Cara Nak Dapat Kastemer Percuma Dekat Google

February 3rd, 2019

“… BEGINI RUPANYA NAK RANKINGKAN DAN BRANDINGKAN BISNES ANDA DEKAT MUKA DEPAN LAMAN CARIAN UTAMA GOOGLE… SETERUSNYA


BOLEH DAPAT KASTEMER PERCUMA DARI GOOGLE…”

Nak Rankingkan website anda?
Nak Brandingkan bisnes anda?
Nak Dapat kastemer percuma dari google?
.
Jenama anda berada dalam kelompok top ten yang tersenarai dekat muka depan laman carian Google.
.
Gunalah teknik seo google untuk penjenamaan produk anda dekat laman carian Google.
.
Paling penting sekali anda akan kastemer percuma dari google…

SEO yang dulu bukan yang sekarang…
Kalo 2009 punya SEO dah berbeza rentaknya dengan SEO 2019.

Eh semacam trending pulok..
Owwwh .. #10yearsChallenge.

Nak ikut rentak dulu dulu punya algo Google tak berkesan dah. Sekarang pun dah banyak algo Google yang berubah dari semasa ke semasa. Jangan sekali kali nak perdayakan algo Google… Kihkihhkihhh.
.
Semua orang bisnes pastinya akan berusaha sedaya upaya nak dapat ranking terbaik dekat muka depan carian Google.
.
“Mana ada orang guna Google lagi?”
.
Itu cakap orang yang tak tahu apa itu SEO atau algo Google atau Google ads.
.
Bicara pasal SEO nih ada sorang otai SEO yang sedia membantu anda bagaimana nak rangkingkan jenama bisnes anda dengan baik dekat laman carian Google tersebut.
.
Eh eh blurrr lagi nampaknya tu..
Tapi tak mengapa.. anda boleh belajar dan terus belajar pasal SEO nih dengan adanya Teknik SEO 2019 – Algo Fixed.
.
Teknik baik pulih algo google SEO untuk rank jenama bisnes anda dekat muka depan carian Google.
.

Nak tahu?
.
Klik sini untuk info Teknik SEO 2019.

Jom travel rehat minda dekat Disneyland Hong Kong

January 30th, 2019

 

View post on imgur.com

Jom travel rehat minda dekat Disneyland Hong Kong

“Eh cik Kiah, citer travel dekat Hong Kong tu apa citer?” Tanya cik Senah.

“Nih laa nak citer sikit nih kat korang pasal sebuah negara yang dikatakan di bawah prinsip “1 Negara, Dua Sistem”, iaitu Hong Kong.” Kata cik Kiah penuh semangat.

Sambung cik Kiah lagi..

Begini ceritanya…

Negara Hong Kong nih telah menjadi sebuah ‘Special Administrative Region of the People’s Republic of China’ pada 1 Julai 1997.

Melalui perjanjian ini membolehkan bandaraya ini terus menikmati tahap autonomi yang tinggi, termasuk
dalam mengekalkan sistem kapitalis, perundangan bebas dan peraturan undang-undang, perdagangan bebas dan kebebasan bersuara.

Hong Kong nih terbahagi kepada 3 bahagian Lantau Island, New Territories, Hong Kong Island.

Cuaca pula :
Hong Kong mempunyai iklim sub-tropika dengan pelbagai musim.

Musim bunga dia selalunya time malam sejuk dalam lebih kurang antara 17-25 darjah celcius.

Musim panas tu pulak lembap dan terik, dengan hujan sekali-sekala dan ribut petir. Suhu boleh melebihi 31?C tetapi tahap kelembapan yang tinggi boleh menjadikannya lebih panas. Masa musim luruh pulak terdapat tiupan angin yang menyegarkan, sinaran matahari yang banyak dan suhu yang comfortable.

Ramai yang anggap inilah bulan-bulan terbaik untuk melawat Hong Kong. Jika korang nak travel tu bolehlah pergi ke hong kong time ni.

