0

Book Home Sweet Home At Cheap Price Di Bandaraya Melaka

Posted by abdfatah on March 21, 2017 in travel malaysia |

Book Home Sweet Home At Cheap Price Di Bandaraya Melaka

View post on imgur.com

 

Hotel Home Sweet Home Pilihan Backpackers

Ada sesiapa yang nak berkunjung ke Melaka? Jika anda ada perancangan untuk bercuti ke Melaka jangan lupa buat tempahan terlebih dahulu. Senang sangat kalo dah anda bleh Book Home Sweet Home At Cheap Price di Bandaraya Melaka nanti.

Sebagaimana yang anda tahu negeri Melaka nih sememangnya dah terkenal dengan bandaraya yang bersejarah. Maka tidak hairanlah Melaka telah diisytiharkan sebagai Bandar Warisan Dunia atau World Heritage oleh UNESCO pada tahun 2008. Tamabahan pula Melaka dikenali sebagai ‘Negeri Bandar Teknologi Hijau’.

Apa kata anda Book Home Sweet Home At Cheap Price di Bandaraya Melaka mulai hari ini dan minggu depan bleh travel ke Melaka. Sudah pastinya Melaka adalah lokasi yang sesuai untuk anda masukkan dalam kalendar percutian anda pada tahun ini. Kenapa? Sebabnya tidak lain dan tidak bukan adalah kerana keunikan warisannya, tempat yang penuh bersejarah dan sudah tentu terdapat banyak makanan yang enak dan lazat untuk dinikmati.

Di sini juga terdapat pelbagai tempat yang menarik untuk dikunjungi oleh para pelancong, lebih-lebih lagi kepada mereka yang suka dengan sejarah dan buat kajian perihal sejarah Melaka. Di samping mendapat pengetahuan tentang sesuatu sejarah, anda juga boleh melihat sendiri nilai sejarah dengan lebih dekat.

Andai kata anda berhasrat untuk menerokai tempat ini, cadangan yang paling ideal adalah dekat Hotel Home Sweet Home yang terletak di Taman Melaka Raya. Penginapan ni memang sangat sesuai untuk mereka yang suka backpackers. Boleh terus Book Home Sweet Home At Cheap Price di Bandaraya Melaka untuk pergi bercuti dekat negeri Melaka.

Nak tahu kenapa hotel tu sesuai untuk backpackers? Sebabnya yang pertama, dah tentunya anda bercuti ke sini bukan sekadar nak duduk rehat di dalam hotel semata-mata. Takkanlah datang Melaka nak duduk termenung dalam hotel aje, kan? Sudah tentunya adalah untuk menjelajah dan mencari apa yang anda nak lihat dan tinjau apa yang patut. Tak gitu?

Jadi, lebih baik anda buat keputuan yang bijak dan Book Home Sweet Home At Cheap Price di Bandaraya Melaka ni daripada membazirkan duit bayar hotel yang mahal-mahal tu dengan duduk termenung dalam hotel aje. Lebih baik habiskan masa untuk berada di luar dengan berkunjung ke tempat yang bersejarah tersebut. Nama lagi Melaka Bandaraya bersejarah. Sangat rugi dan tidak sepatutnya anda buat pilihan sedemikian rupa sedangkan anda masih boleh menikmati percutian bajet yang sangat selesa.

Ya. Sememangnya pada peringkat permulaannya anda mungkin rasa cukup bimbang nak menginap dekat sini sebab dengan harga yang ditawarkan memang terlajak murah. Tapi jika anda dah sampai dekat hotel ni anda akan terasa seperti semacam berada di rumah sendiri saja. Ianya sangat selesa dan bersih. Memang cukup sesuailah dengan namanya ‘Home Sweet Home’.

Selain itu, terdapat juga amenities lain yang disediakan seperti TV, WIFI, penghawa dingin, kolam renang dan parking. Terdapat 3 buah bilik dalam 1 rumah dan kesemuanya agak bersih dan selesa. Memang cukup membuatkan anda untuk tidur lena di sepanjang malam dalam suasana yang nyaman dan sejuk.

