berapa pantas cara menaip dengan lebih pantas?

mesin-taip-jimieray.jpg

 

mesin taip rongak?

 

speedtest faster?

 

underwoodkeyboard.jpg

 

Belajar menaip dengan lebih pantas? anda sudah tentunya biasa menaip? eh eh eh apasal tanya pulak? adakah anda mahir cara menaip dengan pantas?

 

sudah tentunya siapapun yang menggunakan internet akan biasa menaip dengan menggunakan keyboard. dan kali ini anda boleh menggunakan kemahiran anda itu untuk belajar menaip dan merehatkan minda anda selepas beberapa ketika menaip dengan penaipan yang slow atau pun yang merangkak-rangkak atau yang patuk-patuk ayam.

 

bagaimanakah anda bermula dengan belajar menaip pantas dan mengenali keyboard atau mesin taip. bilakah buat kali pertama anda menggunakan mesin taip atau keyboard untuk belajar menaip?

 

bagaimanakah anda mempelajarinya cara-cara untuk belajar menaip dengan pantas? adakah anda belajar menaip sendiri atau belajar dengan  mengikuti kursus yang tertentu?

 

berapa lama anda mengambil masa untuk mahir belajar cara menaip dengan pantas sehingga orang lain teruja melihat kepantasan anda menaip?

 

saya sendiri masih merangkak-rangkak lagi tatkala belajar menaip dengan pantas. banyak latihan lagi yang perlu dibuat untuk memahirkan diri untuk belajar menaip lebih pantas.

 

mesin taip pertama yang saya guna semasa di tingkatan 6 Atas semasa mengambil peperiksaan STPM. ketika itu harganya boleh tahan. mesin taip fesyen lama dengan harga kalo tak silap rm500. dan mesin taip lama tersebut masih ada lagi namun dah kojol takleh nak guna lagi. rosak rabak dah. hajatnya nak baiki elok2 buat perhiasan. kalo ada yang nak beli boleh laa kategorikan sebagai barangan antik. Mari belajar menaip pantas.

 

Pendek kata belajar menaip saban hari jika ada kelapangan. bising tak berkesudahan laa. mengganggu orang yang nak kena tidur.

 

ketuk ktak ketuk ktak ketuk ketak bunyinya… patuk patuk ayam la jadinya…. ahahahahaha….

 

dan kini cabarannya untuk anda untuk memulakan games typing.

 

typingshark.JPG

 

latihan cara menaip pantas dengan games typing shark

 

download software typing master

 

mari kita jenguk apa yang menarik dengan spacebar games ini.

 

jenguk juga website typing speedtest ini.

 

cara belajar menaip pantas

 

berapa pantas anda boleh menaip?

 

Raja Jurutaip Menaip Pantas? 

 Tingkatkan kelajuan menaip.

Typing Touch Angkasa.

 

games typing tambahan :

 

TypingGames.Net

 

Photobucket

This entry was posted in rehat minda and tagged , , , . Bookmark the permalink.

27 comments on “berapa pantas cara menaip dengan lebih pantas?

  1. hafifi on said:

    aku rasa aku guna keyboard kali pertama time aku darjah 4..ari2 aku p cc main game.. :mrgreen:

  2. Aku kenal keyboard pertama kali sudah lama. Tapi mulai sering pakai waktu kuliah. Sekarang kalo tak pegang keyboard sehari rasanya ada yang kurang.