Musim sejuk lak, kering dan berawan, dengan kesejukan sekali-sekali. Suhu boleh turun hingga bawah 10?C di kawasan bandar. So lagi sejuk dari aircond rumah kita, jadi korang jaga-jagalah ye.

So untuk persiapan pertama sekali korang kena ada passport. Nak travel pergi semua tempat luar Malaysia korang wajib ada passport. Sekarang ni senang je nak buat, korang pergi kat UTC
mana-mana, boleh siap dalam masa sehari. Of course korang kena keluar pagi, kalau bangun tengah
hari tu takyah sembang lah nak pergi buat passport. Ramai kot. Hahaha.

Yang kedua pulak pasal visa,
kalau korang nak travel ke Hong Kong tak payah buat visa tapi kalau China wajib ada visa. So alang-alang kalau nak ke Hong Kong bawak passport jer, janji korang tak masuk China. Duit korang better tukar siap-siap kat Malaysia.

Tiket dan hotel better korang book awal-awal kat Traveloka Malaysia. Manalah tahu korang bernasib baik boleh tengok Hong Kong Disneyland promo,  dapat diskaun ke lagi best.

Maklumat yang seterusnya adalah  korang kena ambil tahu perihal untuk dapatkan insurans travel atau tak, so pada pendapat aku better amek je la dulu sebab who knows kan.

Untuk ke Disneyland korang boleh menggunakan perkhidmatan MRT lebih cepat dan murah, pengangkutan lain seperti bas aku tak yakin sangat so kalau korang tau boleh teruskan, kalau tak
jangan memandai-mandai tauu , untuk aku naik train lagi senang.

Sampai saja di Disneyland jangan
lupa untuk berselfie kat pintu gerbang masuk tu , kalau korang nak tau di gate pintu masuk ada security yang akan check beg kita , makanan memang tak boleh bawa masuk , kalau ada kena
habiskan atau beg simpan di locker , bukan free ya tapi berbayar RM20 kalau tak silap .

So dalam disneyland ni terbahagi kepada 7 bahagian , Adventureland , Fantasyland , Grizzly Gulch , Main
Street, U.S.A , Mystic Point , Tomorrowland , Toy Story Land . Boleh ambil map di kaunter senang
sikit bila nak jalan nanti , dan diingatkan juga cuaca kat Hong Kong ni tak menentu , standby rain coat
atau boleh beli payung , untuk permainan di luar jika hujan memang tak boleh naik atas faktor keselamatan.

So kat dalam Disneyland tu korang enjoy la puas-puas sebab bukan selalu dapat pergi ke Disneyland walaupun kat hong kong ni Disneyland yang paling kecik. Disneyland tetap disneyland
kan so enjoy the moment.

Ingatlah tips yang aku bagi tu, jangan lupa supaya korang punya holiday
nanti takdelah macam sia-sia. Gagal merancang, merancang untuk kegagalan. Haa kan dah keluar aku punya puitis. Hahaha.

Nak ke sana sesuai jugak kalau korang nak pergi sorang, honeymoon atau
dengan anak bini korang. So plan la betul-betul and actually ramai gak orang Malaysia ke sana so plan betul-betul supaya tak pergi time yang tak sesuai. Hidup ni kita kena pergi ke negara China untuk timba ilmu. Hahaha.
.
Okayyy… Selesai dah.

Begitulah ceritanya…
Selamat travel ke Hong Kong.
Terima kasih.
.

Kenapa Dropship Anda Gagal?

January 13th, 2019

 

 

Dropship anda gagal? Kenapa?

 

Rasanya ramai yang dah pernah dengar dan tahu apa itu dropship. Sekarang pun makin banyak tawaran untuk menjadi dropship bagi sesebuah produk. Lagi best, ada tawaran yang berani claim akan dapat sekian-sekian angka jualan dalam sekian-sekian masa.

