Belajar Bahasa Inggeris | Learn English Online Tuisyen

Belajar Bahasa Inggeris

Belajar Bahasa Inggeris dengan lebih bijak. Adakah anda mahu belajar bahasa inggeris? Ini bukannya cara-cara untuk makan nasi lemak dengan ikan bilis…. hahahahahaha. Mari kita mantapkan belajar bahasa inggeris dengan menulis, bercakap dan membaca bahasa inggeris. Cakap aje laaa…. Selalunya kalo anda cakap english mesti berterabur grammernya. Broken english sudah semestinya tidak dapat dielakkan jika anda baru bermula untuk cakap dalam english.

Ahahahaaaa…. cakap aje laaa. Tuan suruh saya action bukan suruh cakap….

Good Afternoon! Good Afternoon you all…

Belajar Bahasa Inggeris” src=”http://abdfatah.com/blog/wp-content/uploads/2008/08/coollogo_com_208265348-300×43.jpg” alt=”belajar bahasa inggeris” width=”300″ height=”43″ />

Masa untuk Belajar Bahasa Inggeris dengan cara yang lebih berkesan. Anda tertanya-tanya… Dia nak apa? Nak pergi rumah makcik minah agaknya?  You go straight and don’t belok-belok. Go straight and don’t belok-belok… Tatkala warga orang puteh bertanya arah jalan ke mana yang mahu dituju… namun apa yang anda tahu hanya yes no orait etc….

Yes no orait… yes no orait only… Now you need to Learn English Language everyday.

Bagaimana dengan penguasaan bahasa inggeris anda masa kini? Adakah di tahap yang memuaskan untuk bercakap menulis dan membaca dengan lancar dan juga memasuki pertandingan mengeja perkataan inggeris sambil belajar bahasa inggeris. Spell It Right Contest.

Kenapa pentingnya bahasa inggeris untuk anda belajar dengan sebaik mungkin? Kenapa perlunya belajar bahasa inggeris? Boleh buat duit ke dengan belajar cara cakap inggeris. Kalo cakap dan menulis bahasa inggeris cara tempatan macam mana haaaaa….?

Okey dengan tidak membuang masa yang cukup berharga tersebut mari ler kita jenguk siapakah gerangannya yang membuat tuisyen kelas english untuk belajar bahasa inggeris dengan mudah dan berkesan dan tidak tergagap gagap lagi untuk memulakan percakapan dan perbualan dalam bahasa inggeris.

Cari Idea Buat duit dengan bahasa inggeris.

Belajar bahasa inggeris dengan mudah di sini.

Mantapkan cara belajar bahasa inggeris.

Tak pandai speaking bahasa inggeris

Selamat belajar bahasa inggeris dengan jayanya…

Mungkin ada yang berminat untuk lulus dengan cemerlang dalam ujian MUET? Dapatkan tips muet untuk Test English lebih cemerlang : Layari laman web berikut :

Sila Klik Klik Klik Like

Belajar Bahasa Inggeris

This entry was posted in belajar bahasa inggeris and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

52 comments on “Belajar Bahasa Inggeris | Learn English Online Tuisyen

  1. aku rasa bahasa ingris aku blom melayak’kan aku unt menyertai rancangan spell it right…teringin nak masuk tahun depan

  2. Belajar Bahasa Inggeris bagus untuk berjaya atau dapat income dari blog..
    He he he

  3. Setuju kalo bahasa Inggris bagus bisa melancarkan business online. Tapi saya tahu beberapa blog berbahasa lokal yang juga dapat berjaya.

  4. macamna nak belajar bi banyak tak fahamlah,nak sangat belajar tp tak ada org nak ajarkan

  5. bahtiar zaki on said:

    Sy dah bkje lbih kurang dlm 6 bulan, kat tmpat kje sy nie 100% base inggeris kekadang klu ade masalah nk inform kat bos dh tak reti nk goreng. :roll:

    Sy klu bleh nk blajr base omputih nie, tpi yg dkat dgn area sy nie, ade tak kat area sg buloh ke kepong ke

  6. English is very important to everybody.we must to study english.In evrywhere , english is very most important. Because they will speak inglish and they will understand what we speaking.TO EVERYBODY YOU CAN SPEAK ENGLISH BUT YOU MUST STUDY ENGLISH BYE from :afif 12 years old

  7. EMMMM,,,

    SAYA NAK SANGAT DAPAT EXCELENT MARK DALAM SUBJECT ENGLISH…

    SAYA TAK PENAH DAPAT ENGLISH MARK 80-100..SAYA MESTI DAPAT ENGLISH MARK DALAM 70-79…I WANT TOO LEARN MORE ABOUT ENGLISH SUBJECT..

  8. HAI,I WANT TOO LEARN MORE ABOUT ENGLISH SUBJECT BUT I VERY BUZY..
    PLEASE!! TEACH ME SIMPLE ENGLISH

  9. Norasyikin bt mat jusoh on said:

    i want polish my english and try to be a people fluent at english..

  10. rosley on said:

    :mrgreen: Bagaimana caranya utk menguasai bahasa inggerish dng cepat..?

  11. saya teringin sangat nak belajr bahasa inggeris tapi malu nak belajar sebab dah tua.nanti gi kelas semua muda-muda.

  12. nora on said:

    Dimana boleh saya mendapat perkhidmatan belajar bahasa inggeris? di area klang

  13. mohd dollar on said:

    nak cari bangla yg boleh ajar bahasa inggeris dan duduk serumah. Kalau cakap 24 hours barulah boleh cepat pandai

  14. hana on said:

    :roll: :roll: :roll:

  15. BdaK SraWak on said:

    alow… ade tips tok bjar bhasa inggeris x???

