok nih biasa laa asyik duk tengok aje laa buah-buahan kayu yang ada. Kalo panjat boleh laa sekerat jalan aje. Lepas tu turun balik laa tak dapat hasil. Dapatnya sikit sikit aje laa.

Siapa yang biasa panjat pokok kelapa tu kira memang pro laa. Lepas tu meniti dari dahan pokok ke dahan pokok yang lain…. haaaa… kalo tak silap dalam majalah 3 kaa atau kat dalam majalah kat pasaran.   Pompuan pulak tu yang memanjat pokok kelapa. Nampaknya kena hambik kursus panjat memanjat pokok pulak laa lepas nih…. ada ke kursus sedemikian rupa???

Alternatifnya sudah ada… maka kena dapatkan sebijik dua galah sambung serbaguna ini. Mudah dan senang nak guna. Sebenarnya duk tercari-cari galah yang bermesin tu yang digunakan oleh pengutip buah kelapa sawit yang disiarkan oleh Agrotek di RTM … nampaknya kena contact RTM punya agrotek nih…

Buah kelapa pun satu hal jugak nak kena panjatnya. Pokok kelapa yang rendah boleh laa nak panjat.  Tak panjat pun tak mengapa kalo ada pokok kelapa yang rendah. Nak kena bayau upah memberuk memanjat kelapa. Kelapa bukan murah woooo. Mahal… kalo kita jual lepas tu takkan nak beli balik dengan harga yang berbeza pulak. Kelapa dah ada takkan nak beli pulak… tul tak??? Satu cara yang bagus untuk turunkan setandang kelapa adalah dengan menggunakan senapang. Pakai petik je senapang tu dan kemudian dapatlah setandang kelapa. Ada sesiapa yang biasa guna cara tersebut?

Kepada sesiapa yang berminat untuk mendapatkan maklumat berkaitan galah sambung serbaguna tersebut boleh berkunjung ke laman berikut :

Pemasangan galah berkenaan juga amat mudah iaitu anda hanya perlu sisip, pusing dan klik. Begitu juga untuk membukanya.

“Selain galah, ReachAll juga memasarkan pisau sawit, pisau bunga sawit, pisau pinang, penyapu sawang, kacip rambutan, pisau kelapa dan gergaji dahan,” katanya.

Sesiapa yang ingin mendapatkan maklumat mengenai galah serbaguna ini bolehlah menghubungi ReachAll di 05-8914134 atau e-mel: asdepro@ spptsb.com

Galah sambung serbaguna

Galah sambung untuk pemilik dusun.

Taiping Zone

Maka pilihan yang paling sesuai adalah galah sambung serbaguna.

Upadate :

Jika anda berminat untuk mendapatkan galah aluminium atau galah sambung.

Boleh try jenguk dekat sini :

Galah pokok galah aluminium.

Wolf Garten Malaysia

(Visited 825 times, 1 visits today)

Tags: , , , , ,

Copyright © 2007-2018 Abdfatah.com All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.