 

 

Anda pun apa lagi, rasa excited nak cuba disebabkan oleh claim tersebut. Tapi realitinya, tawaran tersebut tak beritahu pun sebenarnya laluan yang anda kena tempuh untuk dapatkan pulangan lumayan tu.

 

Semua cerita benda manis-manis je. Perit susah dropship, tak pernah pulak orang nak cerita. Kalau betul mudah, kenapa dropship anda boleh gagal? Kalau dikaji balik, peluang untuk anda berjaya dengan dropship ni lagi tinggi dari peluang untuk anda gagal.

 

Kat bawah ni saya akan share dengan anda beberapa sebab kenapa dropship anda boleh gagal.

 

  1. Teknik menjual yang salah

 

Ramai yang menggunakan platform media sosial untuk terus menjual. Platform tu dah nice. Tapi cara anda yang tak nice. Anda terus menjual tanpa mengkaji dulu samada friends/followers anda sesuai ke tak dengan produk tersebut. Hasilnya? Segala post anda akan krik krik. Awal-awal mungkin ada ramai yang klik, tapi bila dah lama-lama, orang pun dah mula meluat dan ignore post anda.

 

Copywriting atau cara anda menulis manfaat produk pun perlu ditulis dengan ilmu, bukan main rasa sedap sendiri je. Sebab tu kalau anda tanya saya, saya akan recommend platform lain untuk anda menjual seperti di Shopee sebabnya anda tak perlukan kemahiran copywriting yang tinggi tapi anda boleh terus buat sales dengan banyak.

 

  1. Zero product knowledge

 

Product knowledge atau pengetahuan anda mengenai produk yang anda jual pun sangat-sangat penting kalau anda nak buat sales lebih banyak. Anda sendiri tak pernah tengok, tak pernah guna dan tak pernah pegang produk tersebut. Jadi, macam mana anda nak cerita kebaikan produk tersebut kepada orang lain?

Satu, cara paling mudah adalah anda beli dan guna dulu produk yang anda nak jual tu. Tu cara terbaik dan terpantas untuk anda belajar mengenai produk anda. Dua, cara lain yang saya boleh kongsi dengan anda adalah, tengok testimoni. Biasanya owner produk atau pembekal pasti akan berikan anda testimoni dan bahan-bahan lain sebagai marketing tool. Gunakan testimoni tersebut untuk tambahkan product knowledge anda.

 

  1. Anda ambil mudah mengenai bisnes

 

Ramai yang anggap berbisnes ni mudah. Kalau jual online, anda menganggapnya semudah post di media sosial dan orang akan terus contact anda untuk membeli. Kalau jual offline, anda ingat buka kedai dan orang akan terus datang.

 

Bukan macam tu. Kalau semudah tu, ramai dah yang berjaya. Tapi, ia tidaklah sesusah yang anda sangkakan. Ia akan jadi mudah kalau anda ada ilmu dan panduan yang betul.

 

Kalau saya, saya lagi prefer buat dropship di Shopee berbanding platform lain sebabnya saya cuma perlu kuasai beberapa basic skills sahaja dan ia tidaklah terlalu rumit dan susah macam skil-skil di platform lain.

 

Kalau anda nak belajar macam mana nak buat dropship paling mudah di Shopee, Buleh klik dekat sini untuk downdload ebook edisi percuma shopee.

Klik sini –>> Ebook Edisi Percuma Shopee

 

Cara Nak Rekrut Ejen Dengan Lebih Sistematik

January 5th, 2019

.”BEGINI CARANYA NAK REKRUT EJEN. PATUTLAH RAMAI EJEN ASYIK LEMAU AJE. TAK KENA GAYA REKRUT RUPANYA. DAH LEMAU TAK BALIK HASIL JAWABNYA. SALES SENDU AJE JADINYA…”
.
Pernah anda alami situasi sedemikian rupa? Lemau aje ejen yang anda ada tu. Buang masa dan tenaga aje jadinya. Tak begitu?
.
Jadi… Bagaimana cara nak mengatasinya? Sudah semestinya anda kena ada sistem pengurusan ejen yang mantap dengan Formula Sistem Ejen.
.
Wahhhhh…! Formula Sistem Ejen eh? Menarik jugak tu kedengarannya Sistem Rekrut Ejen..