  3. hoho ckp pasal mesin taip igt ade video pasal mesin taip lawak gile, eh eh lupe la, tumpang lalu, wasalam…

  4. ahahahaa… lalu jangan tak lalu…

  5. aku dah lama kenal mesin taip ni…tak salap waktu darjah 1 lagi. waktu tu mak cik aku pakai mesin taip yang ada reben warna tue…

  6. ishh kesian kau ni merangkak2 nak menaip, cuba duduk atas kerusi elok2 kan senang… :lol:

  7. takder kerusi laa itu pasal laa merangkak2nya… kerusi pun takder hahahaha…

  8. Uik..lama xhapdet..guna lah kepantasan menaip tu utk hapdet dengan pantas..huhu~

    nway..aku pun penah pakai mesin taip purba dlm gambar tu..syok jugak..nway..aku berlatih menaip nie stat pada zaman chatting IRC..heheh..klu lambat taip nanti bende yg dibincangkan tu terlepas pulak..so…laju~~ je taip.. =P :lol:

  9. yea yea akan hapdate … sedang buat kira2 nak tambah mega bait server eh hosting eh… ruang legar megabait… alahai kena tambah lagi daaa…

  10. haha. aku paling pantas naip mesej kat hanpon. :mrgreen:

  11. Hahaha…comel. Saya kalo menaip x tgk keyboard. Then boss tanya. Tak tgk tu x salah ke? Kalo salah saya sendiri sedar. Automatik. Bawah dagu ada mata. Wakakaka!!!

  12. huuuu…msh menaip cam kura2.. :sad:

  13. askm..lupe plak bagi salam tad.. :lol: leh kenal x?

  14. menaiplah dengan kepantasan yang maksima…

    hehehe… boleh laa sikit2… :lol:

  15. HAZLI on said:

    :roll: 1st time pgg keyboard std3,klas com sek rendah.

  16. HAZLI on said:

    :roll: 1st time pgg keyboard std3,klas com sek rendah. :roll:

  17. sekarang nih sekolah rendah dah banyak yang guna pc… ada juga projek makmal komputer yang terbengkalai… budak2 kecik sekarang pun dah kenal komputer… celik bijik mata aje komputer… sampai jahnam komputer dibuatnya…. hehehehe…

    kalo dah jahnam jadinya… ke klinik komputer laa jawabnya…

  18. dengan latihan yang berterusan sudah tentunya anda boleh dan dapat menaip dengan lebih pantas dengan menggunakan kesemua jari jemari anda untuk menaip. maka anda boleh menggunakan software menaip untuk membuat latihan menaip secara konsisten dan teratur…. anda boleh mencuba software typing master atau menggunakan games menaip…

    ada sapo2 yang dah gunakan games menaip tersebut untuk membuat latihan menaip…?

  19. jom kengkawan semua kita menaip online … buat latihan yang berterusan untuk menaip dengan lebih pantas… selamat maju jaya untuk mereka yang sedang membuat latihan menaip…

  20. Pingback: Berapakah kelajuan anda menaip? | RajaBLog.info

  21. nah… tambah lagi cara nak menaip pantas… mari kita belajar menaip dengan laju….

    https://sourceforge.net/projects/typefaster/

    http://typing.qcalculus.com/

  22. Kemahiran dan kelajuan menaip bergantung pada banyak faktor selain dari latihan. Ia termasuk kepada kelembutan papan kekunci, cara duduk, jarak monitor dengan badan dan lain-lain

    Sila ke blog saya untuk bermain game sambil melatih kemahiran menaip.

    http://kedaimagik.blogspot.com/2008/06/blog-post.html

  23. jom kita menaip dengan lebih pantas…

    nah tambah satu lagi maklumat cara menaip dengan lebih pantas…

    http://justkhai.com/blog/bagaimana-ingin-menaip-dengan-pantas/

  24. hahaha saya pun bukannya cepat sangat menaip juz biase2 tapi saya selalu menang acara menaip dengan pantas :oops:

  25. Saya nak cari trainer untuk menaip cepat. En. And Fatah boleh tolong?

  26. menaip perlu latihan..bleh ke kelas menaip atau belajar sendiri guna software menaip..jika perlukan latihan, bleh ke laman ni, ada bnyk latihan n permainan menaip menarik http://lamaninteraktif.kursusmenaip.com .Semoga membantu :grin:

  27. Pingback: Adakah kemahiran menaip itu ketinggalan zaman? | AbdFatah.com | Cetusan Rasa Bicara Minda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

2,006 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>