0

Book Home Sweet Home At Cheap Price Di Bandaraya Melaka

Posted by abdfatah on March 21, 2017 in travel malaysia |

Book Home Sweet Home At Cheap Price Di Bandaraya Melaka

View post on imgur.com

 

Hotel Home Sweet Home Pilihan Backpackers

Ada sesiapa yang nak berkunjung ke Melaka? Jika anda ada perancangan untuk bercuti ke Melaka jangan lupa buat tempahan terlebih dahulu. Senang sangat kalo dah anda bleh Book Home Sweet Home At Cheap Price di Bandaraya Melaka nanti.

Sebagaimana yang anda tahu negeri Melaka nih sememangnya dah terkenal dengan bandaraya yang bersejarah. Maka tidak hairanlah Melaka telah diisytiharkan sebagai Bandar Warisan Dunia atau World Heritage oleh UNESCO pada tahun 2008. Tamabahan pula Melaka dikenali sebagai ‘Negeri Bandar Teknologi Hijau’.

Apa kata anda Book Home Sweet Home At Cheap Price di Bandaraya Melaka mulai hari ini dan minggu depan bleh travel ke Melaka. Sudah pastinya Melaka adalah lokasi yang sesuai untuk anda masukkan dalam kalendar percutian anda pada tahun ini. Kenapa? Sebabnya tidak lain dan tidak bukan adalah kerana keunikan warisannya, tempat yang penuh bersejarah dan sudah tentu terdapat banyak makanan yang enak dan lazat untuk dinikmati.

Di sini juga terdapat pelbagai tempat yang menarik untuk dikunjungi oleh para pelancong, lebih-lebih lagi kepada mereka yang suka dengan sejarah dan buat kajian perihal sejarah Melaka. Di samping mendapat pengetahuan tentang sesuatu sejarah, anda juga boleh melihat sendiri nilai sejarah dengan lebih dekat.

Andai kata anda berhasrat untuk menerokai tempat ini, cadangan yang paling ideal adalah dekat Hotel Home Sweet Home yang terletak di Taman Melaka Raya. Penginapan ni memang sangat sesuai untuk mereka yang suka backpackers. Boleh terus Book Home Sweet Home At Cheap Price di Bandaraya Melaka untuk pergi bercuti dekat negeri Melaka.

Nak tahu kenapa hotel tu sesuai untuk backpackers? Sebabnya yang pertama, dah tentunya anda bercuti ke sini bukan sekadar nak duduk rehat di dalam hotel semata-mata. Takkanlah datang Melaka nak duduk termenung dalam hotel aje, kan? Sudah tentunya adalah untuk menjelajah dan mencari apa yang anda nak lihat dan tinjau apa yang patut. Tak gitu?

Jadi, lebih baik anda buat keputuan yang bijak dan Book Home Sweet Home At Cheap Price di Bandaraya Melaka ni daripada membazirkan duit bayar hotel yang mahal-mahal tu dengan duduk termenung dalam hotel aje. Lebih baik habiskan masa untuk berada di luar dengan berkunjung ke tempat yang bersejarah tersebut. Nama lagi Melaka Bandaraya bersejarah. Sangat rugi dan tidak sepatutnya anda buat pilihan sedemikian rupa sedangkan anda masih boleh menikmati percutian bajet yang sangat selesa.

Ya. Sememangnya pada peringkat permulaannya anda mungkin rasa cukup bimbang nak menginap dekat sini sebab dengan harga yang ditawarkan memang terlajak murah. Tapi jika anda dah sampai dekat hotel ni anda akan terasa seperti semacam berada di rumah sendiri saja. Ianya sangat selesa dan bersih. Memang cukup sesuailah dengan namanya ‘Home Sweet Home’.

Selain itu, terdapat juga amenities lain yang disediakan seperti TV, WIFI, penghawa dingin, kolam renang dan parking. Terdapat 3 buah bilik dalam 1 rumah dan kesemuanya agak bersih dan selesa. Memang cukup membuatkan anda untuk tidur lena di sepanjang malam dalam suasana yang nyaman dan sejuk.

Dengan adanya kemudahan penghawa dingin ni dah tentunya anda boleh manfaatkannya betul-betul, boleh buka suhu yang paling rendah. Rasakan kesejukannya semacam dalam chiller saja. Hihi. Part makan pula, ada disediakan sekali dengan pakej sarapan pagi. Jadi, untuk sarapan pagi pula dah tentunya anda tak payah risau apa-apa nak cari makanan dekat mana.

Apa lagi yang anda tunggu? Boleh Book Home Sweet Home At Cheap Price di Bandaraya Melaka untuk tempahan percutian pilihan anda.

Biarpun hotel ini kelihatan agak ringkas, namun sajian menu yang dihidangkan kepada para pengunjung memang sedap dan memuaskan hati. Bila dah sarapan barulah ada tenaga untuk berjalan-jalan.

