Belajar Bahasa Inggeris | Learn English Online Tuisyen

Belajar Bahasa Inggeris

Belajar Bahasa Inggeris dengan lebih bijak. Adakah anda mahu belajar bahasa inggeris? Ini bukannya cara-cara untuk makan nasi lemak dengan ikan bilis…. hahahahahaha. Mari kita mantapkan belajar bahasa inggeris dengan menulis, bercakap dan membaca bahasa inggeris. Cakap aje laaa…. Selalunya kalo anda cakap english mesti berterabur grammernya. Broken english sudah semestinya tidak dapat dielakkan jika anda baru bermula untuk cakap dalam english.

Ahahahaaaa…. cakap aje laaa. Tuan suruh saya action bukan suruh cakap….

Good Afternoon! Good Afternoon you all…

Belajar Bahasa Inggeris” src=”http://abdfatah.com/blog/wp-content/uploads/2008/08/coollogo_com_208265348-300×43.jpg” alt=”belajar bahasa inggeris” width=”300″ height=”43″ />

Masa untuk Belajar Bahasa Inggeris dengan cara yang lebih berkesan. Anda tertanya-tanya… Dia nak apa? Nak pergi rumah makcik minah agaknya?  You go straight and don’t belok-belok. Go straight and don’t belok-belok… Tatkala warga orang puteh bertanya arah jalan ke mana yang mahu dituju… namun apa yang anda tahu hanya yes no orait etc….

Yes no orait… yes no orait only… Now you need to Learn English Language everyday.

Bagaimana dengan penguasaan bahasa inggeris anda masa kini? Adakah di tahap yang memuaskan untuk bercakap menulis dan membaca dengan lancar dan juga memasuki pertandingan mengeja perkataan inggeris sambil belajar bahasa inggeris. Spell It Right Contest.

Kenapa pentingnya bahasa inggeris untuk anda belajar dengan sebaik mungkin? Kenapa perlunya belajar bahasa inggeris? Boleh buat duit ke dengan belajar cara cakap inggeris. Kalo cakap dan menulis bahasa inggeris cara tempatan macam mana haaaaa….?

Okey dengan tidak membuang masa yang cukup berharga tersebut mari ler kita jenguk siapakah gerangannya yang membuat tuisyen kelas english untuk belajar bahasa inggeris dengan mudah dan berkesan dan tidak tergagap gagap lagi untuk memulakan percakapan dan perbualan dalam bahasa inggeris.

Cari Idea Buat duit dengan bahasa inggeris.

Belajar bahasa inggeris dengan mudah di sini.

Mantapkan cara belajar bahasa inggeris.

Tak pandai speaking bahasa inggeris

Selamat belajar bahasa inggeris dengan jayanya…

Mungkin ada yang berminat untuk lulus dengan cemerlang dalam ujian MUET? Dapatkan tips muet untuk Test English lebih cemerlang : Layari laman web berikut :

Sila Klik Klik Klik Like

Belajar Bahasa Inggeris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
This entry was posted in belajar bahasa inggeris and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

52 Responses to Belajar Bahasa Inggeris | Learn English Online Tuisyen

  1. zen says:

    aku rasa bahasa ingris aku blom melayak’kan aku unt menyertai rancangan spell it right…teringin nak masuk tahun depan

  2. zool says:

    Belajar Bahasa Inggeris bagus untuk berjaya atau dapat income dari blog..
    He he he

  3. Alindi says:

    Setuju kalo bahasa Inggris bagus bisa melancarkan business online. Tapi saya tahu beberapa blog berbahasa lokal yang juga dapat berjaya.

  4. haa says:

    macamna nak belajar bi banyak tak fahamlah,nak sangat belajar tp tak ada org nak ajarkan

  5. bahtiar zaki says:

    Sy dah bkje lbih kurang dlm 6 bulan, kat tmpat kje sy nie 100% base inggeris kekadang klu ade masalah nk inform kat bos dh tak reti nk goreng. :roll:

    Sy klu bleh nk blajr base omputih nie, tpi yg dkat dgn area sy nie, ade tak kat area sg buloh ke kepong ke

  6. afif says:

    English is very important to everybody.we must to study english.In evrywhere , english is very most important. Because they will speak inglish and they will understand what we speaking.TO EVERYBODY YOU CAN SPEAK ENGLISH BUT YOU MUST STUDY ENGLISH BYE from :afif 12 years old

  7. FARA says:

    EMMMM,,,

    SAYA NAK SANGAT DAPAT EXCELENT MARK DALAM SUBJECT ENGLISH

    SAYA TAK PENAH DAPAT ENGLISH MARK 80-100..SAYA MESTI DAPAT ENGLISH MARK DALAM 70-79…I WANT TOO LEARN MORE ABOUT ENGLISH SUBJECT..

  8. FARA says:

    HAI,I WANT TOO LEARN MORE ABOUT ENGLISH SUBJECT BUT I VERY BUZY..
    PLEASE!! TEACH ME SIMPLE ENGLISH

  9. Norasyikin bt mat jusoh says:

    i want polish my english and try to be a people fluent at english..

  10. rosley says:

    :mrgreen: Bagaimana caranya utk menguasai bahasa inggerish dng cepat..?

  11. ieda says:

    saya teringin sangat nak belajr bahasa inggeris tapi malu nak belajar sebab dah tua.nanti gi kelas semua muda-muda.

  12. nora says:

    Dimana boleh saya mendapat perkhidmatan belajar bahasa inggeris? di area klang

  13. mohd dollar says:

    nak cari bangla yg boleh ajar bahasa inggeris dan duduk serumah. Kalau cakap 24 hours barulah boleh cepat pandai

  14. BdaK SraWak says:

    alow… ade tips tok bjar bhasa inggeris x???

