0

Jom! Belajar Kawal Emosi…

Posted by abdfatah on September 20, 2018 in kisah rumahtangga |

Benda Paling Kesian Kita Buat Pada Anak Kita Sendiri!

Apa yang telah dikhabarkan oleh dr taufiq ialah bukan sedikit mak mak yang telah mengadu bahwasanya anak mereka jadi makin keras kepala dan melawan.

Persoalannya kenapa mereka menjadi makin keras kepala dan melawan cakap ibu bapa?

Bila ditanya rupanya memang si anak tu dilayan dengan penuh tekanan sejak daripada kecil!

– ada yang dimarah setiap hari tanpa henti
– ada yang dipaksa paksa dikasari setiap hari
– ada yang ditengking dijerkah tak berhenti
– ada yang sampai naik kaki dan tangan pada anak sendiri!

Ini semua adalah petanda mak ayah dah hilang kawalan emosi!

Ya.. Hilang kawalan emosi.
Kena lakukan sesuatu untuk kebaikan diri dan anak anda..

Nak bagitaunya kat sini.. Otak anak yang masih dalam fasa berkembang akan menganggap mak ayahnya sendiri sebagai ancaman ( possible threats )

Sifat keras kepala, makin nakal dan melawan tu adalah kesan daripada ‘defence mechanisms’ otak anak kita lah tu! Jangan tunggu tunggu lagi mak ayah semua. Jom belajar kawal emosi daripada sekarang.

Kena belajar ilmu untuk kawal emosi agar keluarga lebih tenang dan bahagia. Tak gitu?

Walau ilmu parenting seluas lautan, kalau emosi sendiri masih tak dapat dikawal dan ditahan, jiwa dan psikologi masih akan tercedera dan terbeban!

Jangan lupa 24hb September jam 10 pagi ada pelancaran Ebook Formula Mudahnya Kawal Emosi Ibu dan Anak.

Marilah ramai ramai sama sama belajar cara kawal emosi diri sendiri.

Download Kat Sini —>>> Preview Ebook Kawal Emosi Ibu dan Anak

Tags: , , ,

0

Emosi Ibu Bapa Tak Stabil Anak Jadi Meragam

Posted by abdfatah on September 19, 2018 in kisah rumahtangga |

Emosi tak stabil dah tentunya akan membuatkan anak anak anda jadi meragam. Meragam tak tentu hala jadinya… Dengan emosi anda sebagai ibu bapa yang tak stabil akan memberikan impak maksima kepada hati nurani anak anak.

 

Mereka sudah tentunya akan meragam dan buat perangai. Tak gitu?

 

Dengan demikian anda perlu kawal emosi anda untuk mengelakkan dari anak anak anda meragam tak keruan.

 

Anda juga yang akan naik darah nanti. Stress tak pasal pasal kemudian anak anak akan menjadi mangsa keadaan…

 

Bagaimana mudahnya anda boleh kawal emosi? Eh ada cara untuk kawal emosi?

 

Sudah tentunya ada untuk meredakan suasana stress emosi amarah. Dengan ilmu Formula Kawal Emosi Ibu dan Anak…

 

Anda boleh dapatkan preview dari Dr. Taufiq Razif untuk Formula Kawal Emosi Ibu dan Anak…

 

Download di sini Preview Formula Kawal Emosi Ibu dan Anak.

Tags: , , , , , ,

0

Formula Kawal Emosi Ibu dan Anak

Posted by abdfatah on September 18, 2018 in kisah rumahtangga |

Apa Jadi Kalau Saya Tengking Anak Saya?

Ada masanya bila terlampau nak marah sangat rasa nak tengking anak tu memang muncul dan menghasut hasut fikiran supaya lepaskan nada suara tertinggi tu pada anak!

Tapi saya cepat-cepat kawal emosi!
Biarlah saya sakit memendam daripada sakit bila saya lepaskan!

Ada 2 efek buruk yang boleh berlaku kalau saya tengking anak saya :
1. Efek pada diri saya : Saya sendiri yang akan menyesal nanti dan lama kelamaan boleh menyebabkan stres yang kronik kalau benda ni berterusan. Mak ayah yang suka tengking ni menunjukkan bahawa kawalan emosi diri tu tersangat la lemah. Saya taknak jadi ayah yang lemah kawalan emosi sebab saya tahu ayah yang lemah kawalan emosi biasanya ditakuti tapi kurang dihormati oleh anaknya sendiri.

2. Efek pada anak : Anak yang selau ditengking ni biasanya akan rasa tak selamat, rasa kurang disayangi, rasa rendah diri dan biasanya nanti akan sangat susah dibentuk dan dikawal. Efek jangka pendek memang la nampak anak tu jadi patuh tapi tu sebab dia takut je bukannya sebab dia faham.

Sampai satu tahap tengkingan ni boleh jadi penderaan emosi tau. Kenapa? Kali pertama dan kali kedua tengking memang diorang akan takut sangat tapi kalau dah jadi kebiasaan, tengkingan biasa takkan jalan dah.