Keduanya, sebab kenapa Hotel Home Sweet Home ni sesuai untuk backpackers adalah kerana lokasinya agak strategik dan berdekatan dengan tempat-tempat yang menarik seperti Masjid Selat Melaka di mana ianya antara destinasi menarik yang patut dikunjungi andai kata anda bertandang ke negeri ini.

Selain menjadi salah satu tempat kegemaran para jurugambar tidak kira tempatan atau negara luar, ia juga dikenali sebagai Masjid Terapung kerana ia seolah-olah terapung apabila air pasang. Apa yang menariknya lagi, permandangan masjid ni pada waktu malam sememangnya sangat indah terutamanya ketika matahari melabuhkan tirai di kala senja.

Hmmm, nampak sangat romantik sekali. Okay, dah semestinya anda akan terasa jatuh cinta seketika. Tambahannya lagi, apa yang bagusnya tempat penginapan ni ialah ia berdekatan dengan Mahkota Medical Centre. Dengan demikian ia cukup memudahkan anda seandainya perlukan apa-apa rawatan. Apa kata Book Home Sweet Home At Cheap Price di Bandaraya Melaka untuk bercuti bersama keluarga anda.

Sehubungan dengan tu, perjalanan ke Kota A Famosa juga sangat dekat dari hotel ni. Tak sampai 2 KM pun anda dah boleh menjelajah tempat-tempat bersejarah yang ditinggalkan oleh pihak Portugis.

Terdapat banyak juga tempat yang menarik di sekitar Kota A’Famosa ni, anda boleh berkunjung ke Muzium Kesultanan Melayu Melaka, Bukit St John, Muzium Kapal Selam, Muzium Seni Bina Malaysia dan yang paling menarik perhatian adalah Muzium Samudera.

Untuk makluman semua, kepada sesiapa yang belum tahu, Muzium Samudera ni atau dikenali juga dengan nama Flora de la Mar Maritime Museum adalah sebuah muzium yang sangat unik dan segala pameran ditempatkan di dalam replika kapal perang Portugis ni.

Boleh bawa anak-anak sekali ke sini dan pastinya mereka akan rasa teruja untuk berada di atas dek muzium sambil bergambar dengan perkakasan kapal layar ni.

And last but not least, sekiranya anda berminat Book Home Sweet Home At Cheap Price Di Bandaraya Melaka ni, kemudahan awam seperti bas, teksi, kereta sewa sedia ada untuk memudahkan segala urusan anda tatkala berada di sini dan yang paling best adalah adanya perkhidmatan beca. Boleh naik beca keliling bandaraya Melaka dah tentunya.

Wow, terasa macam zaman dulu-dulu dah tentunya. Sudah tentunya anda akan berpeluang untuk mencuba mengayuh beca sendiri untuk mengelilingi kawasan di sekitar Bandaraya Melaka. Memang satu pengalaman manis yang tidak akan dapat dilupakan. Semoga anda enjoy dan gembira dengan percutian di Melaka nanti. Jom kita bercuti ke Melaka.

 

Book Home Sweet Home At Cheap Price Di Bandaraya Melaka

2

Cara Nak Lulus Muet Dengan Cemerlang!

Posted by abdfatah on March 5, 2017 in belajar bahasa inggeris |

Bagaimana dengan persediaan Muet anda?

Sudahkah anda bersedia/

Eh tak sedia lagi? Habis tu nak jawab apa?

Rugi bebenor jika tak ada persediaan muet.

Lagu mana nak buat persediaan peperiksaan muet nanti?

Jangan risau. Ada panduan muet yang anda boleh rujuk.

Boleh buat rujukan dekat sini –>> Cara nak lulus muet dengan cemerlang!

 

Nak Exam Muet?

0

Revolusi Bisnes Online?

Posted by abdfatah on February 26, 2017 in bina perniagaan |

Apa cerita hari ini? Ada berita baik punya..

Cerita Burger Bakar Revolusi.

Jika sebelum ini anda menggunakan pendekatan offline. Anda boleh lakukannya dengan melebarkan sayap perniagaan anda dekat online.

Woww… Burger Bakar Revolusi yang telah melalui fasa revolusinya yang tersendiri..

Fasa revolusi dari offline kpd online… Tak menang tangan jadinya…
Burger Bakar Revolusi. Promosi. Burger Bakar. Online.

Heboh benor cerita J Revolusi tu..

Burger Bakar pun mau tumpang revolusi jugak. Eh? Jadi lahgu mana nak buat lagu tu?

Online Revolusi. Promosi. Online. Marketing. Eh?

Itu baru cerita burger bakar…

Ini cerita ketam revolusi.