  16. ezee on said:

    salam semua jagan risau,belajar perlahan2..Janji ikhlas kan hati kerana Allah.. Klau boleh belajar bahsa quran sekali..Bahasa paling indah bahasa arab…selamat berjaya..good luck..May Allah make easier of all problem…

  17. alllow me nk bljr bhsa ingglish…..

  18. haniff on said:

    actually to mastering or consolidate in english dosent have any short cut but then to make it easy indispensable u have to emphasize in terms of speaking,listening,writting too.Indeed english may help u to looking 4 the job…overall practise make perfect and constant revision is the key 4 success…dont take it 4 granted..more gain more pain..english is a piece of cake

  19. ct jb on said:

    hm…. nk belajar jgklh… nti bolehlh ajar anak2.. :razz:

  20. gevian on said:

    :razz: saya punya berberapa kaedah belajar bahasa inggeris untuk anak-anak kecil dan ibubapa. Mudah, murah dan berkesan. sesiapa berminat, hubungi saya di geviangenius@gmail.com.

  21. saya ne kini memegang jawatan eksekutif tetapi tak tahu nak berbahasa inggeris

  22. azwan hang sedang buat apa sekarang.balas

  23. syahmi hang sedang buat apa sekarang ha syahmi.balas

  24. ridzuan hang sedang buat apa ha sekarang ridzuan balas.aliff

  25. don give up…..

  26. SAYA INI,PANDAI JUGALAH DLM BI NIE.TAPI DLM KERTAS DPT b.ITU YG BUAT SAYA ISAU NIE. :???: :???: :???: :arrow:

  27. Motivasi Kerja on said:

    Bila sebut belajar B.I kelakar tgk video japanes learn english kat youtube.

  28. ak suke sgt blaja bahasa inggeris ,coz slalu have fun ngn ckg ak , ;-)

  29. budak terbaik bahasa inggeris on said:

    hahah korang ni kan…apalah…aku ni pandai bahasa ingeris..tapi kena bljr la ckit2

  30. ai…best nyer kalu pandai b.i…kite kan lebih berkeyakinan…i pun nak baljar lagi….boleh bantu ke??

  31. NABILA. on said:

    AQ NI PANDAI B.I .HARAP2 AQ B.I AQ LULUS DLM UPSR :raz :cool: z:

  32. english ni ramai yang tahu kepentingannya tapi tak ramai yang pandai berbahasa inggeris sebab tak belajar…jadi, nak pandai kena belajar…ada ilmu, barulah boleh pratikkan…jom berbahasa inggeris!
    p/s: kalau belom ‘power’ dalam bahasa melayu, jangan belajar b.inggeris lagi tau :mrgreen:

  33. naqiera(n_n) on said:

    :cry: sape yg sudi ajar english kt sy..?? uwa2 i so sad..!! u’ll know why..?? cz i know how to speak english but not to well..!! i hope.. if u’ll don’t mind.. please..teach me..
    naqiera_sofeaikuta@yahoo.com

  34. su along on said:

    emm…Zaman sKg nIE mSt Lar Kne pNdai Ckp 0mpUteh,lau x MLu Ar………aL MkLumlah BhsE aNtreBgSa Lah KtekN……

  35. kajian pakar-pakar mengatakan, orang yang menguasai lebih dari satu bahasa mempunyi IQ yang tinggi berbanding orang yang menguasai satu bahasa sahaja. nak tingkatkan IQ anda? belajar dan kuasai bahasa inggeris :)

  36. bi memang penting gler.tapi ramai yang x sedar n ade yang buat2 x sedar

  37. imah ex5 sastera on said:

    hallo……
    may i join ……..but i am 46 year old………..but ….

  38. imah ex5 sastera on said:

    :sad: dont know speak english

  39. Pingback: outdoor toys

  40. fakiman on said:

    lau blaja bahasa inggeris nanti dpt pikat awek mat salleh yg dtg melancong kat malaysia ni …hahah :lol: btl tak

  41. decision 4 smart stdy on said:

    sesiapa nk bljar bhasa english….area kelantan..call me 0134587879……pakar bahasa dr UTM… :razz:

  42. juliana on said:

    selamat ptg,
    saya nak tanya dimana sy nak th tmpt belajar bhs inggeris area selayang atau pun kl,,,t.kasih

  43. nur hayati on said:

    tiap ujian english mesti dpt markah rendah ….mcm mane arh cara nk belajar bahasa english….nak tuesyen english kat mane …..sape tahu call saye ..harap bantu…

  44. intan on said:

    saya nk blajar bhsa english dgan cpat, cmne ekk..saya slalu dpt mrkah rndah stiap kali ujian..

  45. saya paling lembab bahasa inggeris . :sad:

  46. maniarasu on said:

    bahasa inggeris adalah bahasa antarabangsa. ia perlu dipelajari dan dikuasai sepenuhnya.

  47. mulut belacan on said:

    :???: :???: takat ni aku tak jumpa lg cara yg betul membantu dari asas pambelajaran bi ni.Yela nk membantu org yg tercicir jauh mcm aku ni.suma cara org yg dah ada asas.nak bwt cmne idup pn sasak.

  48. Pingback: study tips

  49. Belajar Bahasa Inggeris on said:

    No doubt English has really become one of the unavoidable aspects in our life. The only way out is to learn it and get better on it :| All the best to all English learners out there!

  50. suziana on said:

    saya lemah sngt dlm bahasa inggeris ,klau baca kamus buat kepala saya lgi pening adelh.

  51. sye nak sgt bljr english..bcoz..i feel so jealous when my friend speak in english to the other freind ;-) ..so.. please teach me english..t`utamanya grammar.. :!:

  52. mcm mne nk improve english grammar kte..??tlglah..please..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

1,932 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>