Dengan adanya kemudahan penghawa dingin ni dah tentunya anda boleh manfaatkannya betul-betul, boleh buka suhu yang paling rendah. Rasakan kesejukannya semacam dalam chiller saja. Hihi. Part makan pula, ada disediakan sekali dengan pakej sarapan pagi. Jadi, untuk sarapan pagi pula dah tentunya anda tak payah risau apa-apa nak cari makanan dekat mana.

Apa lagi yang anda tunggu? Boleh Book Home Sweet Home At Cheap Price di Bandaraya Melaka untuk tempahan percutian pilihan anda.

Biarpun hotel ini kelihatan agak ringkas, namun sajian menu yang dihidangkan kepada para pengunjung memang sedap dan memuaskan hati. Bila dah sarapan barulah ada tenaga untuk berjalan-jalan.

Keduanya, sebab kenapa Hotel Home Sweet Home ni sesuai untuk backpackers adalah kerana lokasinya agak strategik dan berdekatan dengan tempat-tempat yang menarik seperti Masjid Selat Melaka di mana ianya antara destinasi menarik yang patut dikunjungi andai kata anda bertandang ke negeri ini.

Selain menjadi salah satu tempat kegemaran para jurugambar tidak kira tempatan atau negara luar, ia juga dikenali sebagai Masjid Terapung kerana ia seolah-olah terapung apabila air pasang. Apa yang menariknya lagi, permandangan masjid ni pada waktu malam sememangnya sangat indah terutamanya ketika matahari melabuhkan tirai di kala senja.

Hmmm, nampak sangat romantik sekali. Okay, dah semestinya anda akan terasa jatuh cinta seketika. Tambahannya lagi, apa yang bagusnya tempat penginapan ni ialah ia berdekatan dengan Mahkota Medical Centre. Dengan demikian ia cukup memudahkan anda seandainya perlukan apa-apa rawatan. Apa kata Book Home Sweet Home At Cheap Price di Bandaraya Melaka untuk bercuti bersama keluarga anda.

Sehubungan dengan tu, perjalanan ke Kota A Famosa juga sangat dekat dari hotel ni. Tak sampai 2 KM pun anda dah boleh menjelajah tempat-tempat bersejarah yang ditinggalkan oleh pihak Portugis.

Terdapat banyak juga tempat yang menarik di sekitar Kota A’Famosa ni, anda boleh berkunjung ke Muzium Kesultanan Melayu Melaka, Bukit St John, Muzium Kapal Selam, Muzium Seni Bina Malaysia dan yang paling menarik perhatian adalah Muzium Samudera.

Untuk makluman semua, kepada sesiapa yang belum tahu, Muzium Samudera ni atau dikenali juga dengan nama Flora de la Mar Maritime Museum adalah sebuah muzium yang sangat unik dan segala pameran ditempatkan di dalam replika kapal perang Portugis ni.

Boleh bawa anak-anak sekali ke sini dan pastinya mereka akan rasa teruja untuk berada di atas dek muzium sambil bergambar dengan perkakasan kapal layar ni.

And last but not least, sekiranya anda berminat Book Home Sweet Home At Cheap Price Di Bandaraya Melaka ni, kemudahan awam seperti bas, teksi, kereta sewa sedia ada untuk memudahkan segala urusan anda tatkala berada di sini dan yang paling best adalah adanya perkhidmatan beca. Boleh naik beca keliling bandaraya Melaka dah tentunya.

Wow, terasa macam zaman dulu-dulu dah tentunya. Sudah tentunya anda akan berpeluang untuk mencuba mengayuh beca sendiri untuk mengelilingi kawasan di sekitar Bandaraya Melaka. Memang satu pengalaman manis yang tidak akan dapat dilupakan. Semoga anda enjoy dan gembira dengan percutian di Melaka nanti. Jom kita bercuti ke Melaka.

 

Book Home Sweet Home At Cheap Price Di Bandaraya Melaka

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copyright © 2007-2017 Abdfatah.com All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.