Jadi mak ayah akan cari jalan supaya tahap tengkingan tu boleh jadi lebih berbisa dan lebih ditakuti si anak!

Akhirnya jadilah penderaan emosi secara verbal ( verbal abuse ). Anak-anak jadi makin pendiam, suasana rumahtangga jadi suram, anak-anak pun jadi kurang kreatif dah sebab dah trauma nak buat apa-apa.

Akhirnya, samada anak tu sendiri yang rosak emosinya ataupun dia sendiri yang akan menjadi perosak emosi adik beradik dan kawan-kawan di sekelilingnya suatu hari nanti!

p/s : Itulah kenapa pentingnya ilmu untuk kawal emosi. Tanpa ilmu kawal emosi, yang jadi mangsa adalah anak kita sendiri.

Jom belajar kawal emosi!

p/s Dah download salinan Preview ebook “Mudah Kawal Emosi Ibu Dan Anak?”

 

Klik sini untuk download Formula Kawal Emosi Ibu dan Anak...

Tags: , , , ,

0

Nak Buat Duit Dengan Shopee???

Posted by abdfatah on September 2, 2018 in cari duit online |

Buat duit dengan shopee…?

Asyik asyik shopee… Asyik asyik shopee…

Habis duit dekat shopee aje…
Nak tambah duit dekat shopee tak nak ke???

Habis duit dekat shopee pastu boleh tambah duit sekali dekat shopee jugak.

Bagaimana caranya?

Sudah tentunya ada cara untuk buat duit dekat shopee sesambil habiskan duit dekat shopee.

Habis duit. Tambah duit. Dekat shopee.

Siapa yang tak kenal dengan shopee.
Sudah tentunya shopee telah terkenal sebagai tempat lokasi beli dan belah dekat online. Habiskan duit dekat shopee aje kerjanya…

Takkan nak habiskan duit dekat shopee semata mata?

Eh shopping aje laa… Takkan nak menjual dekat shopee pulak?

Boleh menjual dekat shopee eh? Tapikan lagu mana nak buat?

Asyik shopping aje dekat shopee… hihihi..

Apa kata cuba cuba try test tambah duit dekat shopee.

Jangan risau ada panduan untuk anda tambah duit dekat shopee setelah anda habiskan duit dekat shopee. Takkan nak biarkan duit anda habis begitu sahaja dekat shopee. Eh duit boleh buat duit dah tentunya dekat shopee.

 

Nak belajar buat duit dengan shopee?

 

Tekan picit dekat sini —>>> untuk Belajar Meniaga Online Dekat Shopee

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

0

Bisnes Ebay Tak Perlu Wasap Bagai…

Posted by abdfatah on May 13, 2017 in Bicara semasa |

Bisnes Ebay Tak Perlu Wasap Bagai…

View post on imgur.com

Nak tahu tak? Jika anda dah biasa meniaga dekat mudah dot my guna cara dropship anda boleh mencuba meniaga dekat ebay pulak. Tengok aje laa rate usd kpd rm –>> 1usd terusss tukar kpd rm4. Cer kira sendiri bila dah dapat usd kepuk2 dekat ebay.

Boleh buat bisnes ebay secara kecil kecilan dahulu kemudian terusss meningkat sedikit demi sedikit. Buat dari rumah aje.

Tapikan mesti buntu idea nak jual apa dekat ebay nih. No idea! Tak mengapa jangan risaulah. Buat bisnes ebay gaya dropship aje. Lebih menjimatkan dan menguntungkan. Tak perlu susah payah keluarkan modal.

Apa yang bestnya meniaga gaya dropship nih anda tak perlu nak fikirkan pasal urusan pengeposan barang ke luar negara. Itu kerja anda duk rileks aje.

Biarkan supplier yang buat kerja dia.

Teknik bisnes ebay nih memang cukup memudahkan anda tanpa perlu susah payah nak buat marketing copywriting pujuk sana sini. Tak perlu nak balas wasap bagai. Tak ada orang nak tanya itu ini begitu begini.

Apa yang penting adalah anda boleh buat iklan dan tinggal. Boleh nak ke mana mana anda suka. Nak tidur nak tengok tv pun takder masalah. Kerja anda tengok akaun usd paypal mahsyuk kepuk2.

Tapikan nak dapat semua tu kena belajar bisnes ebay dulu baru boleh dapat hasilnya. Bukannya termenung duk tunggu begitu aje. Tak gitu?

Dengan bisnes ebay nih anda boleh dapat free trafik. Free marketing.

Nampak macam tak masuk akal buat iklan lepas tu tinggal tak perlu nak buat promosi langsung untuk bayar iklan.

Tapi itulah hakikat bisnes di ebay yang masih ramai orang tak tahu.

Anda tak tahu macam mana nak mula?

Boleh mula dekat sini —>>> Belajar Bisnes Ebay

 

Copyright © 2007-2018 Abdfatah.com All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.