Apa jadi jika ejen anda lemau aje?
Apa  jadi jika produk kurang laku?
Mestilah STRESS jawabnya.

Stress Produk Anda Kurang Laku?
Lagi Stress Ejen Anda Lemau Aje…

Okayyyhhh. Bawak bertenang dan sabar.  Saya cukup faham perasaan anda tu..

Susah payah duk usaha dan dah banyak laburkan duit untuk kos produk. Tapi, sales tetap jugak slow. Buat iklan Fbads pun masih sendu tak gerak jugak. Sedeyhhh hati hati berlagu sendu.

Kos makin bertambah, sales slow. Takut kalau kena ‘kanser’ owner produk.

Apa itu kanser owner produk?

– Produk tak laku.
– Produk jadi sendal pintu.
– Produk tersadai bawah katil

Habis modal. Pening kepala.
Akhirnya buat keputusan nak buat sistem rekrut ejen.
.
Tapi bagaimana nak buat rekrut sistem ejen nih?
.
Siapa yang sesuai dengan panduan ini?

-Bakal Owner Produk

-Owner Produk Baru

-Stokis

-Business Owner yang nak implement Sistem Ejen

-Usahawan baru yang memasang cita-cita untuk menjadi Owner Produk

Ciri-Ciri Panduan Ini

-Berbentuk Ebook & Video – Agar lebih mudah faham dan consume

-Direct to the point, mudah hadam dan faham

-Very Actionable, lepas baca boleh terus take action, walaupun produk front end

-Diberikan Action Plan di hujung panduan, agar mereka tahu dimana & bagaimana untuk bermula

.

Nak belajar lagi lanjut tentang sistem ejen?

Kami yakin, panduan ini mampu ubah bisnes anda jadi lebih baik tanpa gangguan ejen yang lemau tak bermaya.

Download dahulu ebook percuma berkaitan dengan bina empayar sistem ejen kemudian buat keputusan untuk membina sistem ejen yang lebih tersusun.

.

Klik sini untuk Download Ebook Bina Empayar Sistem Ejen.

Teknik DataBase King Zero Kos Marketing

January 2nd, 2019

 

“…MACAM NI CARANYA UNTUK DAPATKAN RIBUAN TARGETED PROSPECT TANPA KOS UNTUK BISNES KORANG…”

.
Lately saya tengok ramai usahawan online yang guna marketing berbayar mula mengeluh…Kos iklan makin mahal sampai tak boleh nak buat untung…Silap percaturan, rugi!

.
Itu tak ambil kira lagi kos belajar buat iklan sana sini…Seminar lain, ebook lain, coaching lain…Kalau kira betul-betul, silap haribulan berganda rugi!

Ye lah…saya pun macam korang jugak dulu…Banyak duit abis untuk iklan…Untungnya belum tentu…Kadang-kadang, nampak macam untung…Tapi bila dah kira ROI, rupanya rugi!

Tapi tu dulu la…Sekarang Alhamdulillah…Saya dah tau cara nak dapatkan ratusan ke ribuan targeted prospect secara percuma…Bila dah percuma tu, untung bersih memang maksimum lah…??

Teknik ni saya dah ajar pada ramai client…
Alhamdulillah, ramai yang berjaya buat banyak sale walaupun masih newbie dan baru start buat bisnes.

Kat bawah ni salah seorang daripada client saya…Cer korang tengok, sehari je pun dah boleh dapat beratus komen…Sale pun Alhamdulillah…Sampai tak cukup stok! ??

Kepada korang kat luar sana yang dah pening kepala nak tarik trafik dan buat sale, saya boleh je nak ajar teknik tu…Tapi cuma untuk mereka yang serius dan sanggup berkorban je la yea…??

Klik sini untuk Maklumat lanjut DataBase King