  15. ezee says:

    salam semua jagan risau,belajar perlahan2..Janji ikhlas kan hati kerana Allah.. Klau boleh belajar bahsa quran sekali..Bahasa paling indah bahasa arab…selamat berjaya..good luck..May Allah make easier of all problem…

  16. alllow me nk bljr bhsa ingglish…..

  17. haniff says:

    actually to mastering or consolidate in english dosent have any short cut but then to make it easy indispensable u have to emphasize in terms of speaking,listening,writting too.Indeed english may help u to looking 4 the job…overall practise make perfect and constant revision is the key 4 success…dont take it 4 granted..more gain more pain..english is a piece of cake

  18. ct jb says:

    hm…. nk belajar jgklh… nti bolehlh ajar anak2.. :razz:

  19. gevian says:

    :razz: saya punya berberapa kaedah belajar bahasa inggeris untuk anak-anak kecil dan ibubapa. Mudah, murah dan berkesan. sesiapa berminat, hubungi saya di geviangenius@gmail.com.

  20. azman says:

    saya ne kini memegang jawatan eksekutif tetapi tak tahu nak berbahasa inggeris

  21. aliff says:

    azwan hang sedang buat apa sekarang.balas

  22. aliff says:

    syahmi hang sedang buat apa sekarang ha syahmi.balas

  23. aliff says:

    ridzuan hang sedang buat apa ha sekarang ridzuan balas.aliff

  24. herry says:

    don give up…..

  25. Nasya says:

    SAYA INI,PANDAI JUGALAH DLM BI NIE.TAPI DLM KERTAS DPT b.ITU YG BUAT SAYA ISAU NIE. :???: :???: :???: :arrow:

  26. Bila sebut belajar B.I kelakar tgk video japanes learn english kat youtube.

  27. zeffa says:

    ak suke sgt blaja bahasa inggeris ,coz slalu have fun ngn ckg ak , ;-)

  28. budak terbaik bahasa inggeris says:

    hahah korang ni kan…apalah…aku ni pandai bahasa ingeris..tapi kena bljr la ckit2

  29. comey says:

    ai…best nyer kalu pandai b.i…kite kan lebih berkeyakinan…i pun nak baljar lagi….boleh bantu ke??

  30. NABILA. says:

    AQ NI PANDAI B.I .HARAP2 AQ B.I AQ LULUS DLM UPSR :raz :cool: z:

  31. datin says:

    english ni ramai yang tahu kepentingannya tapi tak ramai yang pandai berbahasa inggeris sebab tak belajar…jadi, nak pandai kena belajar…ada ilmu, barulah boleh pratikkan…jom berbahasa inggeris!
    p/s: kalau belom ‘power’ dalam bahasa melayu, jangan belajar b.inggeris lagi tau :mrgreen:

  32. naqiera(n_n) says:

    :cry: sape yg sudi ajar english kt sy..?? uwa2 i so sad..!! u’ll know why..?? cz i know how to speak english but not to well..!! i hope.. if u’ll don’t mind.. please..teach me..
    naqiera_sofeaikuta@yahoo.com

  33. su along says:

    emm…Zaman sKg nIE mSt Lar Kne pNdai Ckp 0mpUteh,lau x MLu Ar………aL MkLumlah BhsE aNtreBgSa Lah KtekN……

  34. Hafiz Lidin says:

    kajian pakar-pakar mengatakan, orang yang menguasai lebih dari satu bahasa mempunyi IQ yang tinggi berbanding orang yang menguasai satu bahasa sahaja. nak tingkatkan IQ anda? belajar dan kuasai bahasa inggeris :)

  35. aireen says:

    bi memang penting gler.tapi ramai yang x sedar n ade yang buat2 x sedar

  36. imah ex5 sastera says:

    hallo……
    may i join ……..but i am 46 year old………..but ….

  37. imah ex5 sastera says:

    :sad: dont know speak english

  38. Pingback: outdoor toys

  39. fakiman says:

    lau blaja bahasa inggeris nanti dpt pikat awek mat salleh yg dtg melancong kat malaysia ni …hahah :lol: btl tak

  40. decision 4 smart stdy says:

    sesiapa nk bljar bhasa english….area kelantan..call me 0134587879……pakar bahasa dr UTM… :razz:

  41. juliana says:

    selamat ptg,
    saya nak tanya dimana sy nak th tmpt belajar bhs inggeris area selayang atau pun kl,,,t.kasih

  42. nur hayati says:

    tiap ujian english mesti dpt markah rendah ….mcm mane arh cara nk belajar bahasa english….nak tuesyen english kat mane …..sape tahu call saye ..harap bantu…

  43. intan says:

    saya nk blajar bhsa english dgan cpat, cmne ekk..saya slalu dpt mrkah rndah stiap kali ujian..

  44. maniarasu says:

    bahasa inggeris adalah bahasa antarabangsa. ia perlu dipelajari dan dikuasai sepenuhnya.

  45. mulut belacan says:

    :???: :???: takat ni aku tak jumpa lg cara yg betul membantu dari asas pambelajaran bi ni.Yela nk membantu org yg tercicir jauh mcm aku ni.suma cara org yg dah ada asas.nak bwt cmne idup pn sasak.

  46. Pingback: study tips

  47. No doubt English has really become one of the unavoidable aspects in our life. The only way out is to learn it and get better on it :| All the best to all English learners out there!

  48. suziana says:

    saya lemah sngt dlm bahasa inggeris ,klau baca kamus buat kepala saya lgi pening adelh.

  49. siti says:

    sye nak sgt bljr english..bcoz..i feel so jealous when my friend speak in english to the other freind ;-) ..so.. please teach me english..t`utamanya grammar.. :!:

  50. siti says:

    mcm mne nk improve english grammar kte..??tlglah..please..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>