Masak lemak ketam. Maggie ketam powerrr online…

Woww… Para peniaga ketam dan kengkawan kawannya telah melalui fasa revolusi..

Ada tengok majalah 3 haritu…?

Fasa revolusi dari offline kpd online… Tak menang tangan jadinya…

Ketam Revolusi. Order. Ketam. Online.

Sudah tentunya ketam pun mau tumpang revolusi jugak. Eh?

Jadi lahgu mana nak buat lagu tu?

Online Revolusi. Video. Online. Marketing. Eh?

Bagaimana nak buat Revolusi Bisnes Online anda dengan lebih kukuh lagi? Boleh belajar dekat sini —>> Revolusi Bisnes Online.

2

Pelaburan yang menguntungkan? Nak tahu?

Posted by abdfatah on February 17, 2017 in cari duit lebih |

Pelaburan Yang Menguntungkan

 

Apakah dia Pelaburan yang menguntungkan?

Pelaburan forex memang untung. Pelaburan saham memang untung. Apatah lagi pelaburan fcpo.

Anda pula bagaimana? Apakah pelaburan yang paling menguntungkan?

Semestinya anda nak tahu pelaburan yang menguntungkan masa kini bukan peleburan yang merugikan macam skim cepat kaya.

5 Angka Sebulan, 2 Jam Sehari?

Adakah anda ingin buat 5 angka sebulan dengan hanya 2 jam sehari dengan fcpo : pelaburan yang menguntungkan masa kini?

Terkejut lagi skeptikal?

Peringkat permulaannya memang anda terasa sedemikian rupa, tetapi..

Jika anda dah buat kajian mengenai pakar pelaburan yang menguntungkan ini, kemudian anda juga boleh lihat bukti dan nilaikan sendiri student beliau sendiri yang jana 5 angka sebulan. Sudah tentunya anda boleh percaya dengan apa yang telah beliau lakukan.

Pelaburan ini, iaitu FCPO, adalah jenis pelaburan yang baru nak popular di Malaysia. Cadangan saya kepada anda adalah supaya baca laman web ini sekarang juga:

FCPO

Panduan FCPO ini adalah dari Tn Wafi Azian..

Beliau adalah pakar bidang future investment dan komoditi, dan ramai student dia berjaya jana lebih dari 5 angka sebulan selepas belajar teknik rahsia dia.

Mungkin anda tak pernah dengar nama dia sebab dia “underground”, tetapi anda boleh tonton sendiri video testimonial student dia di sini:

Klik sini untuk info Pelaburan FCPO yang menguntungkan.

Dalam laman web itu juga ada video yang menerangkan apa itu FCPO dan cara anda boleh jana wang dari pelaburan yang menguntungkan ini..

Tn Wafi biasanya mengajar teknik-teknik rahsia beliau melalui seminar yang berharga RM3,900!

Tetapi sekarang dia keluarkan semua ilmu dia dalam bentuk video, jadi anda boleh belajar dari rumah dengan harga yang jauh lebih rendah..

Pelaburan Yang Menguntungkan

Tags: , , , , , ,

1

Meroket Jualan Vs Duk Bakaq Duit Dengan FB Ads…

Posted by abdfatah on February 12, 2017 in cari duit lebih |

Seciput aje kata tok dalang… Lagu mana nak meroket jualan camnih?

Mana mungkin dapat balik modal dengan untung seciput aje. Habis duk bakaq duit dengan fb ads semata mata. Split test split test aje…

Nak mahirkan diri dengan fb ads tu punyalah seksa lagi sengsara berhabis duit buat pelaburan iklan dengan fb ads. Mark Juki memang suka jika banyak uwang kalian sekalian kena berhabis dekat fb ads aje. Tidakkah ia sesuatu yang merugikan…

Tidak mengapa jika dah laburkan dan dapat balik modal macam dedulu baru nak mula iklan dengan platform fb ads. Rugi dulu untung kemudian datang bertandang…

Tetapi…

Bagaimana jika ada cara untuk anda dapat hasil yang menguntungkan tanpa fb ads?

Eh bagaimana nak buat?

Soalan yang cukup bagus… Ada satu panduan yang cukup menarik lagi meroket. Nama dia Teknik Meroket Jualan tanpa fb ads

Jika anda dah stress sangat dengan fb ads. Boleh cuba try test teknik meroket jualan yang boleh anda gunakan untuk membuat promosi dengan gaya yang lebih menguntungkan lagi…

Kena flag… kena sekat dari buat iklan dekat fb ads biasalah tu…

Rilekskan minda anda dengan tenang tenangkan dulu akaun fb ads anda tersebut…

Boleh cuba try test teknik meroket jualan tanpa fb ads…

 

[blm id=’3′ word=’meroket jualan’]

Tags: , , ,

Copyright © 2007-2017 Abdfatah.com All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.